Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Colour 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriáli ma prekvapovalo čoraz viac, ako je možné, že hlavná hrdinka, ktorá zachránila nespočetné množstvo ľudí, ich po záchrane znova nikdy nestretla a rovnako, že nikdy nikomu nebolo jej správanie čudné, nikto sa v jej živote nehrabal a neprišlo k odhaleniu. Ako námet je to zaujímavé, napínavejšie to začalo, keď sa na scéne objavil jej pravý opak. Avšak čím viac som videla dielov, tým viac som mala pocit, že všetky diely sú svojou stavbou rovnaké. Už po pár dieloch nemá čím prekvapiť. 70% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

1. série: Zajímavý nápad. Ne příliš výraznou Elizu zde doplňují charakterově dobře napsané i zahrané postavy (Harrison, Davis a nakonec i Jack). Je to podobné jako většina seriálů. Děje se tam pořád to samé, akorát pokaždé jinak, nebo přinejmenším jinak (na téhle bázi je založen třeba House MD). Některé díly skvělé, jiné zase trochu slabší, prostě normálka. Je zajímavé hodit do seriálu jako je tenhle Jasona Priestleye, kterého si každý pamatujeme z Beverly Hills. Netypická role přesvědčeného a přesvědčivého záporáka mu tady dokonale sedla. 2. série: ...má jen 6 dílů, což je velká škoda, protože končí v neukončeném, v nejlepším. Postavy se prohlubují, Jack a Harrison překonávají sami sebe a Eliza...ale jo, hraje slušně. Už jí to člověk věří. Tak proč to proboha zas utnuli? Tak brzo...kvalita nejde dolu, spíš nahoru. Což je opět důvod, proč člověk nepochopí, proč se tyhle seriály ukončují. 8.5.: Po důkladném rozjímání o seriálu musím zvýšit na 5. ()

Reklama

wlk1 

všechny recenze uživatele

Nechápu to vysoký hodnocení. Mě seriál přijde jako opakování toho samého pořád dokola. Někdo umře vrátí se den, to ještě chápu, ale stejná reakce všech lidí už nudí. Každý se musí naštvat, volat na ni poldy a pod. Myslím, že většina lidí by zavolala sanitku, nebo se aspoň pobavili na cizí účet. A tohle je základ věci co mi tomto seriálu vadí: chování lidí je a jejich reakce jsou asi jako křeček v bludišti. Celé to je nedodělané a tupe asi jako Buffy a Angel. Před deseti lety možná... dnes 1* ()

Adrushka 

všechny recenze uživatele

Škoda, Škoda, Škoda. Nevěřila jsem svým uším, když jsem se dozvěděla, že seriál zrušili, protože mě opravdu chytl. Elizu jsem znala už z Buffy a tak jsem nebyla překvapená ani zklamaná. Děj mě skoro pokaždé překvapil a s nástupem druhé série jsem se dokonce na každý nový díl těšila. Takže opět škoda, škoda. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Prečo také vysoké hodnotenie? Pretože mám proste Tru Calling rada. Každá časť sa mi páči, pretože každá časť má istý príbeh a to je super. Všetko sa to točí okolo Tru, čo je hlavná postava, ale to je fajn. Pretože jej život je zaujímavý, takisto aj ľudia v jej žviote - Daves je taký super, toho herca zbožújem... a Harrison:-). Nápad je predsa taký úžasný! To že ma mŕtvy človek požiada o pomoc a mne sa vráti deň a ja mám úžasný dar (prekliatie) zachrániť ho? V pravej podstate, dať mu život? A keď sa tam objaví Jack, má to už pravé grády. Zástanca pravidiel typu: No tak ho môžeš zachrániť, ale nechaj ho nech otrčí kopytá, pretože to tak "má byť" - to bol tiež dobrý nápad. Neodvažujem sa Tru Calling zrovnávať s nijakým iným seriálom. Som si istá že nejde o to najúžasnejšie seriálové dielo, poznám oveľa, oveľa, OVEĽA lepšie seriály typu Heroes, môj milovaný House, ale Tru je super seriál. 75%. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Přestože FOX původně v plánu na další sezónu uvedl 13 dalších epizod, v průběhu natáčení šestého dílu přišla společnost s tím, že tento díl bude posledním z celého seriálu. Herci a štáb se o zrušení dozvěděli poslední natáčecí den. (novoten)
  • Posledná natočená epizóda nebola nikdy normálne vysielaná, bola vysielaná iba ako súčasť "Tru Calling" Marathon stanice SCI FI Channel 21. januára 2008. (Mihail123)
  • Po dvoch sezónach bol seriál zrušený. (Mihail123)

Reklama

Reklama