Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

panfilmu 

všechny recenze uživatele

Moc rád jsem si na tento snímek nezašel do kina. Viděl jsem ho v klidu a pokoji v domácí atmosféře a udělal jsem dobře. Nemůžu si pomoct, ale mě osobně se to líbilo hodně. Je pravda, že bych ani nečekal, že proti Thanosovi uspějí, vždyť to má dva díly. Takže jsem nebyl ani zklamaný, jak první díl končí. Naopak, upřímně mi to udělalo radost. Snad, bude dvojka v podobném duchu se stejným nábojem a výbornou zápletkou. Záporák Thanos, který zde ukazuje i svojí (snad lidskou stránku). Kdy opravdu lituje a trpí, nad tím co musí dělat pro vyšší dobro celého vesmíru a nezastaví ho ani to, že musí zabít svou dceru. To byla opravdu krásná scéna. Bylo hezké nevěnovat se jen kladným hrdinům, jak bojují a kují pikle proti Thanosovi a jeho hordám. Líbilo se mi i že svůj zasloužený prostor dostal právě i Thanos. Ze všech dílů, určitě ten nejlepší. Je tedy pravda, že je tam postavami, až přeplácáno, ale tak něják se to povedlo zakomponovat dohromady a nikdo tam moc nevyčníval ani nevybočoval. ()

jouluputilla 

všechny recenze uživatele

Tato filmová siláž (stylové by bylo použití výrazu superextrasiláž) je pro mne parodií sci-fi a je mi vlastně záhadou, kde zde najít nějaké, byť fiktivní, vědečno. Celou srandu velmi krásně vystihuje falconský text o nejultimátnější válce všech dob. Co vlastně znamená slovo nejultimátnější (případně nejmaximálnější)? Zase si kdosi hraje na cosi a huba (v tomto případě prsty na klávesnici) rychlejší hlavy plodí dokonalé bláboly. - Klid, to se jen autoři snaží vymyslet superlativ superlativu. Protože kdyby ta válka měla být jen ultimátnější, než dosavadní ultimátní, tak i trdlo pochopí, že čte ptákovinu. Osobně přímo miluji ty velkohubé hlášky typu „nebudu přehánět, když řeknu, že v sázce je osud celého vesmíru“, ovšem co říci na výrok, aktualizovaný pro české pudlikum „Sorry jako, to je naše jídlo“? To je skutečně jako ten pověstný samopal v ruce Jana Žižky... Oddechovka na siestu po dobrém obědě, kdy se krev stahuje od orgánu myslícího k orgánu trávícímu a být uštěpačnější, nevyloučím ani orgán vylučovací. 35% ()

roloend 

všechny recenze uživatele

Povodne som chcel dat 3 hviezdy ale kvoli zakomponovaniu Strazcov galaxie som jednu ubral. Nabuduce tam daju koho? Ninja korytnacky? Velmi dufam ze druha cast bude pozeratelnejsia... ()

Unlikelyhero odpad!

všechny recenze uživatele

tak to je hustá pitomost, taková nablblá počítačová hra se špatnými efekty, díky letu do US shlédnuto s podřimováním, už to sbalte ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Tož ogaři, to ste sa teda moc nepochlapili, dyž vás ten fialové kolohnát vymrskal jak na Velikonoce. No, o tebě mluvim, ty s tó lampičkó na plicách! Iróne! Aj železo stárne, jak poudál starej Hemerajt. Keců máte na celó hospodu, a skutek utek. To plaťá aj o tobě, ty Thére! Taků krásnu palicu ti ukovál ten vlasatej, a ty s ňó ani porádně nemigneš! Aj ten mladé košťál má v tej makovici víc! To sem radšej mňál ísť s kozama na pastvu, jak poudála stará. To su zvědavé, jak z tej bryndy nynčko vyhopsáte! ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele

Wow. Tohle bylo něco. Něco úplně jiného, než od Marvelu známe, a proto to bylo tak dobré. Tohle byla ta největší akční jízda roku, a ať si každý říká co chce, taky to byl nejlepší Marvel. Já si to užil šíleným způsobem, a chápu umístění v nejlepších filmech tady na CSFD. Je však i pár věcí, které mi tady hodně vadily, a říkal jsem si ,,to je škoda". A to hlavně kvůli stopáži, která i přes svou délku neunesla všechny ty postavy, takže hodně z nich bylo upozaděných (což mi snad bude vynahrazeno ve čtvrtých Avengers). Snesl bych se na to dívat ještě o takových čtyřicet minut déle. Samozřejmě že to nebude mít oscarový scénář ani herecké výkony, ale byl to takový náhul akce, hlášek a humoru, že se na to bude jen těžko zapomínat. Umístění v nej filmech roku je jisté! 80%. ()

NadyaM 

všechny recenze uživatele

Russovci si zaslúžia ohromnú poklonu a zaslúženú poctu, pretože konečne niekto natočil Marvelovku, ktorá sa od ostatných líši. Niekto hádže aj Infinity War do jedného vreca s Avengers: Pomstitelia, Vek Ultrona a spol. Ale v tomto prípade ide skutočne o najlepší film od MCU, s akým sme sa doposiaľ stretli. A to platí aj o záporákovi, ktorý v tomto filme zahviezdil asi najviac. Thanosa začnete nenávidieť, no predsa len každý musí uznať, že ide o ohromného súpera s cieľavedomým zamýšlaním, citmi a pochopením. Aj ja ako mnohí fanúšikovia Marvelu som sa obávala, že toľko postáv v jednom filme spraví z celého deja skôr guláš. Ale Russovci si v tomto prípade skvelo poradili a každá z postáv dostala svoj priestor, aj keď len malý. Som zvedavá, čím ma prekvapí pokračovanie, ale silno pochybujem, že to prekoná Infinity War. Klobúk dole. ()

machopoltar 

všechny recenze uživatele

posledne marvelovky a mam ich odpozerane vsetky ma zacali nudit ,, okrem stražcov galaxie,,,,no a toto je zmas vlastne vsetkeho ,,,bal som sa toho tornada, pretoze cim viac tým menej,,,,,,,,,no ale tu to bolo vsetko v poriadku,,,,,bohovska zalezitost ktora svojim krajným prevedenim ukazuje, ze sa scenarom ,napadom animaciou dá stale ist dalej k dokonalosti,,,,, prve lastovicky tohto velkeho projektu mi pripadaju uz gýcovo, pritom som par rokov dozadu pri nich šalel,,,,,,,,,,dufam,,,budem verit ze to bude pokracovat aj pri infinity war, ked bude pre mna taky maly gýč a marvel ponukne nieco vo svojej dobe ako je infinity war teraz- graficke veldielo,,,ja sa sklaniam pred animatormi ktr vymysleli vsetky tie postavy,,,,,,,,,, ()

MiarTyW 

všechny recenze uživatele

Brati Russovi opäť ukázali ako má vyzerať kvalitný film. Proste bomba. Tak ako pre veľkého fanúšika Marvelu, tak aj pre obyčajného diváka čo sa prišiel zabaviť. Film má 150 minút, ale nebola tam žiadna chvíľka, kedy by ste sa nudili. Film má veľmi rýchle tempo čo je podľa mňa dobre, ale zas pre obyčajného diváka čo nevidel predošlé filmy to môže byť trošku zmätené, pretože film nemá čas predstavovať jednotlivé postavy. Keď sme u tých postavách, je pravda, že ich tam je viac ako 60, ale každí mal aspoň pár minút pre seba ukradnuté. Trošku sklamaný som bol, že niektoré hlavné a dôležité postavy v MCU dostali menej priestoru. Interakcia medzi jednotlivými postavami je bombová. Presunieme sa ďalej k hlavnému záporákovi. Marvel hovoril, že Thanos bude najlepší a najdesivejší záporák MCU. A musím povedať, že mali pravdu. Rozhodne je to najlepší záporák v MCU. Má veľmi reálnu motiváciu, prečo to vlastne robí, není to len obyčajný "padouch" čo chce všetko zničiť, lebo mu niekto ublížil. Dokážete ho pochopiť, niekedy mu aj fandiť. Rozhodne IW patrí k najlepším filmom od Marvelu. Za mňa 10/10. Big up. ()

ketie 

všechny recenze uživatele

Podle mě asi nejlepší MCU film, co byl natočen, a to hlavně díky skvělému záporákovi, rychlému tempu a úžasným bojovým scénám. Co se týká charakterů postav: Thor je oproti Ragnaroku opět o mnoho vážnější, stejně tak jako Doctor Strange (u něj mi to ale sedlo o trochu míň, asi scénáristé chtěli, aby se podobal více Tonymu, což se povedlo a mezi doktorem a iron manem vzniklo to správné napětí) . Captain America je zase o něco starší, hezčí, zkušenější a moudřejší - myslím, že až teď je to ten pravý Captain America, u kterého jsem poprvé měla pocit, že by opravdu dokázal zachránit celou planetu. Také vztah mezi Vandou a Visionem se rozvinul a perfektně vyvrcholil na konci filmu. Ale mou nejoblíbenější postavou v tomto filmu se stal Thor - měla jsem u něj podobné pocity jako u kapitána - až v tomhle filmu ukázal, jak skutečně silný je, tohle je ten správný bůh hromů. Co mě ale na filmu dost mrzí, je to, že hrdinové málem až 2x porazili hlavního záporáka a kvůli citovému rozpoložení to zpackali (VELKÝ SPOILER: poprvé to bylo na jeho planetě - však všichni, kdo jsme film viděli, tak víme - Star Lord to prostě podělal, ale podle mě za to může spíš Nebula... Podruhé to bylo úplně na konci - za to zas mohl Thor...ale chápu, že tvůrci chtěli, aby Avengers poprvé prohráli a uznávám, že to udělali, jak nejlíp mohli.) ()

kacenkin 

všechny recenze uživatele

Oživil jsem svůj FB jen proto, abych se mohl přihlásit a napsat, že takovou pičovinu jsem už dlouho neviděl. A to žeru všechny Marvelovky. Nesmyslná splácanina, kde nikdo nedostane prostor, který by si zasloužil a ještě na dva díly 🤮 ()

tehol 

všechny recenze uživatele

tezke rozohodovani mezi trema a ctyrma hvezdama. na tom filmu imo uz nikoho nemusi zajimat pribeh, protoze je v podstate zbytecny. jedine na cem zalezi je to, ze setkaji vsechny ty nabusene postavicky. je to zabavne i zajimave, ale tak strasne "hrdinske...". nakonec ctyri za partu gotg a aspon jednu jejich pisnicku. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký film, který končí špatně. Má jen jednu chybu , že tady měl skončit a další díl už by neměl být, potom by byl dobrý. Obávám se pokračování a kýčovosti. Nicméně tu máme temný příběh ve kterém jsou superhrdinové slabí. Síla záporáka roste a roste a odpor končí čím dál větším selháním. Ze superhrdiny se stává obyčejný člověk. Soucit se stává slabostí. Krutost se stává silou. Pragmatické rozhodnutí stírá rozhodnutí srdeční a svědomí musí ustoupit potřebě. Muž v moci postavený pragmaticky rozhodne, kdo musí zemřít stejně jako když otec v rodině rozhodne o zabití kozy, usmrcení psa nebo vykastrování kočky. Kapitán Amerika tady stojí v příkrém rozporu se svým , že s životy se nekšeftuje. Zatímco superhrdinové chrání Visiona před smrtí, Thanos vraždí půl vesmíru za účelem jeho záchrany. Líbí se mi scénář, který odráží soudobý svět. V čele světa stojí Thanos, zatímco za Avengers vystupují dělníci s minimální mzdou. Ale jestli nastane nová francouzká revoluce se dozvíme asi v druhém díle. ()

Pepa.Pepina 

všechny recenze uživatele

Dát dohromady ty nejlepší ingredience neznamená, že vznikne nejlepší jídlo. Až film zde má velké hodnocení za mě slabší 2 hvězdy. Přeplácaný dějově nezajímavý film. Spoustu dějových linii dělá ve finále větší chaos než užitek. Méně někdy znamená více. Nic moc. ()

smirec1 

všechny recenze uživatele

Musim sa priznat, ze som od tohoto filmu nic necakal...tak som si ho z nudy pozrel....a div sa, bol to fakt podareny film! Dobre nastavene postavy, prostredie zvladnute na jednotku, zaujimavy dej s dobrou pointou na zaver...hlavne sa mi pacilo, ze na hollywood nezvycajne, to neskoncilo nutenym happy endom...za to oba palce hore! ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama