Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Sometimes I think I was born backwards..Like, you know, come out of my mum the wrong way. The people I should love, I hate, and the people I hate...." Nechápu, jak jeden seriál může být tak geniální a zároveň tak špatný. Výjimečně není řeč o ubývající kvalitě, ale o hlavních postavách, po dvou sériích totiž pokaždé nastoupí nová parta. První a druhá série mě moc neoslovily, nadchla mě jedině postava Effy, takže jsem sledovala pouze její příběh a těšila se na třetí řadu, kdy nastoupí jako ústřední postava. Zajímavě působila i Cassie s tou svou poruchou příjmu potravy, ale nakonec se její příběh zvrátil v tu samou zápletku jako u ostatních postav ala "spal jsi s Michelle, tak já budu na oplátku spát s každým, kdo se mi postaví do cesty", což, přiznejme si, nemá daleko k americkým teen seriálům a prostě je to naprosto nezajímavé. Většina postav je na zabití a opravdu bavit mě to začalo až s příchodem "druhé generace", kde jsem si Effy zamilovala asi tak jako žádnou fiktivní postavu předtím ( ano, a to že nosí martensky a roztrhané věci jako já tomu trochu napomohlo:)) ) a konečně se začala zajímat i o ostatní, přestože příběh je stále trochu šablonovitý a opakující se po první generaci, já se těch sprostých slov, nepřátelství, lásky a drog nemohla nabažit! (myslím v seriálu samozřejmě). Sedmá série? Ta se nestala! Čtyři hvězdičky jen a jen za třetí a čtvrtou sérii, jinak si to zaslouží tak dvě. ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že i člověk který čte J.P.-Sartra může být kokot, že zlatá mládež nemá kromě trávy a vodky nic společného, že souložit učitelku psychologie se nevyplácí, že i dneska se dá natočit rozumný teen-seriál. Po druhém shlédnutí obou sérií zvyšuji na čtyři, protože se mi líbí, jak seriál pracuje s emocemi a rozumně, ne zbytečně a nenásilně dávkuje( za doprovodu skvěle vybraných songů) kritické situace. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

První dvě série si zaslouží jasných 5 hvězdiček.. bohužel s nástupem nové partičky to jde hodně dolů. Vypadá to, že scénáristi byli prostě nuceni napsat nový příběh a vůbec se jim do toho nechtělo.. vrchol je právě ukončená pátá série, která je klasická a táhnoucí se vztahová nuda, bez jakékoliv invence a nebo zajímavého tématu... škoda potopeného potenciálu. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Kdepak "teen seriál". Tohle je úžasně natočené, napsané a zahrané drama pro mladé, které je tíživě skutečné a kvalitativně převyšuje všechny spřízněné seriály o několik délek. Každá epizoda je skvost, i ve druhé sérii a člověk se až podivuje, jak to tvůrci dokáží. Přesto se jim to daří. Jeden z nejlepších seriálů vůbec. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Skins se snaží být realističtější, naturalističtější a syrovější teen seriál, než jeho američtí kolegové. Samozřejmě tlačí na pilu stejně jako za mořem, jen opačným směrem. Zatímco ve většině amerických seriálů se nemluví spostě, neberou drogy a nesouloží (alespoň bez oblečení), tak ve skins prakticky nic jiného nevidíme. 1.série 80% - Zpočátku trochu nezvyk, po chvíli si tuhle bandu ale oblíbíte. 2. Série 70% - Lehký ale naštěstí nijak výrazný kvalitativní propad, uzavřeno se ctí. 3. Série 90% - Vyměnění celého castu kromě Effy byl výborný nápad. Nová parta se mi zdá lepší, navíc přinesla po slabší dvojce oživení, Emily rulez. 4. Série 60% - Těžký scénáristický kiks, z dříve sympatické Effy je totální smažka, díly jsou bez šťávy, navíc vražda jedné nejmenované postavy patří mezi největší wtf, co jsem v televizi viděl. Závěr slabý, celá sérka vyzní do ztracena. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Postava Effy (Kaya Scodelario) má v seriálu ze všech postav nejvíce ''svých'' epizod. Má jich 5 a jeden dvojdíl v poslední sérii. (GreatestFan)
  • Název pochází z balícího papírku na cigarety, kterému se anglicky říká ''Skin''. (GreatestFan)
  • V 1. epizodě 1. série má Cassie (Hannah Murray) na párty zelené oční stíny, na trampolíně se však změní na fialové a při návratu zase na zelené. (GreatestFan)

Reklama

Reklama