Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Blazkowicz k tomuto seriálu (5)

Muž z Vysokého zámku (2015) 

Když pominu, že je to z historického hlediska nesmysl, tak asi záleží na každém divákovi, s jakým očekáváním do toho jde. Já zrovna hrál Wolfensteina, takže jsem čekal něco podobného. Převahu nacistů díky high-tech zbraním, vynálezům a tak podobně. Jenže jsem se šeredně mýlil. Náckové vyhráli, protože shodili jednu (jedinou!) atomovku na USA. Blbost, protože i kdyby ji měli, tak ji neměli čím dopravit po světě. Takové letadlo nevlastnili. A i kdyby ano, tak by to jen prodloužilo válku, protože USA by vzápětí shodilo atomovku na Německo. Z druhé strany se prý Japonci vylodili na pobřeží. To je snad ještě horší fantasmagorie. Úplně vidím, jak přepravují hromady vojáků přes celý Tichý oceán. Každopádně, je to celkem nuda. Řeší se odboj o pár lidech a nacistické a japonské živobytí/živoření. Žádné velké bitvy, přestřelky, prostě nic. Pak je tam teda jakýsi portál, ale že by ho nějak víc v seriálu využili, tak to ne. Takže celkově zklamání. 3* ()

Série 1 (2015) (S01) 

Prostředí a všechno okolo je parádní, ale dějově nic moc. Postavy mi přišly zmatené a ne zrovna zajímavé. Víc než na boj s nácky se to zaměřilo na vývoj zápletek postav. 3+* ()

Série 2 (2016) (S02) 

Asi o něco lepší, konečně jde vidět aspoň Berlín. Nějak ale nechápu, kam zmizel ten Japonec. Do jiné reality? A ještě si sebou něco vzal? Chování Juliany je fakt na palici, ta je blbá jak tágo. Logicky musí být odboj stejný nebo ještě horší než náckové nebo žluťáci, jestli je má porazit. 4-* ()

Série 3 (2018) (S03) 

Celou linku o cestovatelích do jiných světu absolutně nechápu, ale co už. Aspoň už jsou tady konečně nějaké futuristické věci. Postavy a jejich příběh pořád docela fajn. Prodejci cetek nuda, Joe Blake zbytečně zaříznutý, Juliana se vybarvila docela pěkně. Jen ten John Smith by už mohl přeběhnout. 4-* ()

Série 4 (2019) (S04) 

Pořád jsem čekal nějakou proměnu Johna Smitha, a ono vůbec nic. Jen se zastřelí. A na konci ani nebyl žádný velký boj s nacisty nebo alespoň nějaké větší rozuzlení. Kromě random lidí co přišli portálem. Ještě že už to skončilo. 3-* ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama