Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

O tomhle seriálu vím pěkně dlouho, a vím, že má vybudovaný kultovní status. Upřímně ale nechápu proč. Úplně normální seriál. Otázkou je, jestli je tento seriál takto nadhodnocen dospělými kritiky, a nebo dětmi. Já jsem tenhle seriál viděl už před pubertou. Ale nikdy mé oči s výjimkou pár epizod nepřitáhl na tolik, že bych se na tento seriál měl dívat pokaždé co hraje. No, a jako dospělé osobě mi už příjde hotový nesmysl se na něco takového dívat. Asi je samozřejmě očividné, že na animáky z minulosti to nemá. Kde je Looney Tunes? Kde jsou staré animáky Walta Disneyho? Tenhle seriál na ně rozhodně nemá. I přesto všechno ale nemůžu tvrdit, že je seriál natočen špatně. Jen to prostě není ono. Chápe te. ()

Filipus Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku originální animovaný seriál, který vypráví příběh dvou vynalézavých chlapců a jejich zvířete, který pracuje jako zvířecí agent. I když je seriál zábavný po nějaké době je však strašně monotonní a člověk po pár dnech ani neví jaký měl poslední zhlédnutý díl děj. Co pak však, ale seriálu přidá na zábavě je, když třeba po 20 skoro stejných dílech přejde díl, který je naprosto odlišný. Vtipné jsou také scény, které sami narážejí na svou monotónnost (setkání agenta Perryho s generálem Monogramem). Co však člověka začne po pár dílech štvát je opakovanost některých hlášek např. " Ahoj Phineasi! Co to děláš? Seriál však ,ale i tak stojí za zhlédnutí... ()

Reklama

Prezident5 

všechny recenze uživatele

Na Jetix mě moc seriálů nebaví, ale tohle je jeden z mála,co mě baví. Animace sice není moc povedená,hlavně postavy vypadají amatérsky, ale nápad je zajímavý. Dva bratři, kteří postaví cokoliv. Navíc zlý Němec jako záporný hrdina je opravdu legrační. A ptakopysk Perry je úžasný. Kdykoliv se podívám na nějaký díl, vždycky se dobře pobavím. Pět hvězdiček za úžasnou zábavu a zajímavý nápad. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální animovaný seriál, který nabízí opravdu obrovské množství absurdního humoru. A to jak z té hromádky vizuálního vtipu, tak i z hromádky slovního. To vše ve výborné atmosféře, která tomu dává nádech pohodovosti. Postavičky se drží svých velice jednoduchých motivací Phineas s Ferbem chtěji něco postavit, Candy se je snaží chytit, doktor Dutoschwarz chce ovládnout svět a zvířecí agent Ptakopysk se mu v tom snaží zabránit. Zdánlivě jednoduché banální šablon, ale až překvapivě dobře funguje i po X dílech a tvůrci neustále chrlí přehršel nápadu a neustále ty jednoduché osudy postaviček kombinují a přidávají pokaždé něco nového. Ten nejtěžší výpad na moji bránici proběhne ovšem ve chvíli, kdy se na scénu dostane Hans Dutoschwarz, protože jeho senilní demenci tvůrci využili až geniálně a jestli jste se jako já koukali na aspoň nějaké bondovky či filmy z ranku Mission Impossible nebudete na tom jinak. Ano je to dětské, je to až možná příliš jednoduché, do jisté mír uznávám jistou dávku infantilty, ale tohle všechno stejně jako u Spongeboba je úmyslně a pak snad dojde každému, že tohle bylo, je a bude určené především pro děti ke kterým seriál vysílá jasné poselství a to, že fantazii se meze nekladou a dává tak průchod jejich tvořivosti. A ani ti starší nepřijdou zkrátka právě díky skrytým narážkám na špionážní filmy, což když si vezmete co za pseud-skvosty poslední dobou Disney Channel uvádí ve své převážně hrané tvorbě je tohle dílko zářící diamant v obrovské hromadě hnoje. ()

marlon 

všechny recenze uživatele

Tak, ako sme kedysi dávno ako školáčikovia "povinne" sledovali "Nu pogodi !", teraz sa povinnou "četbou" stali dobrodružstvá dvoch nevlastných bratov, ktorí zaháňajú nudu najrôznejšími spôsobmi. A tých absurdných nápadov, ktoré postavia na hlavu všetky zákony fyziky, rozhodne nebude málo. Neskutočne bláznivé, nápadité a vtipné. Tvorcovia sa evidentne utrhli z reťaze. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • Znelku k seriálu nahrala americká pop-punková kapela Bowling For Soup. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama