Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak jako ale hodnotíme PŮVODNÍ, ČESKÝ, NOVÝ A hlavně NOVÁCKÝ seriál. Tudíž jsou měřítky nejrůznější Ordinace a Pojišťovny, co stojí někde v nejmenované Ulici... Bohužel herecké výkony většiny dětských "herců" a scénář tomu hodně odpovídají.... To je u mě největší problém - některé dětské (ne)výkony (ne všechny - některé naopak klobouček) a to, co musí herci plácat za nesmysly (jsem učitelka, takže tak trochu vím, jak to na školách chodí v reálu a tahle utopie? haha:-). Mimochodem - ten odkaz na Posledního skauta "nebe modrý, voda mokrá, ženská má tajemství" ??? WTF??? To mělo být jako co? Ale právě jinak, když to srovnám s tou šílenou břečkou a bahnem Ordinací a spol... mě tohle nepříjde zase tak shitozní a sračkoidní. Jasně...telenovelácká zápletka...svině zástupkyně ředitele a tak... Žádný hluboký umění to samozřejmě není - to by to jinak nevysílala Nova v primetimu... takže pokud od toho člověk nic nečeká, nemůže být zklamán... Prostě čistý průměr - nenadchne, neurazí, ale v porovnání s jinými novodobými hrůzami české televizní produkce je tohle opravdu "dobré" - za 3. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dá se to zvládnout díky častým záběrům mých rodných Pardubic a některým hercům. Koptův školník je bezkonkurenční. Heřmánek je výborný herec, leč v dílech, které jsem viděl, moc prostoru nedostal. Ondru Brzobohatého ještě budiž. Ten má ale tu nevýhodu, že většinou figuruje v částech seriálu, která má nova napsané jako reklamu na svou show superstar. Toho zpívání, udivených vyjukaných výrazů kolem klavíru je příšerně moc. A hlavně jsou takřka vždycky k poblití. Vyškrtat všechny scény okolo klavíru, dal bych o hvězdičku víc. Vyškrtat potom i scény s mizernýma hercema, byl by seriál půlhodinový, a klidně za 4 hvězdy. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já myslela, že to bude další z řady špatných a (dá-li Buch) možná i snesitelných sitkomů z domácí produkce. No, Buch nedal, Buch nasral, je to zase jen mizerná, nesnesitelná telehovnela. A třeba jí křivdím, vydržela jsem skutečně málo, než jsem zatroubila na ústup a stisknutím čudlíku se vrátila do normálního světa, ale opravdu nemám nejmenší chuť ověřovat, jestli jsem se náhodou nezmýlila. 25% ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Gympl je sice o něco lepší než strašlivá Základka, ale přesto působí hrozně uměle, postavy jsou povětšinou dost nezajímavé a to co občas vypouštějí z pusy je něco strašlivýho. Navíc česko našlo svou Kristen Stewart - mladá "herečka" Hana Tomášová je totiž něco neskutečného. Herecké výjimky tvoří snad jen Bydžovská, Šafránková a Leichtová, jinak je to fakt voser. Celkově je Gympl jen další standardní "novácká" blbost. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Jděte s těmahle seriály bez nápadů už do prdele. Kdo na to pořád má čumět. Jenom, aby se zaplnilo prázdno českých televizních stanic. Když by se ti herci radši pustili do nějakého solidního tématu. I když chápu, lehce vydělaný prachy jsou lehce vydělaný prachy. Rozdíl mezi tímhle a Obchoďákem a bůhvím čím ještě, co se vyrojilo podzim 2012 je absolutně nulový. Všichni se chovají jak debilové a my se tomu máme smát...Takhle vlastně dopadl i tehdá docela úspěšný Comeback. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V 58. epizodě s názvem "Všechno jde" byla jako nemocniční chodba použita chodba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ze stejného seriály byly vypůjčeny i rekvizity pro scény z nemocničního prostředí. (fiLLthe3DD)
  • Přípravy seriálu trvaly přes dva roky. Tvůrci si vysnili, s kým by na něm chtěli spolupracovat. A kohokoli měli v hlavě a oslovili ho, ten nabídku přijal. [Zdroj: tyden.cz] (hippyman)
  • V 60. epizodě s názvem "Správný směr" je možné okolo 14. minuty zaznamenat, že Adam (Ondřej Brzobohatý) dává skleničku k Pařízkovi (Václav Vydra), ovšem v dalším záběru je sklenička u něj. (TheStitch630)

Reklama

Reklama