Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele HonzysKISS k tomuto seriálu (2)

Muž z Vysokého zámku (2015) 

Řekneme si narovinu, že vymyslet seriál na takové téma je zatraceně těžké a tady si s tím poradili víc než dobře. Neskutečně mě to chytlo. Celá první série parádní, druhá přímo výborná a třetí? Ta už je sice trochu slabší, ale od druhé poloviny se to zase rozjede. Sice jde na seriálu vidět, že to potřebuje víc rozpočtu, ale ta nacistická atmosféra je přímo geniální. Vtipné na tom celé je, že mi přišli nácci úplně v pohodě a odboj byli ti špatní. Fakt. Dokonce Obergruppenfuhrer John Smith je snad moje nejoblíbenější postava. Ti „hodní“ chtějí filmy (příběhový předmět) pro sebe tolik, že by zabili nebo napadli snad každého. Odboj je ten, co jsou krutí a hnusní. Celé to vypadá tak, jako kdyby nám chtěli ukázat, že Německá říše není vlastně špatná. Naopak ty záporné postavy jsou až moc sympatické. A když už je řeč o postavách, tak si jich několik celkově určitě zamilujete. Já jsem třeba ze začátku Juliannu nemusel, ale později si říkám, že je to holka šikovná. Blake to samé, toho jsem neměl rád ještě víc a brzy jsem na něj změnil názor. Frank je největší pán a dvojka Ed s Bobem jsou občas dobře vtipní (z té lepší stránky). Největší radost mi udělalo to, že se tady najde hodně reálných osob (schválně neřeknu které). Jejich proslovy si zaručeně oblíbíte. Soundtrack je taky fajn. Čím novější série, tím lepší. Výjimečně se mi stane, že nepřeskočím úvodní znělku. Jenomže i přesto všechno bych seriálu nedával prozatím plný počet bodů. Je trochu škoda, že tu důležití lidé moc neumírají a když už se tak stane, tak si většinou řeknete, že to bylo nejvíc zbytečné. Zvraty to má sice víc než dost, ale nejsou zase tak vážné. Jak už jsem říkal, jde hlavně o neskutečnou atmosféru. Příběh tu vidím spíš jako vedlejší. Děj je zajímavý, místy i mysteriózní, ale kdyby v tom nebyly sci-fy prvky, bylo by to maličko lepší. Někdy mi tam i překáží. Taky mě mrzí, že se s tím strašně moc mazlí. Není to tak drsné. Žádné pořádné mučení. Je tu málo řevu, a krve by mohlo být také víc. Možná pro někoho bude pomalejší tempo. Já se do toho vžil výborně, až na tu první polovinu třetí série. Dejte aspoň šanci prvním třem dílům, snad nikdy mi nebylo u něčeho tak líto, že to nemá tolik sledovanosti. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Naprosto důstojné zakončení jedinečného seriálu. Největší zásluhu má určitě John Smith. Jeden z nejlepších záporáků poslední doby. Jenom škoda příběhové linky Jullian. Ta mě fakt vůbec nebavila. Závěr mi nevadí. Mohl být sice úplně jiný a dokonalý, ale takhle to asi bylo v plánu od samého začátku… 9/10 ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama