Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

vyzakloflu 

všechny recenze uživatele

Fajn, pro mě za mě sme klidně filmový ignoranti, ale tohle je prostě bezkonkurenční. Promyšleně vtipný, někdy schválně tak debilní, že se tomu prostě MUSÍTE zasmát. A Ptakopysk Perry a de. Doofenschmirz? Já dokonalejší postavy fakt neznám. :D Tady to chce dodat snad už jen... Gitchi gitchi goo means that I love you! ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

O tomhle seriálu vím pěkně dlouho, a vím, že má vybudovaný kultovní status. Upřímně ale nechápu proč. Úplně normální seriál. Otázkou je, jestli je tento seriál takto nadhodnocen dospělými kritiky, a nebo dětmi. Já jsem tenhle seriál viděl už před pubertou. Ale nikdy mé oči s výjimkou pár epizod nepřitáhl na tolik, že bych se na tento seriál měl dívat pokaždé co hraje. No, a jako dospělé osobě mi už příjde hotový nesmysl se na něco takového dívat. Asi je samozřejmě očividné, že na animáky z minulosti to nemá. Kde je Looney Tunes? Kde jsou staré animáky Walta Disneyho? Tenhle seriál na ně rozhodně nemá. I přesto všechno ale nemůžu tvrdit, že je seriál natočen špatně. Jen to prostě není ono. Chápe te. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš sofistikované. Ten jemný, suchý humor je fajn, ale také ne vždy se povede. A když je nejlepší ze seriálu nemluvný ptakopysk jakožto tajný agent, a pak ještě písnička Naše návlečky, je to docela málo. Ale nápady jsou někdy skvělé, fantazie jede naplno, jen je to takové - pomalejší, sofistikovanější, přes snahu být takovým i málo bláznivé. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Tak ako vo filmoch o Agentovi 007, aj tento seriál má jedinú dejovú schému, ktorú potom rozvíja, dopĺňa, nečakane pripomína, a nakoniec sám seba paroduje. Divák nakoniec čaká na obvyklé hlášky (Proklínám tě, ptakopysku Perry! Rrrrrr....) skoro ako na bájne "Protřepat, nemíchat" alebo "Bond, James Bond". Pesničky sú podstatne kvalitnejšie než drvivá väčšina vážne sa tváriacej spotrebnej produkcie, a veľmi slušný je aj ich český preklad. Niekomu to tam veľmi dobre "píše". Najobľúbenejšie hity: Ať žije digitál, Koukáme-zíráme, Já rytmus nemám, Ovládá nás ptakopysk, Kouli na noze mám, Hledání Mary McGuffin. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Každý díl začíná stejnou větou "Prázdniny máme, co s tím uděláme?" a má v podstatě stejný děj: Phineas s Ferbem vymyslí, jakou šílenost vyvedou, jejich sestra Candy se snaží napráskat je mámě, která jí nevěří, přičemž jejich domácí mazel ptakopysk Perry (ve skutečnosti tajný agent) zneškodňuje záporňáka Doofenshmirtze.. Věty jako "Kde je Perry?" a "Áá, tady jsi Perry.." k téhle pohádce prostě patří.. A mě baví sledovat jak počínání Phinease a Ferba, tak akčního agenta P. - VRRR - A zbožňuju, když Ferb něco řekne, protože to vždycky stojí za to! :) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • V 15. epizodě 2. série („Phineas and Ferb's Musical Cliptastic Countdown“) se válec psacího stroje pohybuje při psaní doleva místo doprava. (adamc)
  • Znelku k seriálu nahrala americká pop-punková kapela Bowling For Soup. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama