Reklama

Reklama

Otec Braun

(seriál)
  • Německo Pfarrer Braun
Německo, (2003–2014), 32 h 52 min (Minutáž: 85–90 min)

Hrají:

Ottfried Fischer, Hansi Jochmann, Peter-Heinrich Brix, Manfred Möck, Markus Knüfken, Cosma Shiva Hagen, Bettina Kupfer, Tilo Prückner, Ursula Buschhorn (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Kromě práce a poslání je jeho velkou zálibou luštění kriminálních případů. A toho si na venkově užívá až až... Otec Braun tělem i duší káže slovo Boží a díky své otevřenosti je oblíbený široko daleko. Policie jeho talent dokáže ocenit a považuje tohoto "komisaře ze záliby" za velice přínosného... (oficiální text distributora)

Recenze (17)

rationibus 

všechny recenze uživatele

No, má to síce ďaleko napr. od Poirota, ale ako oddychový seriál obstojí. S otcom Braunom, jeho gazdinou a miništrantom navštívime pekné miesta Nemecka, kde sa vždy náhodou odohrá nejaká tá vražda. Našťastie skôr taká starosvetská, bez zbytočnej brutality, z dôvodov, prečo sa vždy zabíjalo : peniaze, láska, pomsta. Aj keď nepatrím ku starším ročníkom, rada si ho občas pozriem. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvtipnějších serošů co jsem kdy viděl. Zatím jsem mám za sebou jen jeden díl, o krádeži svaté hrušně a nutno podotknout, že i přes značný počet vražd/ sebevražd, se jednalo o velice humorný seriál. A proč? No ono už samotné to, že v Německu se kradou hrušky a chodí to vyšetřovat farář, co by se hodil jako manžel k Halině Pawlovské , tak to je velice vtipné. Vtipnou postavou je i úchylný pošťák, který ujíždí po samici s děsivě dlouhým jménem, která se na něho však kouká jak na pošahance. Z dalších postav stojí za zmínku dva další biskupové, kteří celý čas v seriálu tráví v jedné místnosti s gaučem a telefonem. Dále je tu ještě doktor, co prodává prášky a v mezičase vyrábí ve své laboratorce atomovku (spoiler: otec Braun na to ale přijde) a osazenstvo statku s koňmi, což je pro mě osobně docela nesympatická herečka, její manžel a jejich kluk co si povídá s koňmi a u toho si hraje na věštce. V tomto dílu dále účinkoval taky detektiv z okrsku, který jen chodil s kufrem a předstíral práci. Zbytek osazenstva vesnice s věkovým průměrem 80 let není příliš podstatný, tedy aspoň nehraje významnou roli. No a to je asi tak vše. A o čem byl příběh? O dvou "sebevraždách" a krádeži hrušně. Otec Braun má asi tolik charismatu jako krabice, ale jen jeho pohled je tak směšný, že nemůžu dát méně jak 2* a je možné, že po shlédnutí více epizod dám i 3*, protože na ještě vtipnější pořad, Babicovy dobroty, to zatím nemá. EDIT: Zvedám na 3*. Otec Braun tentokrát mluví na kříž, jí klobásy a slečna Rozhauptnerová hraje na cosi podobné cimbálu. Otec Brauna protentokrát potkala vražda v městě, kde je málo věřících. Co dodat? Otec Braun je bezkonkurenční komik a tím pádem tato seriálová odpadní věc na vyplnění času na otřesné Barrandov TV dostává 3*. EDIT 2: Shlédl jsem další tři díly (dobrovolně!) a už to neberu jako zbytečnou blbůstku, naopak mě to docela baví, pohodové tempo, otřesné vtípky s častou narážkou na váhu otce Brauníka a celkově nepřílíš kvalitní casting herců mi už ani nevadí. Prostě zde ty tři hvězdy zůstanou, baví mě to. A co dodat? "Vzpomeňte na Matouše, kapitola 24, první budou poslední a poslední první"...."Jenže otče, to přikázání není myšleno na dopravu". ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Co naplat, tohle už není Big Ben, pouze jeho velmi slabý odvar, který se dá shlédnout pouze pokud se nudíte a nemáte nač lepšího koukat. Přestože hlavní postavou je farář a důležité postavy jsou další dva kněží, hospodyně a ministrant, celé mi to připadá málo vtipné a utahování si z církve tu taky zrovna moc neprobíhá (pokud se tedy divák nemá smát tomu, jak se Braun věčně sází s biskupem o citáty z Bible a jak mu v každém dílu odpřisáhne, že už nebude řešit případy, následně slib poruší, načež je přeložen na jiné působiště a takhle stále dokola). Případy jsou vesměs nudné, Braun si tu hraje na Poirota, neboť v několika dílech svolá všechny podezřelé a vyloží jim jejich motivy. Oproti Benovi slabota, i když potěší občasné zmínky o Češích. Slabý průměr. 40% ()

Cinik 

všechny recenze uživatele

Občas humorné, ale jinak blbost po všech stránkách. Když už se rozhodli autoři použít postavu kněze a církevní prostředí, mohli trochu víc věnovat pozornost církevním reáliím, aby se věřící u seriálu nemuseli chytat za hlavu nad enormním množstvím nesmyslů. Chudák Chesterton, ten se musí obracet v hrobě nad tím, co jeho Otec Brown inspiroval za ... (doplňte si patřičné sprosté slovo dle svého vkusu...) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Německý komediální detektivní seriál, v němž při řešení různých kriminálních případů procestujete s otcem Braunem a jeho doprovodem celé Německo. Korpulentní Ottfried Fischer amatérský detektiv ze záliby a jeho spolehlivá hospodyně vnášejí do příběhů prvky humoru, a na výtky svých církevních nadřízených reagují po svém a s vtipem. Poněkud na závadu je přílišná délka jednotlivých epizod. ()

Galerie (371)

Reklama

Reklama