Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příručka pro televizní scénáristy v deseti dílech (respektive v sedmi). Příručka pro televizní dramaturgii a casting. Herecky v mnoha postavách a polohách neskutečně silné. Nemá dech v první třetině. Geniálně napsané cliffhangery. Skvělý zvuk a hudba. Atmosféra fiktivního / alternativního světa neskutečná. Dickovina jak má bejt. Bravo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na papíře neskutečně poutavé a nadšení mi vydrželo tak 4 díly první série, kdy to vypadalo, že příběh bude parádně gradovat do nějakého výbušného finále. Bohužel mi přišlo, že se vše v půlce přepne na neutrál a popravdě jsem stěží dojel první sérii. Na další se nechystám a dost mě to mrzí, protože jsem čekal, že mě seriál chytne dám si s chutí všech 40 dílů. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Dickov román mi zase až tak nesadol, hoci je pravda, že som ho čítal už strašne dávno. Oproti tejto adaptácii mi román prišiel taký viac zádumčivejší a enigmatickejší, kedy sa tam často akoby vlastne „nič nedialo.“ Celkom teda rozumiem, že sa seriálu muselo trochu pridať na akcii a dynamike. Pilot zaujal. Je atmosférický, zápletky dobre rozohrané, zmeny oproti knihe tu samozrejme sú a nie je ich málo (podľa toho, čo si pamätám), ale to mi nejak zvlášť neprekáža. Uvidíme, čo tvorcovia ponúknu ďalej, tá téma má sama o sebe veľký potenciál. Sledovať! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první série zklamání...hodně věcí je tam super,celá ta znepokojivá alternativní realita je zajímavá a potenciál je ohromný,ale bohužel je tu i dost věcí které to zbytečně sráží...za mě úplně nejhorší je hlavní "hrdinka",která je naivní a svým způsobem hloupá až běda a dost často vypadá a chová se jako kdyby sem utekla z nějaké telenovely.Poslední díl sice naznačil,že by druhá řada mohla nabrat na řádných obrátkách,ale nebudu předbíhat...první řada 60% ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

V polovině první série mohu říct, že tento seriál rozhodně nepostrádá atmosféru a především nápad. Svět dvou rozdílných totalit nemůže být vykreslen lépe. Na jedné straně stále expandující nacistická moc a na straně druhé tradiční japonské císařství, které ve svém úspěchu zakrnělo. Co je však spojuje jsou nejen Norinberské zákony, ale především neustálá kontrola, terorizace a útlak společnosti. Význam filmů mi stále trochu uniká, ale věřím, že velmi brzo mi autoři přiblíží v čem spočívá jejich tajemství. Už se nemohu dočkat. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (21)

  • V 6. epizodě 1. série "Three Monkeys" zazní zhruba v polovině stopáže na pozadí děje z Dvořákovy opery "Rusalka" česky árie "Měsíčku na nebi hlubokém..." (ydenbroy)
  • Zbraně používané v seriálu na německé straně byly samopaly MP5, pistole Luger a puška Mauser. Na japonské stráně byly používány pistole Nambu a kulomet M2 Browning. (K98)
  • Herec Joel de la Fuente, který ztvárnil šéfinspektora Kida, si po skončení natáčení odnesl na památku Kidovy ikonické kulaté brýle a od kostymérů dostal ještě darem oblek své seriálové postavy. (pusheen)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama