Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 439)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to unikátní, tolik postav, taková potřeba obhospodařit tolik motivů, a ono se to pod těma rukama nerozsypalo. Je nasnadě, že naléhavá chvilka v závěru (plná popílku) nakonec pozbude svou relevanci (taky jak jinak, je to komiks pro děcka a náramně vydělává), ale čert to vem, zábavné to bylo. 80% ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek Avangers mi nesměl ujít tento film. A i když je to zatraceně dlouhý, jsou tam části které jsou zatraceně srandovní. Ale nehledejte od toho hlubší význam, protože je to povedená oddechovka. No uvidíme, co nás čeká za rok... ()

Killda 

všechny recenze uživatele

CGI ekvivalent mlácení hlavou o stěnu. Jediným pozitivem je konec, který nevědomky nastavuje zrcadlo superhrdinkému žánru... 5/10 ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je ani čistých 80%, ale za veľmi zaujímavý koniec a jedného z najlepších záporákov vôbec, dám rád 100. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jsou touhy podvodný, hrát si na hodný. Nebudem si nalhávat, že je to náhodný. Každej vrah a kat, začíná se smát a s úsměvem prohlašuje, že má vesmír rád...no je to ve Wakundě. Je toho strašně moc. Nacucat do jednoho snímků tolik všeho možného prostě nejde. Uznávám, že jsem už starý chlap na takové wakundovinky, ale i tak je to přehypovaná, sebezesměšňující kýčovina. 43%. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Je jich pořád víc, ale stejně to nestačí. Perfektní akce a občasný humor, jinak jedeme podle očekávané šablony. Jak již bylo řečeno: pro fandy Avengers skvělé, pro ostatní blbost. Řadím se mezi osmdesátiprocentní fandy Avengers, dávám tedy 80% (aktuálně 24162 hodnotících je na průměru 86%). ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů: Dvě věže syndrom. Tedy film bez začátku a konce. Chvílemi až bezduchá rubačka, která už tradičně servíruje extrémní skoky mezi vážným filmem a komedií (viz můj koment k Ragnaroku). Předešlé filmy jednotlivých Avengers dávaly tušit nevyváženost jednotlivých hrdinů a jejich totální nepoměr sil. A taky že ano.  Dr. Strange (samotnou jeho sólovku jsem neviděl) ve třetím Thorovi jen tak bez hnutí brvou  doleje pivo, nebo boha Thora přemísťuje sem a tam, ale nedokáže odzbrojit usraného Star-Lorda? V Endgame to samé: K čemu úpa čupa mezigalaktická Captain Marvel, která jako kulový blesk likviduje jednu obří vesmírnou loď za druhou a Thanosovi skoro sundá rukavici, když mu ji skoro sundá i Capitán Amerika? Tohoto je tam mraky a bije to hrozně do očí. Už mi taky docela začal lézt krkem ten neustále upgradující Iron-Man, který řeší problémy v bitkách způsobem deus ex machina, kdy z něj najednou vyletí něco, co v předešlých filmech vůbec nebylo. A ten jeho armor taky vydrží tolik, kolik potřebuje zrovna scénář. Thanos stejně silný s plnou rukavicí i bez... Dá se tu opravdu sedět hodiny a vypisovat ty kiksy, nelogičnosti a čuráka Star-Lorda, který to všechno zprasil, ale fakt se mi nechce. Tržby zcela chápu, hodnocení zcela ne. Není to dobrý film. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

První část kulminace desetiletého filmového vyprávění napříč mnoha filmy má sice k dokonalosti a úplnému naplnění očekávání dále, než jsem si přál, přesto se ale jedná o prvotřídně ukočírovaný film spojující dohromady nespočet zajímavých postav, se kterými tvůrci pracují skvostně a každá dostane svůj prostor vyniknout výrazným momentem. Vizuálně je film na špici a s tím jdou ruku v ruce prvotřídní akční scény, kterých není málo a které vás pohltí. Bohužel s příběhem je to už horší a nedočkáme se výraznějšího děje a mnohdy film působí díky mnoha dějovým liniím epizodním dojmem. Ačkoliv mě film několikrát překvapil, nedočkal jsem se přesto tolika zásadních překvapení a odkazů na minulé filmy v takové míře v jaké jsem čekal. Zamrzí také zakončení filmu, které má sice koule a nechá vás beze slov zírat na plátno s otevřenými ústy, na druhou stranu ale zanechá v oněch otevřených ústech pachuť nedokončenosti a působí až příliš jako první část dvoudílného příběhu, díky čemuž filmu chybí uspokojivá kompletnost. I přes všechny výtky je ale Infinity War velmi solidním naplněním snů všech fanoušků, který ve většině aspektů servíruje slibované věci a to sebevědomým způsobem, který dá na výtky částečně zapomenout. ()

Ludivitto 

všechny recenze uživatele

Thanos: Infinity War. Místy to trošku skřípe, ale těch geekovských guilty pleasure je tam pořád dost a dost. A hlavně: ten závěr! ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejočekávanější film roku se konečně dostal na naše plátna, ale moje prvotní nadšení kvůli tomu všemu hypu velmi rychle odeznělo, naopak se mi film i trošku zhnusil, a to jsem o něm ještě skoro nic nevěděl. Takže jsem si počkal až nějaký ten týden, dva po premiéře, po které jsem s téměř stoprocentní úspěšností filtroval on-line svět tak, abych se nic zásadního nedozvěděl. Infinity war je naprostá pecka a rozhodně to naplnilo, ba možná i předčilo moje očekávání. Rozhodně bych to ale neřadil nad Avengers 1 či 2, protože to ve své době byly úplně stejně trefy do černého. Bratři Russoovi perfektně zvládli ukočírovat jednotlivé sekvence tak, aby měl každý hrdina prostoru tak akorát a nikdy jsem si v duchu neřekl, že mě část s jedním hrdinou nudí a už bych nejradši přeskočil na další. Kdybych měl něco přece jenom vypíchnout, tak to jsou scény s Thorem, jehož humor se mi nikdy neomrzí. Kompletně humor je ve třetích Avengers výborně vybalancovaný a není to tolik nucené jako v některých předešlých marvelovkách. Samozřejmě nesmím opomenout Joshe Brolina, co by Thanose, s jehož levelem záporáctví se jen těžko někdo může měřit. No, co víc dodat, už aby tady byla ta čtyřka! ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Jeslti už je pro mne nějak přemarvelováno či co...Od tohoto dílu jsem si hodně sliboval, ale i když oceňuju vážnou dějovou linii, a skutečně zajímavý scénář, prostě jsem nebyl chycenej. Přehnané množství postav, odbočky, roztříštěné, klikaté...Například Strážci galaxie v podstatě nebýt Gamory tam jsou tak podivně naroubovaní, taková polo stafáž. Black Panther totéž. Akce a kamera klasicky výborná, ale i s ohledem na stopáž, a nutný druhý díl jsem spíš zklamán. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Díky super záporákovi koukatelné i pro člověka jako já, který nemá rád komixy a vůbec nezná zbytek zápletky. Jeho touha odpálit půlku všeho živého není zrovna vhodná k následování, ale protože zbytek ansámblu je tak nulovej, nešlo mu nefandit. Hlavně scény na zemi, kde je jeden jalovější panák než druhej. ()

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Je to tam. Několik dní před premiérou jsem nemohl ani dospat, jak jsem se těšil. Stejně tak jsem nedokázal pořádně spát ani po ní, jelikož ze mě nechtělo vyprchat nadšení. V kině pro mě totiž bylo nachystáno spoustu různorodých lahůdek a překvapení. Film se nesesypal jako domeček z karet pod návalem obrovského množství postav a jejich dějových linek, které se postupně protínají a neúprosně ženou dílo do finále. Dokonce se podařilo eliminovat chyby, které se většinou v marvelovkách objevují (hudba, záporák, nevhodný humor), a právem tak Infinity War zatím sedí na pomyslném trůně. A kdyby se jednalo o poslední snímek MCU, tak bych se ho nebál postavit po boku Temného rytíře. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejzábavnější Avengers. Líbila se mi struktura a několik dějových větví. Špatná není ani motivace záporáka, kdy nebaží jen po ovládnutí světa. A temný konec je vyloženě pochoutka. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Vostrá předpremiéra v Biu v HK se vyplatila. Jako jasný, sem zarputilej fanoušek Marvelu, vlastně mě nikdy nepřitahovaly víc jiný filmy. Ale tohle? Tohle je teda bomba! Trochu sem se bál toho, aby to nebylo přeplácaný, páč přecijen těch postav se tady skloubilo fakt mraky. Ale vůbec, krasně to do sebe zapadalo a nebylo tam toho moc. Tím spíš tam nebyly žádný zbytečnosti. Thanos zatím jednoznačně nejvydařenější záporák všech Marvelů. Ten to teda dává a diktuje tempo celýho filmu. Všechny ostatní postavy taky superparádní. Samozřejmě Iron man, to je prostě kousek, ale i další a další borci a borkyně. Je tady i mraky vypjatejch a smutnejch momentů, ale Marvel mě prostě nedokáže rozplakat. Ale za to rozesmát, to mrakykrát :o). Jak už je jeho dobrým zvykem. SPOILER - uplně sem v šoku z toho, kolik hodných postav umřelo... To sem rozhodně nečekal, takovejhle konec. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tak jo... Byl to kulervoucí nářez. Děj trochu sice pokulhával a nějaké zvraty se mi nelíbily(nemyslím smrt některých postav. Ty sem buď čekala nebo byly šokující ale i tak myslím, že zajímavé). Chystala jsem se dát 4* ale za mne osobně se jim nesmírně povedl Thanos(konečně má Marvel pořádnýho záporáka) a kvůli němu dávám těch hvězdiček pět. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama