Reklama

Reklama

Ring 2

  • Japonsko Ring 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Už jste slyšeli o videozáznamu, který je lepší nikdy nevidět? Zatím každý, kdo ho zhlédnul, do týdne zemřel v záchvatech hrůzy. Jste v nebezpečí, i když se o něm chcete dopátrat něco víc! Stejně jako odvážná Mai Takano, která se snaží zjistit okolnosti smrti svého přítele Ryuji. Brzy se dozvídá o dívce Sadako, která zemřela před mnoha lety, ale její vražedný duch stále žije a neúnavně hledá další oběti. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborná a logická návaznost na první díl a v podstatě ukončení série. I když, ještě jeden film nás čeká, a právě první vteřiny Ringu 0 naznačují, že zlo, je stále mezi lidmi, konkrétně mezi Japonci. A je jasné, že těchto několik úvodních vteřin, jsou z budoucna po Ringu 2. Opět velmi silná atmosféra. Divák už zná jméno Sadako Yamamura, a ví, co dovede. Proto je více než zajímavé, jakým způsobem bude policie vést vyšetřování, což je také nedílnou součástí tohoto dílu. Příběh prožíváme s novou dvojicí, pro kterou je tohle všechno zcela nové. Nicméně Mai něco málo ví, nepochybně cítí a vizuálně tuší. Čím více se dozvídá, tím více je to pro ní reálnější. Pozorovat její narůstající děs, kdykoli se dozvídá více informací o energickém, pro ni zatím, neznámém zlu, je základem skvělého plynutí děje. Je zde také vědecké vysvětlení, této neskutečně zlé energie, v postavě dr. Kawajise a takový, řekl bych, vývoj, nebo další možnost zloby, v postavě studentky Kanae. Toto je konec Sadako tak jak ji známe. Stále ale chybí celá podstata zla, takže bez váhání do Ringu 0, odehrávající se v 60. letech. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Chudobnejšia dvojka, hlavne čo sa týka príbehu. Vyzerá to ako by ho Nakata splácal cez víkend. Menej strachu, menej hereckého umenia, menej originality. V 2ke sa vraciame opäť tam, kde sme boli v jednotke (čo sa týka exteriérov aj interiérov), sem-tam prihodil režisér niečo nové. Jemne vás zamrazí asi len 3 krát. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Ring. Ring 2 je po režijní stránce perfektní a vizuálně velice povedený duchařský horror. Stejně jako předchozí díl a jeho prequel Ring 0:Zrození je postaven na pomalém tempu a bravurní tísnivé atmosféře. To Japonci zvládají na výbornou, stačí se vedle dílů Ringu podívat také na kterýkoliv Ju-On. Oproti němu není v sérii Ring podnikán okamžitý drtivý frontální útok na divákovu nervovou soustavu. Duchové se ukazují poměrně decentně. Když už, tak to stojí za to, především Sadako vzbudí těžký respekt i u nejotrlejšího horrorového fanouška. Atmosféru budují spíše náznaky a posléze postupné odkrývání děsivých a nepřirozených detailů, podbarvené znepokojivou hudbou. Ring 2 není v tomto vyjímkou, navíc ještě přidává na mysterióznosti. Divák by si však před jeho zhlédnutím měl pustit jedničku, nebo nebude často vědět, která bije. V příběhu dvojky jsou odhalena nová fakta a skutečnosti. Některá se sice moc nezakládají na realitě a logice (údajný dlouholetý pobyt živé Sadako ve studně, vidiny Mai, která nepřišla s kazetou do styku, nadpřirozené schopnosti Masami a Yoichiho, doktorovo vymítání Sadako pomocí vědeckých přístrojů..), ale na to jsem u asijských horrorů zvyklý, takže mi to nevadilo. Ve filmu najdeme několik prvotřídně hrůzných sekvencí. Scény ve videostřižně, studně, u zrcadla, ty jsem dlouho ne a ne dostat z hlavy. Až do příchodu Ju-On: The Grudge byl Ring 2 můj asijský TOP horror a jako takovému mu těch 5 hvězd prostě musím dát. A překombinovanost děje, kterou tu filmu hodně lidí vytýká, mi vůbec nevadila. 9/10 ()

GeorgeHans 

všechny recenze uživatele

Nakata síce jednotlivým scénam dokáže dať ozaj pôsobivú atmosféru, no tie spolu netvoria kompaktný, ucelený príbeh. Tým pádom som sa v ňom úplne stratil a rovnaký výsledok odhadujem i u väčšiny ostatných divákov. Pre ten občasný mrazivý pocit by som vám napriek všetkému radil ísť do toho. 60% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jestliže se první Ringu dalo ještě považovat za horor, jeho pokračování už strašidelné opravdu není. Příběh se posunul do ryze mysteriózní roviny, ve které hraje prim vyšetřování událostí prvního filmu a snaha o vědecké vysvětlení nadpřirozených jevů spojených s neblaze proslulou videokazetou. Nic proti tomu – film určitě není nudný, stále má výbornou atmosféru, ale pro západního diváka představuje těžký oříšek. Zmatečnost celého filmu nejlépe dokládá závěrečná scéna u bazénu, respektive ve studni, po které jsem jen tak nechápavě pokrčil rameny… Abych řekl pravdu, osobně příliš nerozumím tomu, proč je zrovna Ringu považováno za takový kult – jakkoli chápu, že Ringu bylo prostě první a inspirovalo mnoho jiných filmařů. Přesto – japonská scéna je na zdařilé duchařiny nesmírně bohatá a najdou se tam imho daleko zajímavější a hlavně děsivější kusy – třeba Ju-on. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama