Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 21
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 21

Recenze (355)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kriminalistický seriál, který se nezabývá objevením jednotlivých kriminalistických metod, ale v jednotlivých dílech představuje konkrétní případy, při kterých byla metoda použita tak, že se stala všeobecně uznávanou a tím pádem i hojně užívanou. Některé z tehdejších postupů byly překonány již v následujících dílech seriálu, některé jsou v dnešní době již nepoužitelné, ale většinou se jedná o základní kameny kriminalistiky, na kterých tento vědní obor dodnes staví. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál, vrchol nejen naší seriálové produkce - to už se tu psalo. Zkusím být originální - přes nepřehlednost a zbytečnou dokumentárnost některých dílů (hlavně ke konci) vyniká skvělým scénářem, promyšleným výběrem příběhů (geniálním režisérem) i hlavně na seriál dokonalými hereckými výkony (v jednom z dílů je mimochodem životní role Miroslava Táborského). ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady máme třicetileté výročí natočení první řady tohoto seriálu, a i po těch letech je pořád na co se dívat. První série u mě jasně dominuje nad ostatními řadami, ty už nepřinesly tak dokonalou souhru mezi vyšetřováním a vědeckým pokrokem, v čem byly ale srovnatelné, to bylo obsazení jednotlivých epizod a s tím související herecké výkony. Uživateli nascendimu seriál připomínal knihu Století detektivů, a v tom se rozhodně nemýlil. Thorwaldova kniha mě svého času úplně fascinovala a první řada z ní naprosto jasně vychází, pozdější série už se knihou neinspirovaly a bylo to znát. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z EPIZODY VLAS: "Jestli mě policie bude potřebovat najde mě v kuchyni." // "Láska je hezká věc, dokud nedojde na peníze." // "Klamat úřady se nevyplácí a dělat z nás blbce už vůbec ne." // "Vlasy nejsou u soudu nezvratným důkazem." "Tak se jím musejí stát." // "Ale jestli je to vaše další hovadina, tak si mě nepřejte." // "Vám se přirozeně omlouvám, což nadřízení nedělají často." // "Nechtěl jsem jí zabít, ale ona byla mrcha!" ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S04: Přiznám se, že jsem seriál Dobrodružství kriminalistiky, jako malá neviděla. Vysoké hodnocení i silné téma mne dopředu dostatečně silně navnadilo, ale očekávání bylo asi příliš vysoké. Téma, obsazení i nápad je bez debat naprosto bezkonkurenční. Nelíbil se mi divadelní herecký projev a prkenné dialogy. Asi umělecký záměr, ale i tak se mi na to nekoukalo hezky. Mohlo to být nadčasové, ale zub času se do seriálu bohužel pořádně zakousl. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Náměty jednotlivých dílů se inspirují skutečnými událostmi. (Olík)

Reklama

Reklama