Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 9

Recenze (1 092)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedinečná ukázka kocourkovského eklekticismu a k dokonalosti dovedené prostoduchosti. James Gunn vnáší do marvelovské pásové výroby prvky "originality", jelikož se rozhodl tisíckrát použitou superhrdinskou šablonu ozvláštnit o dosud nevídanou porci infantilnosti a stupidity. Guardians of the Galaxy Vol. 2 tak nabízí hloupoučkou zápletku na úrovni Toma a Jerryho, retardované dialogy jako vystřižené z Teletubbies či nucené hlášky, které svou trapností mohou konkurovat i Kameňákům Zdeňka Trošky. Povrchně načrtnutým, nepropracovaným a nerozvinutým postavám, jež jsou povětšinou vykradené z jiných filmů, vévodí otravný digitální křeček s kulometem. Kdybych byl strážcem galaxie a nikoliv zdejším hororovým expertem, tak po zhlédnutí této slabomyslné taškařice zničím Zemi jednou provždy. Odpad! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Marvel od začiatku Fázy 2. Konečne originálny príbeh, ktorý nie je len generickým derivátom ako väčšina príbehov od Avengers. No vrcholom je neskutočný vizuál plný úžasných masiek, kulís a "domaľovaných" pozadí. James Gunn replikuje campy space opery a paperbackové obaly sci-fi románov a privádza tento štýl do dokonalosti. Guardians of the Galaxy vol. 2 skvelo pripomína, že film je v prvom rade vizuálne umenie a že dokáže stvoriť pred očami tie najneskutočnejšie svety a bytosti. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Strážcům galaxie dvojce tak trochu tento komentář dlužím. Groot junior je milým prvkem. Drax lépe hlaškuje (jestli se to dá tak nazvat) a má možná prostoru až moc. Další přírůstky do týmu Strážců galaxie jsou taky fajn. Ego je zkrátka Ego. Cameo Sylvestera Staloneho potěšilo. Celkově to však 5 hvězd nestačilo. Retro hudba je dobrá, ale v jedničce lepší. Film má několik potitulkových - mezititulkových scén. A některé jsou dobré. Hodor, tedy já jsem Groot. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si teď nakoukávací kolečko blockbusterových restů a po sérii neskonale nudných, stopáží přefouklých a emočně splasklých balónů je tenhle barevnej overkill jako dávka euforického fetu. Gunn by nemusel tolik tlačit na pilu s vtipem, který mu často bouchne o vteřinu vedle, ale popravdě mě tahle překvapivě citlivá storka o nedokonalosti otcovství i přátelství táhla za čumák od první vteřiny. Marvelu se nejvíc daří polidštit figury, které mají k humanitě nejdál. Ke Guardians jsem přilnul do té míry, že si tentokrát odpustím držkování. Dali mi to, co mi na plátně letos chybí – zábavu a pocit, že mi na digitální vřavě záleží. Prostě že po terabajty kalkulací jede magnetická páska něčeho opravdového. Father issues za dvě stě mega už dlouho nebyly tak roztomile ošuntělé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Super jizda jako prvni dil. Tady neni moc co resit, jeden z nejzabavnejsich komiksovejch filmu. Skvely triky, super hudba, pribeh jeste v ramci moznosti uchazejici a super sympaticky postavy. Neustale nejaka akce, do toho spousta hlasek a dve hodiny utecou jako nic, klidne by mohl bejt film i delsi. Jediny negativum je, ze tim, ze tu je v tradici pokracovani vseho vic, at uz to je vic postav, vic vedlejsich pribehu nebo proste cokoliv, co vas napadne, nic nedostane poradne prostor, takze vsechno tu je jen tak nakously a urcite by se dala spousta veci jeste vic rozvinout. Ale neni to nic, co by cloveka v ty zaplave akce a hlasek nejak vic trapilo. Jasnejch 5*. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Když se ocitneme na planetě Contraxia (souřadnice planety M15 5127512731 + X1955KX), kde si Plenitelé užívají radostné chvíle, slyšíme v pozadí hudební podkres, který má na starosti Jimmy Urine, jenž ve filmu hraje jednoho z Plenitelů, konkrétně postavu jménem Halfnut. V závěrečných titulcích je skladba pojmenovaná „Un Deye Gon Hayd (The Unloved Song)“. (ČSFD)
  • Ve filmu si zahrál i bratr režiséra Jamese Gunna Sean Gunn, který ztvárnil jednoho z pobočníků Yondu Udonty (Michael Rooker). Na place pak opět vystupoval jako dubl pro digitálně vytvořeného mývala Rocketa (výrazy pomocí "motion capture" a hlas mu ovšem propůjčil Bradley Cooper). (Mr.Baboon)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama