Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2
USA / Nový Zéland / Kanada, 2017, 136 min

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 091)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedinečná ukázka kocourkovského eklekticismu a k dokonalosti dovedené prostoduchosti. James Gunn vnáší do marvelovské pásové výroby prvky "originality", jelikož se rozhodl tisíckrát použitou superhrdinskou šablonu ozvláštnit o dosud nevídanou porci infantilnosti a stupidity. Guardians of the Galaxy Vol. 2 tak nabízí hloupoučkou zápletku na úrovni Toma a Jerryho, retardované dialogy jako vystřižené z Teletubbies či nucené hlášky, které svou trapností mohou konkurovat i Kameňákům Zdeňka Trošky. Povrchně načrtnutým, nepropracovaným a nerozvinutým postavám, jež jsou povětšinou vykradené z jiných filmů, vévodí otravný digitální křeček s kulometem. Kdybych byl strážcem galaxie a nikoliv zdejším hororovým expertem, tak po zhlédnutí této slabomyslné taškařice zničím Zemi jednou provždy. Odpad! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojka Strážců Galaxie se kupodivu nesnaží být rozmáchlejší, akčnější a zábavnější než jednička. James Gunn se raději pustil do menšího příběhu, který má pořádně ždímat emoce (a galaxie se v něm zachraňuje jen tak mimochodem), což asi kdekomu nebude po chuti. Strážci tentokrát necestují vesmírem a nepotkávají jednu děsivou hrozbu za druhou. Místo toho přešlapují na místě doslova i metaforicky a snaží se probít skrz dávné křivdy, urovnat rodinné vztahy a vůbec pochopit, kdo vlastně jsou a co by se sebou měli dělat. Za povrchními akčními orgiemi holt musíte vyrazit jinam - tady jsou veškeré digiřežby spíš na okrasu. A musím říct, že mi to zase tolik nevadilo, protože Gunn osobní linky ždíme na maximum a dělá tak z dvojky Strážců další dojemnou trefu. (8/10) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel to opět rozjel na plné koule! Už jsem si myslel, že ta formule, kterou před 9ti lety Kevin Feige sestavil, na mě nefunguje, trailery mě nijak zvlášť nebavily, očekával jsem pouze "more of the same" v tisíckrát viděné formě. Jenže James Gunn klame tělem opravdu neuvěřitelným způsobem, když mě nejprve vyloženě uzemnil úvodní scénou, která je naprosto vymazlená, prošpikovaná nápady a umně snímaná z neuvěřitelných kamerových úhlů, až by se jednomu zatočila hlava na jaký mišmaš to vlastně kouká. Jenže Gunn je v kramflecích naprosto suverénní a vůbec nezadá k pochybám k natáčení třetího dílu stejným tvůrčím týmem. Ať už se jedná o akční scény (respektive naprosto megalomanské finále, tenhle film má triků asi jako celá 3.fáze dohromady!) či rozmělnění příběhu cca od půlky do mnohem osobnějších rovin a nebo vyloženě momenty útočící na bezbranné emoční ústrojí, fungovalo to na mě prostě všecko. Jako obvykle až na momenty, které vyloženě zdecimují jakýkoliv náznak vážněji míněné scény nebo zkrátka veskrze ten nejjednodušší přiblbě dětský humor (ačkoliv tedy vtípků a natážek je neuvěřitelná kadence a veskrze jsem zíral, kolik jich na mě zapůsobilo), což je ale už takový marvelovský trademark. Co se ale týče těch tíživých momentů, ty prostě a jednoduše z člověka vydření emoce a pokud nejsem úplný pařez, tak to funguje. Ani jednička, ani žádný jiný film neměl takovou duši a poselství. Zejména, když tempo poleví a rozvíjí se příběh, tak právě tam jsem si to užíval nejvíc. A ten Chris Pratt už je tentokrát emocionálně trošku výše, což jen kvituji. PS : Co je na filmu úplně nejlepší? No samozřejmě Dave Bautista a onen funus (samozřejmě ne Draxův). PPS : Bradley Cooper je boží a Vin Diesel naopak ještě zaměnitelnější než minule. ...9,5/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, ale že bych se hnal do kina podruhé, to úplně říct nemůžu. Dvojka Strážců Galaxie totiž hraje na jistotu a bohužel tak moc, že to občas trochu zamrzí. Co to znamená? Víc věcí, které fungovaly minule. Víc tancujícího Groota, víc mimózních hlášek Draxe, víc frajeření Petera Quilla a ještě podivnější mimozemšťané. To všechno smíchané s velkolepou trikovou akcí, humorem a osmdesátkovým feelingem. Fanoušci tohle chtějí a čekají. A James Gunn jim to dal. Bohužel ale ve snaze „nacpěte tam víc věcí, co se líbily minule“ trošku zapomíná na příběh a především na to, že by měl ukázat i pár nových věcí. Jako kdyby ve studiu chodil někdo s klackem a bouchl přes záda každého, kdo chtěl vymyslet něco nového nebo zkusit udělat něco jinak. Druzí Strážci Galaxie jsou přesně takoví, jací by měli být, bohužel se však ani v nejmenším nepokoušejí překročit svůj vlastní stín, což je malinko škoda. Dva dny po projekci mi film prakticky zmizel z hlavy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Marvel si na přelomu druhé a třetí fáze svého nezměrného univerza pojistil svůj standard. Sólovky mají svoji sílu, humor a jasný cíl, týmovky pak jdou ambicemi o něco výš a hrdinové se v nich vypořádají s obecnějším problémem, který trápí celou společnost. A do toho si přijdou Strážci galaxie, všechno rozbourají a svou odtržeností od ostatního dění zase zvítězí. Nevím, jak to James Gunn dělá, ale ať chtěli fanoušci cokoli, on snad dokáže uspokojit každého. Týmová práce, hašteření mezi Strážci, silné příběhy jednotlivců, jedinečný nepřítel, změny stran, rozvoj známých vedlejších postav, dojemné katarze a na pozadí toho všeho opět i originální a neoposlouchatelný písničkový soundtrack, dokonale podporující vtípky jako od správného zastydlého puberťáka. Za překvapivě velký risk považuji změnu nálady při finálním boji, protože v prvním dílu se i v těch nejdramatičtějších chvílích hláškovalo a vůbec všelijak blblo, zatímco teď se atmosféra v kritickém bodě přece jen na slušnou dobu zmrazí. Právě tady série do jisté míry dospívá a příště bude muset přijít s něčím novým. Jedna konkrétní potitulková scéna ale naznačuje, že to nebude problém. Velké díky za tenhle ohňostroj nápadů, který ani na minutu neustává. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Ve filmu si zahrál i bratr režiséra Jamese Gunna Sean Gunn, který ztvárnil jednoho z pobočníků Yondu Udonty (Michael Rooker). Na place pak opět vystupoval jako dubl pro digitálně vytvořeného mývala Rocketa (výrazy pomocí "motion capture" a hlas mu ovšem propůjčil Bradley Cooper). (Mr.Baboon)
  • Režisér James Gunn sám odtančil úvodní scénu Groota. Týmu přes vizuální efekty trvalo téměř 2 roky, než scénu vykreslili do finální podoby. (s.m.43.)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama