Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

AloeB

Jo, tak tahle taktika je ta nejhloupější taktika hejtrů. Extrémně zjednodušeně popsat děj filmu a dělat že to nemělo mnohem více vrstev a záhybů. 

Co takhle... Pán prstenů, jo? Dva týpci jdou hodit prsten do sopky, sem tam nějaká bitva, strašně černobílé, všichni jsou buď ultra kladní nebo ultra záporní.. proč vlastně ten prsten neodnesli do sopky ti orli? Sračka film, u kterého bych chtěl vypnout mozek a užít si ho, ale nejde to.

na příspěvěk reagoval Ratemus

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Ratemus

Ve Far from home bude L.  Jackson, Zendaya, samozřejmě pak Gylenhall. Navíc se bude cestovat po Evropě a to je hrozně fajn. Bojím se že příběh jim tentokrát nevyjde, ale třeba mě to zase překvapí.

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Ratemus

Zrovna o Daredevilovi přemýšlím, samozřejmě kvůli ohlasům, ale toto jsou seriály, které mají z povinnosti 13 epizod co série a ne vždy je dobré nechat příběh roztáhnout do takové stopáže. I v tom Punisherovi (konkrétně hlavně v druhé sérii to šlo udělat mnohem lépe, ale i tak si to zachovalo určitou kvalitu). Jen škoda jejich zrušení, doufám, že budou pokračovat na Hulu, jak říkali novinky.

Každopádně i blockbustery si zaslouží dobrý příběh. Znovu si vezmu do huby CW, blockbuster o tom jak se dva kámoši pohádali z naprosto debilního důvodu jen aby se pak během osudového duelu proti sobě neustále omlouvali že takto to udělat nechtějí. Abych neryl jen do Marvelu, tak DC a jeho BvS kde je Lexův hlavní plán probudit velké CGI bububu namísto toho aby se B a S povraždili mezi sebou :D 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Ratemus

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

AloeB

Pro to si snad přečtu komentáře, v diskuzích se dozvíš leda tak spoilery :)

A dopřej a bude ti přáno. Těch superhero komiksových filmů vyjde za rok 5-10, máš stovky filmů, které můžeš koukat.

Ještě jednou, že ti přijdou ty filmy směšné a schématické (to do určité míry jsou, ale na tom nevidím nic zlého, většina filmů v mnoha žánrech jedou podle několika nastavených schémat, mají archetypální postavy a situace atd... Ani kultovky jako Indiana Jones apod. nebyly nic nového a je to vlastně úplně jednoduchá zábava jako marvelovky, jenom v jiném žánru) neznamená, že takové opravdu jsou. A kritici a mnozí filmoví fanoušci dokážou uznat, že je to min. na 6-7/10.

Protože rozdíl mezi Kameňákem a Infinity War je přímo propastný a to je fakt. Když to někdo nevidí... no, neví o filmech vůbec nic.

na příspěvěk reagoval AloeB

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB

tak ten hype je jasný, to je něco co Disney/Marvel umí, už jen to že tento film zapracovali takto a dali ho hned před vyvrcholení celého snažení MCU kde tato postava bude taky....ano Spiderman se mi také líbil, nejlepší Spiderman pro mě, na dvojku jsem zvědav, hlavně na Mysteria, upřímně se ale divím, že se na to těšíš

na příspěvěk reagoval AloeB

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB

Ok, jen mi to trochu znělo jako že jsi jeden z těch dalších tupců co si myslí, že když nesnáší Marvel tak to z nich dělá fanoušky DC.....no to celkem čumim že se ti líbil seriál Punisher, ale asi skutečně nejlepší je Daredevil, není to tak superhero jak si myslíš jako je třeba film s Affleckem, tohle je uplně něco jiného....no v DS se sice moc nestane, ale pro univerzum se stane hodně, tohle nejsou žádné myslitelské filmy a ani být nemohou, jsou to zábavné rodinné blockbustery a ještě navíc superhero žánru....a i Batman je kolikrát takový, do téměř 80 let byly komiksy zábavné až trapné, potom se teprve pojal jinak drsněji ale i tak jsou některé příběhy zoufale o hovně ale to je tak u všeho...tak každej film má děj, už jen to vychází ze struktury, ale ne vždy je ten děj takový jako bychom chtěli a jinak ano A2 je i pro mě hroznej

na příspěvěk reagoval AloeB

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Je vidět že vám ta kritika vadí a upřímně, zamyslete se nad tím že právě proto tyto své názory píšu ;) 

Jinak do těchto diskuzí chodím abych se dozvěděl, zda nějaký z těch filmů nebude nakonec náhodou zajímavý, viz jako třeba nový Spiderman, kde pokračování i očekávám :) Jen mi asi vadí ten nespravedlivý hype těchto filmů, to je všechno 

na příspěvěk reagoval Ratemus, TheDarKnig

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Ratemus

Kámo, nedělej ze mě nějakého zastánce DC, já upřímně tyto filmy moc nerozlišuju a zrovna u Supermana si myslím, že bych jej zhejtil hodně (už jen proto že je to prostě kreténská postava, takovej Marvel feelíng). Stejně tak třeba na Shazama fakt chodit neplánuju, protože to pro mě bude ztráta času ;) Jen mám DC poněkud dospěleji zafixovaný právě kvůli Dark knightovi, ale z Marvelu je třeba takovej Punisher fajn ¨(ostatní seriály jsem neviděl a nelákají mě).

Možná nejsem nějaký odborník na superhrdinké filmy, popravdě ale ani nechci být. Bohužel většina dobrých výjimek je zastoupena tunou špatných filmů. Ve filmu mám rád děj, ty povětšinou tyto filmy postrádají, drží se nějakého schématu a těžko vyjdou z linie. Třeba takový Doctor Strange, kde se naprosto nic nestane. Nebo CW kde se o děj snaží, ale zápletka je tak směšná že prostě nejde brát vážně. Navíc souboj na letišti je komedií sám o sobě. Ligu jsem  neviděl, zatím vypadá že to bude stejné jako Avengers a podruhé to už nemám potřebu vidět. Je zvláštní jak se ti komiksový tvůrci se zápletkami kopírují a snaží se něco prodat podruhé :k

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

viděl bych to jako u Psychora, přijde do diskuze k filmům které nesnáší, tam chvíli zvrací a pak zase táhne....

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

když dá tato postava takový balík, tak co asi trhne za prachy Endgame

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

hele tak já jdu do diskuze o Rychle a Zběsile a budu tam psát jací jsou fanoušci této serie idioti a děti...a budu u toho jistě vypadat hrozně uvědoměle 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

To s dětmi jsem napsal ještě před tím než jsem si přečetl poslední AloeBův příspěvek... No co říkám. Inteligence nulová :D

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ratemus

Každý den jiný exot, co? :D

Že by je třeba jednou napadla taková revoluční myšlenka.. ty vole, ty marvelovky jsou fakt takové sračky, vůbec mě nebaví, tak se na ně už nebudu dál dívat a nebudu chodit do diskuzí, kde jsou fanoušci a všem tam říkat, jaké jsou to sračky a že jsou malé děti a nemají vkus a nečtou Kanta a podporují levičácký terorismus a kdo ví co ještě..

Ale ne, prostě něco tak inteligentního asi nedokážou. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Očividně, no. Tak budeme muset chybu na mém přijímači přijmout :D 

Odpady a nízká hodnocení dávám filmům, které si to dle mého zaslouží a neomezuju to na stupidní telenovely a show. Nemám rád primitivní filmy, do tohoto bohužel dle mého zapadají i Avengers, nejhorší byli ti druzí, na to byla bolest se koukat. O takových filmech se říká, že bychom u nich měli vypnout mozek, ale zrovna já toto nedokážu o něčem, co se tváří jako seriózní část nějakého universa, bere se nechtěně hrozně vážně a přitom je hodně infantilní a hloupá. Toto jsou filmy pro děti ;) :D 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB

no jo, ta zaujatost tam určitě žádná není :-D asi jako když dá někdo Lize pět hvězd a IW odpad....jj ale jinak rozdíl mezi Marvelem a DC nedělá nikdo :-D ale nechme to být, nemá to cenu

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, AloeB

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB , AloeB

hele takhle, jde o to, co vnímáš jako komedie, to že je někde pár hlášek a humorných okamžiků nedělá z filmu komedii, viz například serie Capa, Black Panthera, Doctor Strang a další, to prostě nejsou komedie jako třeba Ragnarok, Ant man nebo Strážci...ohledně DC, vždyt tam jsou také hlášky a prvky humoru, no a co budeš teprve řikat po Shazamovi, který by měl být dosti pubertální a ohledně termínu omalovánky? asi takhle, komiksy DC a Marvelu jsou stejně barevné a pro stejnou věkovou hranici, to že před třiceti lety DC udělalo asi pět dospěláckých serií nedělá z DC něco globálně pro dospělé, ale to bys musel znát komiksy, no a máš jinak pocit že taková WW, Aquaman, Liga nebo SSq jsou menší omalovánky? vždt jsou to superhdinové, to je globálně pro mládež a že se spolu Batman a Superman perou v noci v dešti je něco dospěláckého? to si nemyslím..

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

AloeB

Ty filmy si zaslouží min. tři hvězdy, možná od lidí, co fakt nesnesou superhero žánr, bych dokázal ještě pochopit i dvě.

Ale odpady.. to fakt ne. Odpady se dávají Babovřeskům a telenovelám a stupidním reality show.. prostě odpadu. To nejde s třeba Infinity War ani srovnat.

Infinity War je naprosto výborný blockbuster, kde funguje forma i obsah. A na tom se shodnou lidé, co vědí o filmech mnohem víc než ty. Takže chyba bude asi na tvém přijímači, hochu :)

na příspěvěk reagoval AloeB

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ono někdy nestačí jen shlédnout všechna má hodnocení ale přečíst si komentáře, kde to má své důvody. S tím že SS jsem dlouho neviděl, možná bych měl názor jiný, ale popravdě mi to bylo sympatičtější ;)

Jestli to tvé srdíčko potěší, IW byla o něco lepší, má jednu hvězdičku.

Jinak však nesouhlasím s většinovým názorem lidí, kteří ty filmy shledávají dobrými. Škoda slov :D 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Ratemus

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Takže predpokladám, že spackaný scenár plný logických chýb je vlastne tiež len malá drobnosť, že?

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Klidně to srovnávat můžeš, ale Transformers jsou trash a Marvelovky jsou zábavné, řemeslně výborně zvládnuté, dramaturgicky plně funkční blockbustery i když pár horších se najde (Ant-Man, obecně zle přijímaný Thor 2).

A někdo, kdo dal Suicide Squad tři hvězdy a všem Avengers, Civil War odpad... No, škoda slov.

na příspěvěk reagoval tomas.malo, AloeB

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

Ratemus

Nový Spiderman se v mnoha ohledech liší od současného MCU standartu, navíc měl skvělého záporáka a jakýsi lidský děj (na poměry od reality odtrženého MCU). Stále je to však velmi jednoduchý film který má to štěstí že se nebere tolik vážně a dokáže být i dobrou komedií.

na příspěvěk reagoval Ratemus

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Ratemus

Dark univerzum byl promarněný potenciál, mohlo vzniknout něco opravdu zajímavého, za mě byla chyba, že se rozhodli ignorovat toho Draculu jenže prostě nejde chtít budovat univerzum tím, že do filmu dám hlavně zvučný herecký jména a očekávat hned miliardy. U Hellboye mám největší obavu z toho, že to prostě budou všichni srovnávat s Del Torem, bude jim vadit jak moc je  to jiné a přitom věrnější předloze.

AloeB

AloeB (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Že jde o úspěšný projekt je fakt, to nelze zpochybnit. Vydělává to miliardy, chodí na to miliony lidí, ale úrovní trashe bych to klidně srovnal s Transformers a jeho sequely :D Všechno to jsou prostoduché akční komedie, nic víc.

A je škoda, že neexistuje víc filmových provázaných univers, protože si myslím že s dobrým přístupem to má potenciál, který v Marvelu a jeho filmech nevidím. Zrovna DC by nějakou šanci mělo, kdyby se vydali Nolanovým stylem a nevytvářeli dětské omalovánky. Přesto si nemyslím že jsou filmová universa něco zvláštního, když jdou tvořit samostatné filmy.

Koupí Foxu dostane akorát tuny dalších jako na kopírku podobných postav na dělání tuny dalších nijak zvláštních filmů.

Budoucnost Marvelu bych viděl v jeho vesmírné sekci, která narozdíl od té na zemi celkem ujde. V mnoha ohledech je i lepší než třeba SW prequely či sequely.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

CvokCZ

A kde jsou ti co říkají jak je Marvel už unavený? No jo no, asi jsem slyšel všechny ty vyřčené sračky spláchnout... Dceu má zase tu výhodu že aktuální dceu je již třetí pokus ale nevím zda je to výhoda..ale upřímně se těším zda se rozjede univerze Hellboye a od Sony Valiant univerze příští rok...hele nemusí to vydělat balík ale ať to má směr a tvoří univerzum..škoda toho Dark univerze od Universalu, ale pořád věřím že i jim se to povede

na příspěvěk reagoval CvokCZ

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

AloeB

Ale v BvS jsou postavy na kterých se zrodil superhero žánr, jsou to postavy které znají celé generace už 75 let a není nikdo kdo by neznal Batmana nebo Supermana a poprvé v historii byli v jednom filmu..na obranu, v roce 2017 byla v kinech ww a Liga...copak nehypovala ww na Ligu stejně jako cpt Marvel na Endgame? Hele jestli byl pro tebe Spiderman příjemné překvapení tak Cpt Marvel by se ti líbit mohl pokud neřešiš ty hovadiny o feminismu a nechystas se je tam hledat

na příspěvěk reagoval AloeB

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Tak o tomhle nemusí být ani řeč, MCU se zapsalo do historie kinematografie velkým písmem, a to prostě nikdo nemůže zpochybnit  a pochybuji že se někomu podaří opravdu v blízké době tomu aspoň přiblížit. A vzhledem k tomu že MCU bude v nadcházejících se letech dál růst, tak je otázka jestli to bude vůbec možný napodobit.

na příspěvěk reagoval Ratemus

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

AloeB

Ale musíš alespoň uznat, že v historii kinematografie takto úspěšný projekt nikdy nebyl. Jak se povedlo celej ten vesmír rozjet, a stále si drží obstojnou kvalitu (ty filmy nejsou nějakej trash na úrovni Transformers sequelů apod., až na pár výjimek to je alespoň fajn jednohubka, podle mě mnohdy i kvalitní film) a počet fanoušků i po 21 filmech stále stoupá, což se odráží i na tržbách.. to je něco neskutečného.

Jak se to Warneři pokusili nešikovně napodobit a jak to dopadlo. Stejně tak i další pokusy o rozjetí nějakého vesmíru většinou padají z prvním filmem/druhým filmem.

A teď Disney získalo navíc Lišáky.. a s nimi se vrátily práva na dlouho odcizené a populární Marvel postavy jako jsou X-Meni a jejich záporáci a Fantastická čtyřka. MCU by v klidu pokračovalo i bez nich, ale tyhle postavy teď vesmír ještě mnohonásobně rozšíří a poskytnou materiál na další desítky filmů. 

na příspěvěk reagoval AloeB

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama