Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Compadre odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nevěrohodný obraz toho, jak to může na gymplu vypadat..americký komedie jako Bláznivá škola, Kdo hulí, ten umí atd.. jsou taky šílený, ale tam aspon člověk od začátku ví, že je to sranda..tady se Gympl snaží být na jednu stranu seriózní a babrat se v tuctech vztazích mezi všema proti všem a na druhou stranu se snaží bejt strašně vtipnej prostřednictvím vožralýho ředitele a dvojice Pata a Mata - tedy teplouše a školníka. No, nebudu to dál řešit, hodnocení aktuálnícj 33% je celkem odpovídající a já doufám, že nic podobnýho už nikdy nevznikne. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Obsazení protekčních zmetečků není zárukou toho, že bude seriál disponovat sdostatkem kvalitních dětských herců. Jak to tak vypadá, je to spíše naopak. Nebudem tu hereckým prvničkám kurvit sebevědomí, vyhoněné rodičovskými kelebritkami. Spíše držme protistojné prsty, ať Brzovatař díky timurování zavčasu penetruje Krisťulce lítačky do ,,baru", Libuška po-pyje kvalitní výcuc z Heřmánku a stárnoucí Šinkorka odežene mužika, jemuž stojí za ránu. Staré páky dokáží prozatím pozvedat osmiletku z průměru, ovšem vodováha by se z toho zase neposrala, to ne. Uvidíme, za jak dlouho tvůrcům dojde (rozhodně ne přehnaná) invence a nasadí do zvoleného prostředí alespoň jednu ordinaci, ono českým hypochondrickým divákem tak milované zpestření. Konec kritické části komentu, přichází celkový dojem. Tak tohle nám teď chodí do škol, jo? Sráčové uvědomělí, narůžovělí....a ta hustokrutá děfčica, kouřící stařenu v trikotu Hello Kitty, ta to zase narovnala. Kostymérce posílám hubičku na celulitickou podstatu jejího umu. Dvě, za Týnu a Beneščin předklon. ()

Reklama

Bowser 

všechny recenze uživatele

Páni, čekal jsem o hodně větší zábavu. Třeba se to rozjede, ale moc šancí tomu nedávám. Jak jsem rychle začal seriál sledovat, tak i rychle skončím. Doplňuji komentář. Tak nic se nerozjelo, spíše zhoršilo. Tak trapný český seriál jsem jakživ neviděl. Už i ty děti nemají žádné svoje nespisovné vložky. nejvíc se bavím, když mluví ve třídě jen jeden jedinec. Nova by občas měla nějákou tu hodinu navštívit a zjistit, jak to ve skutečnosti je. Trávení dětí o přestávkách a o jiném volném času je taková prkotina. Radši už nic psát nebudu a ruším ty dvě hvězdy, protože je tomuto seriálu nemám absolutně za co dát! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Njn. premiéra pilotu je dnes a 33 lidí už ho vidělo, stihlo mu dát odpad a zapsat se do kategorie Český Sráč. Pokud je seriál na odpad, s radostí mu ho dám zítra večer. Dodatek: Shlédnut pilot a na ČR to není beznadějné. Párkrát jsem se i upřímně zasmála. Koukám, že už se začínají objevovat i inteligetnní hodnocení. Děkuji Korbitchovi, který mi věnoval tolik času a projel podrobně můj profil. Chtěla jsem mu poděkovat do pošty, ale zablokoval mě. Tak aspon takhle. Děkuji, že jsi si přečetl mé komentáře, mám radost když zaujmu :-) Dodatek. Na truc blbečkům nadhodnocuji. tenhle seriál je super, bavím se u něho, dokážu se zžít s některými postavami, je tu vývoj i lehká psychologizace. To nejlepší co se v poslední době v čr objevilo Dodatek 10/2013 S přibývajícími sériemi bohužel kvalita rapidně klesá. první řada byla dobrá, zbytek už bohužel ne. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

No, po pilotním dílu jsem byla trošku v rozpacích. Navíc mi tenhle seriál připomíná Ulici, protože působí jako jeho odnož. Jen jsou tu samozřejmě jiní herci. Ovšem, o Libuši Šafránkové a Zuzaně Bydžovské si říkám, jestli tohle měly zapotřebí. Radši měla Nova nasadit něco jiného, třeba taková Policie Modrava nebo Hasiči by určitě nebyly k zahození. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Mateřská tv Nova potvrdila, že nepočítala s tím, že seriál bude jeden z "nekonečných". 21. října 2013 oznámila tv Nova, že třetí série je poslední. Finálová epizoda byla odvysílána 11. prosince 2013. Zároveň bylo uveřejněno, že se televize nebrání případnému pokračování. Jedním z důvodu ukončení produkce byla klesající sledovanost. (kytka.patrik)
  • V průběhu celého seriálu se vyskytují umístěné a zmíněné reklamy na Seznam.cz, Zboží.cz a ve 2. sérii nepřímá reklama na operační systém Windows 8 a 8.1. (ShinoYumi)
  • Ondřej Brzobohatý, představitel Adama Kábrta, je rovněž autorem hudby, kterou komponoval s kamarádem Dominikem Renčem. Scénickou hudbu skládali ke každému dílu stále novou, přičemž většinou vychází z motivu ústřední písně. [Zdroj: denik.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama