Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 2
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (144)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho víc. Filmovou sérii mam hodně rád ale tohle značce nedělá ostudu. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál ale zatím celkem spokojenost. Čekal jsem to horší. Mnohem horší. Dobře že se nedrží linie filmů. I když ústřední trojka chybí ale nový hrdinové skýtají mnoho nových možností. Nová maska nevypadá tak děsně jak se na prvních fotkách zdálo. A právě ona seriálová podoba dává možnost více se věnovat příběhu a dočkáme se řady zvratů. Jsem zvědavej jak se vydaří 2. série a jak bude příběh nadále pokračovat. Po 1. řadě nečekaná spokojenost. Edit: Po 2. sérii spokojenost zůstává a s nadějí vyhlížím 3. řadu. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Pilot je vlastně takový hlavní vstup do světa vřískotu jako hoznáme. Nic zvláštního tam nehledejme, je to prostě klasický první díl, ale to vůbec nevadí, protože vřískot vždycky byl a bude suprovej. Pochopitelně že teen holky musí být modelky..hlavně ta první ubodaná. Po deseti dílech, se drama nekonalo, celkem předvídatelný hlavní vrah, ale mnohem zajímavější konec, než jsem si myslel. Možná se dočkáme pokračování, těším se ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pilot dokázal navnadit, ale pak seriálový Vřískot podlehl nemoci, kterou trpí většina béčkových slasherů a to je neohrabané natahování. Jenže zatímco u filmu se to natáhne maximálně na dvě hodiny, tak tady je to na deset dílů a na to fakt nemam. Navíc tu naprosto chybějí herci, nebo alespoň herec, který by to dokázal byť jen částečně táhnout. Většina přítomných jsou buď nesympatické blbky, nebo nesnesitelní floutci. A to je společně se scénáristickou neschopností docela vražedná kombinace. Po pátém díle končím. 25% ()

Shogin 

všechny recenze uživatele

Nejprve se mi vůbec do seriálového Vřískotu nechtělo, jelikož absence Wese (děkuji za vše mistře!) a Kevina a ještě k tomu ta ne úplně povedená maska. Nakonec mi zvědavost nedala a ... byl jsem překvapenej. Sympatické postavy, nová mytologie vraha a v podstatě celkově nový přístup je velkým plusem téhle série. Na druhé straně však v druhé polovině seriál dle mě začíná trochu ztrácet tempo a atmosféra by vyžadovala trochu více utužení, tak nějak jsem narozdíl o filmů ten všudypřítomný strach z jakého rohu vrah vyskočí, moc nepociťoval. Pak je tu ta ironie, že scénář který nabízí výborné odkazy, jak na původní filmovou tetralogii, tak na spoustu filmů, obsahuje i spoustu klišé a to i těch teen, přičemž si nemyslím, že to bylo záměrem (v některých případech ano, ale ve spoustě očividně ne). SPOILER: A nakonec ty úmrtí, přece jenom je vidět, že tvůrci si chtěli nechat postavy do další série, u čehož se obávám, že možná bude na škodu věci. Sám jsem ve skrytu duše doufal, že půjde o formát Skins a další série se bude zaobírat úplně novou partičkou. Uvidíme. 1. série - 65%, 2. série - 55%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Seriálový Vreskot stavia na trochu iných prvkoch a mytológii, ako tie filmové, z ktorých si vypožičiava len pár základných kameňov. Je to pochopiteľné, pretože s kvalitami originálu sa zákonite nemôže rovnať. Naviac hádať, kto za tým stojí, je oveľa jednoduchšie, ak má na to divák dostatok času. Z toho pramení aj relatívne čitateľná hra na vraha, ktorá je asi najväčšou slabinou tohto projektu. Inak je však seriál čím ďalej tým zaujímavejší a hoci by mohol obsahovať viac popkutúrnych a meta referencií, v rámci takmer mŕtveho slasher žánru ide o veľmi slušný prírastok. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (27)

  • Stejně jako se filmoví tvůrci Vřískotu (1996) inspirovali případem takzvaného Gainesvillského rozparovače, nechali se i tvůrci seriálu inspirovat případem Sheilie Eddy a Rachel Shoaf. (henrycruel)
  • Všechny díly druhé série byly pojmenovány po hororech. (Sweepy)
  • Produkce chtěla, aby se ve filmu v menší roli objevila i Neve Campbell jako Sidney Prescott, ta ale odmítla. (newpage)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama