Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 779)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Gradace napětí, výborná kamera, a několik opravdu dobrých "vím, že se něco stane, ale stejně se leknu" momentů. Film je učebnicovým příkladem toho, že na kvalitní horor není potřeba plnej hřbitov mrtvol a litry krve, stačí ctít pravidla žánru. Spolu s filmem Oni nejlepší hororové zážitky z kina, které mimochodem hraje velkou roli pro atmosféru. Šero a filmové plátno dělají hodně. ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Ten kino zážitek mi za ty peníze rozhodně bez jakýchkoli pochyb stál. Po dlouhé době opět poctivý a kvalitní horor. A to že je to podle pravdy... no je jenom na vás zda tomu uvěříte. (zhlédnuto v CinemaCity) 88% ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Najlepší horor za posledné roky. Žiadne zbytočné krváčky. Žiadna rozliata cvikla po zemi. Krásne čistokrvný horor s desivým nádychom hrôzy. Samozrejme informácia o tom, že ide o príbeh natočený podľa skutočnej udalosti sledovaniu len pomohlo. Výborné prepracovanie efektov. ()

nwx odpad!

všechny recenze uživatele

Nudáááá. Od poloviny i ten minimální pocit strachu u mě vymizel. V baráku plném lidí už ten pekelník spíše působil jako směšný šašek. Čekal jsem, že ho někdo z nich prostě profackuje a film tím vyvrcholí. Škoda, že do děje nebyla nějak více zakomponována ta vodní plocha před domem. Prostě nudný film. Hloupý. Všichni by se měli učit třeba u filmu The Changeling z roku 1980, tak se buduje strach. ()

Pavita 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem sice celý film v kině proseděla v naprostém napětí a s rukama před obličejem, a film mě prakticky ničím nezklamal, ale už jsem viděla lepší např Sinister. Spousta scén byla jak z jiných hororů a čas 3:07 je jako 3:15 zemřeš, akorát místo otce tady vyhraje matka..... ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Laciný a banální příběh lze i v současné době natočit velmi kvalitně, téměř bez krve a hooooodně děsivě. Opravdu jsem se u toho bál a to je co říct. 100% ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

V jednom českom songu sa spieva: "kto sa bojí, nesmí do lese.." a presne o tomto by sa dalo hovoriť súvislosti aj s týmto filmom. Kto má naozaj strach a bojí sa, nemal by za žiadnu cenu pozerať tento film. Pre ten zvyšok je tu možno jeden z najlepších hororov za posledné roky. O tom, že atmosféra by sa tam dala krájať a celé to funguje je škoda písať, kto nevidel v plnej kráse a v skvelom ozvučení neuverí. Naopak opäť by som vyzdvihol dosť podstatnú vec a to, že The Conjuring je založený na skutočnej udalosti a to už je iná pesnička. Takže pozor na to, kto vás počas spánku ťahá za nohu.. 90% ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Konečně zkončil film a ja jsem zase začal dýchat... Už jsem nedoufal, že někdo dokáže natočit kvalitní horor, ale J.Wan to dokázal. Napínavý, strašidelný, dech beroucí, mrazivý, založený na pravdivých událostech, no prostě nemám slov. Být na tomhle v kině, tak asi jdu třikrát na záchod nebo rozmáčknu přísedícím ruky :) Nemám nic proti 9/10. ()

Drtic 

všechny recenze uživatele

Strach a napätie v tej najčistejšej podobe !!! Áno zasa raz ten exorcizmus ktorý už uživil nejeden film, ale tady veci fungujú trochu inak, a dávajú divákovi poriadne zabrať. Prakticky od začiatku až do konca sa to tady sype a graduje a graduje, až do samotného finále. James Wan stále dokazuje, že desivé veci dokážu byť ešte desivejšie aj v podobe jednoduchého cinkania, klopania, tlieskania. Tento film jednoznačne zaradujem do mojich TOP hororov. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Pořádně povedená duchařina. Výběr herců, lokace, absolutně mě zaujala kamera. Některé záběry jsou fakt výborné flow. Prfektní maskování a efekty. Působylo to a fungovalo. I (y) that she! ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Wan je prostě machr, jeho práce s kamerou a ozvučením v momentech, které mají nahánět hrůzu nemá konkurenci ( Derrickson snad ). Výborně zvládnutý scénář bez obvyklého, většinou půl stopáže trvajícího čekání na první vrznutí pantů, bez většinou nedůvěřivě slepých členů rodiny či okolí. Prostě tah na branku od začátku do konce, a ta vymítácí scéna v sklepě - no prostě ňamina. Trochu mi nejde do hlavy ta vedlejší kolejnice s panenkou Annabelle, která nic neřeší, přesto u mě rozhodně nejlepší horror za posledních několik let ! - 95 % ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Ať jsem to nečekal a insidious pokládám za výsměch divákovi, The Conjuring je skvěle natočenou žánrovkou. Za velkou pochvalu stojí, že jde Wan hned pěkně na věc a tak nemusíte čekat půl filmu na první otevírající dveře. Dalším plusem je i celkem široká škála napínavých lekacích scén, které opravdu fungují a kdejaký divák si pro jistotu zamkne na dva západy - ne, že by to nějak pomohlo. V rámci Wanovi filmografie výrazný skok ku předu a já jsem zvědavý, jak si poradí s rychle a zběsile. Bohužel je film pro vytěženost tématu nehorázně předvídatelný a klišovitý. Naštěstí to Wan umí prodat. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

James Wan znovu zaválel! I přes tisíce krát vyždímané téma vznikl horor, který není stereotypní, není pitomý, a je při tom maximálně děsivý. Pro fanoušky hororů povinnost, pro běžné diváky infarktová záležitost. Byl jsem snad jediný, komu stály chlupy i na místech, o kterých ani nevím, že je mám? 85%. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to dobré, líbilo se mi to, ale... Čekal jsem více. Nejvíce tomuto hororu prospívá dvojice "vyšetřovatelů" s "moderní" technikou a zkušenostmi. Ti vytváří dobrý protipól při souboji dobra a zla. Ale když už máme na place čarodějnici se sklonem k satanismu, čekal jsem rozpracování tajemství a mystérie okolo této ženy. Z toho bylo možné získat pár opravdu úděsných záběrů, protože čarodějnice a ďábel jsou vděčnými tématy. Zvlášť, když ještě tato žena zahynula způsobem popisovaným ve filmu. Proto je myslím škoda, že se její vizáž a zvukové projevy omezily na podobu známou třeba z Vymítače. To vlastně bylo největší klišé, které se k filmu váže. Dům a okolí, ve kterém se tyto démonické kejkle odehrávají byly vybrány velmi dobře a za denního světla působí opravdu příjemně - taková samota u vody zahalená listy a větvemi stromů s mohutnými kmeny. Některé lehké nelogičnosti zamrzí, ale zase jsou nutné pro zvýšení napětí... Nevím, jak vy, ale já bych třeba v noci do sklepa, od kterého se otevírají dveře jen tak nelezl... Zamknu... jdu spát a mrknu se tam ráno:-). V noci se dají dělat i jiné věci, než courat někde po době v prachu a pavučině. Stejně tak máte-li podezření, že je některá osoba ve vaší blízkosti posednutá ďáblem a vraždí malé děti, nedělejte z ní třeba chůvu na hlídání:-). Herecké výkony jsou velmi dobré, Patrick Wison působí velice sympaticky, Lorraine křehce a i děti dobře hrají. Není to jistě nejlepší horor, ale slušný standard bezesporu odvádí. 3,5* a 70%. Po letech zvyšuji hodnocení na 75% a tím pádem 4*. ()

superwinky 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jeden z nejlepších hororů, který byl kdy zfilmován. Atmosféra, filmové triky, herecké obsazení... Naprosto bezchybné! S kombinací příběhů podle skutečných událostí ze života Lorraine a Eda Warrenových je snímek na vrcholku a myslím, že Wan z něj vytěžil co se dalo. Vera Farmiga opět nezklamala a její výkon mě opět uchvátil. Její nevinost a styl je naprosto bezkonkureční. James Wan je rozhodně mistrem ve svém žánru. Snad se budeme moct těšit i na další filmové lahůdky. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

A toto má cez 80%??? Predvídateľné, neoriginálne, lacné, klišovité. Radšej si dám podstatne lepšie natočené V moci diabla s podstatne menej prehrávajúcou Jennifer Carpenter. ()

BAJOHA 

všechny recenze uživatele

Horor je to podařený, ale nic originálního (i když je to ''podle skutečné události''). Připomíná mi to v několika případech nejvíce 3:15 zemřeš ! Nicméně chválím za to, že tam nebylo ke spatření šu**ní ! To totiž v hororu je všeobecně klasika... Jinak, pěkné pokoukání. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama