Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 10
USA, 2018, 134 min

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 10

Recenze (1 119)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Počítá ještě někdo ty marvelovky? Máme tu další origin a já mám poněkud rezervovanější pocity. Na začátku jsem se notnou dobu rozkoukával a opravdu dlouho trvalo, než jsem se začal pořádně bavit a orientovat v tom všem digibordelu. Ryan Coogler , který se tak osvědčil u Creeda, i u dlouho očekávaného Black Panthera nezklamal, odvádí velmi dobrou práci a jestli je někde opravdu nejsilnější, tak jsou to akční sekvence, které jsou patřičně hravé, kinetické a zábavné a neomrzí ani ke konci. Já se spíš nemohl dostat do příběhu a více jsem si užíval ty příběhové sekvence mimo Wakandu (hlavně Andy Serkis v nich vyloženě září). Samotné nově promítnuté centrum Wakandy je patřičně futuristické (možná až moc), nádherně vymodelované a dobře se na něj kouká (film vypadá dráž než třeba loňský Ragnarok), na druhou stranu člověka, co už za život viděl desítky jiných blockbusterů, tahle barevně vymodelovaná paleta nijak extra nestrhne. A ono velké cílení na početnou afroamerickou základnu taky třeba v Evropě moc díru do světa neudělá, my můžeme hlavně děkovat za Martina Freemana, jehož Everet Ross zde má překvapivě opravdu hodně prostoru a zajímala by mě jeho další působnost v MCU. Z nově představených charakterů mě určitě nejvíc bavila Shuri, která by mohla získat více prostoru i mimo tuhle subsérii, ovšem těch charakterů v Avengers už je prostě tak moc, že bych čekal max cameo. No a kupodivu mě překvapil i Michael B. Jordan, jehož jsem doposud moc nemusel, ale musím uznat, že dlouholetá spolupráce s režisérem mu svědčí. Ne, že bych zaujímal nějaké hodně vysoké postavení v zástupu komiksových záporárů, ale určitě se neztratí a byli tu mnohem horší, respektive zaměnitelnější. Nevím, jestli se bude čekat ještě druhá projekce, hlavní postavu Black Panthera jsem si oblíbil už v Civil War, ale raději jej uvidím po boku Avengers než třeba v druhém díle, ovšem vzhledem k závěru by druhý díl mohl být podstatně kosmopolitnější. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opět jedna velmi svěží komiksová podívaná. Téměř celá se odehrává v Africe, takže výprava je podle očekávání nádherná a divák se dočká spousty super nápadů na téma Jak skloubit folklor se sci-fi. Všemu navíc pomáhá naprosto perfektní hudba Ludwiga Göranssona - dost možná nejnápaditější soundtrack ze všech marvelovských filmů. T’Challu nám dostatečně představila Občanská válka, takže příběh na ni může plynule navázat a ačkoliv vlastně vypráví o dalším zrodu dalšího superhrdiny, dělá to alespoň poměrně neokoukaně, po svém a se skvělými herci. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„WAKANDA NECHŤ ŽIJE…“ /// Wakanda je pro mě nový téma, proto se bavím při představování týhle bájný země. To ostatní je takový jako vždycky, takže další klasická Marvelovská pohádka, jen tentokrát z černýho kontinentu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vobčas mě ve vesnici zaházej antukou. 2.) Myslím, že mým králem je Akeem, král Zamundy. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Pitchowina jako swiňa, wakawaka éééé éééé, pitchowina střewa z lewa, dystajmforafryka.“ Být to árijský homix s Kapitánem Homokokotem, neštěkne po tom ani vypelichaná hyena. Ale jelikož jde o negrohomix, tedy sračkoidní, ale jakože děsně kůl, IN a naprosto korektní utopistickou pohádku pro mouchami obsypaná čokoládová miminka s nafouklými bříšky o tom, jak ultrapokroková a technologicky nepřekonatelná Uganda sjednotí všechny černoušky dobré vůle celého světa, postaví jim v Dýtrojtu a jiných ghettech velmi vysoké školy, basketbalová hřiště, odvykací centra a všechny je pak zaměstná na manažerských pozicích, přičemž je k tomu ještě zbaví nenávistných Glumů a jiných zkurvených bílých rasistů, tak na to zdviženou pěst Džády Pičr Kovářové následoval do kina každý, kdo jen o fous překročil povolenou dávku pigmentu, a vydýlovaní prezidenti se jen sypali. A to se ve výsledku jen hodný a zlý KuntaKinte unyle, nudně a naprosto nezáživně poškrábkali drápičkama při kmenové roztržce o Vibrátorium za mohutného potlesku Sdružených barev Benetonu, negři vyhráli, a pokud má být nadále zachovávána rasová korektnost a plnění holyúdských kvót, měl by ihned následovat Žlutý Makak a Hnědý Velbloud!!! Jinak to bylo jen obyčejné plytké a účelové xenofobní svinstvo! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

6 návštěva kina a první plná palba.Možná půjdu proti proudu, ale pro mne je Black Panther nejzajímavější a nejlepší Marvelovka po Winter Soldierovi. Poslední dobou mne Marvelovky už příliš nebraly ( Doctor Strange, Strážci Galaxie či nový childish Thor 3,který jsem vyloženě protrpěl). Panter však nasadil můj oblíbený vážný, temný thrillerový tón a ubralo se víceméně na všem, co mi doposud vadilo. Není zde žádný CGI Mess, pouze nádherná a působivá Wakanda, záporákem není žádný alien či mutant, ale člověk a hned z toho máme nejlepšího záporáka v celém Marvel Universu, který má i jiný plán než všichni doposud ( Jordan byl neskutečný frajer) a vlastně chválit mohu i Andyho Serkise,který svou ujetostí připomínal Jokera, nebojuje se ve vesmíru ani v žádné cizí planetě či dimenzi, ale u nás v Korei či Africe a hned to působí nejen reálněji, ale i intenzivněji, velkým plusem je soundtrack R&b a Hip Hop to tu neskutečně válí a nový track od Weeknda, který zazněl v místním baru vyloženě potěšil. K Akci mám jen menší výhrady a to rychlejší střih, ale je dostatečně úderná, efektní a intenzivní, že jsem si ji dokázal užít na plno. Finále je slušně epické a vypjaté, postavy jsou zde super úplně všechny, exceluje i ženské osazenstvo, sestřička Pantera s tváří Rihanny byla velmi vtipná, roztomilá a technologicky nadaná, M´Baku se nám zase postaral o vtipné vložky, které byly naprosto trefné a vhodné a velmi se mi líbily i Africké rituály, obleky a tradice. Po druhém zhlédnutí nadšení opadlo. 80% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (79)

  • V přibližně osmé minutě T'Challovy (Chadwick Boseman) vousy mění délku. V prvním záběru jsou delší, následně krátké, a poté opět delší. (LaserJet)
  • Hannah Beachler se stala první afroamerickou scénografkou nominovanou na Oscara. (A později také první vítězkou.) (hansel97)

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama