Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 6
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 6

Recenze (355)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Příběhy kriminalistických průkopníků a jejich metod byly vždy protkány nitkami velmi zajímavých událostí své doby. Objevy této vědní disciplíny, která dodnes zůstává jednou z nejzajímavějších oblastí zkoumání, ovlivnily do značné míry nejen vývoj policejní práce a soudnictví, ale někdy také vývoj společenský. A právě o případech, které nejvíce zasáhly do světa zločinu, zákona a spravedlnosti, pojednává jeden z nejlepších kriminálních seriálů, jenž spatřil světlo světa a který vyniká hlavně svým realistickým pojetím, naprosto strhující atmosférou a dokonalou hudební kulisou. 100 % ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Jojo, kdopak by neznal tento legendární seriál v režii Antonína Moskalyka. Přesvědčivě, zajímavě a pro diváka atraktivně natočených 26 etap kriminalistiky, jak se vyvíjela a zmenšovala prostor nejrůznějším zločincům. Navíc považuji za pozoruhodné, že při tolika dílech si seriál udržuje vysokou kvalitu. Nejraději mám Bertillonáž s Havelkou, Otisk a Paprsek, ovšem i ostatní jsou skvělé. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem nedávno psal, že jsem se v 70. a 80. letech na televizi nedíval, tak to asi nebylo uplně pravda. Na seriál Dobrodružství kriminalistiky jsem se díval a dokonce s chutí. Herci se chovalii a vypadali uvolněně, někdy až rozpustile a celé to bylo vpravdě instruktivní, pro diváka podané spíš zábavnou formou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Davej to shrnul naprosto přesně - DK je špička naší televizní tvorby, poutavě a zábavně mapuje historii kriminalistické vědy za doprovodu výborné hudby a za hvězdného obsazení. Celek si drží vysokou úroveň, některé díly jsou na *****, jiné o něco slabší, ale vezmete-li v potaz, že jde o skutečné případy.... PS: Můj nejoblíbenější díl? Andrej Hryc a obrazy mistra Vermeera. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Scenárista zásadně změnil příběh oproti skutečnosti. Guvernér Earl Warren změnil Lindleyův trest na doživotí. Lindley (Jan Novotný) byl nakonec osvobozen a po 20 letech vězení propuštěn. (sator)
  • Od začátku příběhu je zřejmé, že Keith Hobday (Josef Vinklář) zemřel na infarkt bez zavinění smrti někým jiným. Přestože v tu dobu už byla patologie na takové úrovni, aby to rozpoznala, policie se o zprávu patologa vůbec nezajímala a spustila nesmyslný hon na nevinou oběť Erica Hobdaye (Ladislav Frej). (sator)
  • Natáčeno na dostihovém závodišti v Karlových Varech a obci Pecínov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama