Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 091)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedinečná ukázka kocourkovského eklekticismu a k dokonalosti dovedené prostoduchosti. James Gunn vnáší do marvelovské pásové výroby prvky "originality", jelikož se rozhodl tisíckrát použitou superhrdinskou šablonu ozvláštnit o dosud nevídanou porci infantilnosti a stupidity. Guardians of the Galaxy Vol. 2 tak nabízí hloupoučkou zápletku na úrovni Toma a Jerryho, retardované dialogy jako vystřižené z Teletubbies či nucené hlášky, které svou trapností mohou konkurovat i Kameňákům Zdeňka Trošky. Povrchně načrtnutým, nepropracovaným a nerozvinutým postavám, jež jsou povětšinou vykradené z jiných filmů, vévodí otravný digitální křeček s kulometem. Kdybych byl strážcem galaxie a nikoliv zdejším hororovým expertem, tak po zhlédnutí této slabomyslné taškařice zničím Zemi jednou provždy. Odpad! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si teď nakoukávací kolečko blockbusterových restů a po sérii neskonale nudných, stopáží přefouklých a emočně splasklých balónů je tenhle barevnej overkill jako dávka euforického fetu. Gunn by nemusel tolik tlačit na pilu s vtipem, který mu často bouchne o vteřinu vedle, ale popravdě mě tahle překvapivě citlivá storka o nedokonalosti otcovství i přátelství táhla za čumák od první vteřiny. Marvelu se nejvíc daří polidštit figury, které mají k humanitě nejdál. Ke Guardians jsem přilnul do té míry, že si tentokrát odpustím držkování. Dali mi to, co mi na plátně letos chybí – zábavu a pocit, že mi na digitální vřavě záleží. Prostě že po terabajty kalkulací jede magnetická páska něčeho opravdového. Father issues za dvě stě mega už dlouho nebyly tak roztomile ošuntělé. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojka Strážců Galaxie se kupodivu nesnaží být rozmáchlejší, akčnější a zábavnější než jednička. James Gunn se raději pustil do menšího příběhu, který má pořádně ždímat emoce (a galaxie se v něm zachraňuje jen tak mimochodem), což asi kdekomu nebude po chuti. Strážci tentokrát necestují vesmírem a nepotkávají jednu děsivou hrozbu za druhou. Místo toho přešlapují na místě doslova i metaforicky a snaží se probít skrz dávné křivdy, urovnat rodinné vztahy a vůbec pochopit, kdo vlastně jsou a co by se sebou měli dělat. Za povrchními akčními orgiemi holt musíte vyrazit jinam - tady jsou veškeré digiřežby spíš na okrasu. A musím říct, že mi to zase tolik nevadilo, protože Gunn osobní linky ždíme na maximum a dělá tak z dvojky Strážců další dojemnou trefu. (8/10) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Scooby-Doo: Nespoutané příšery v MCU verzi. Komorní, přesto přeplácané. Akce hezká, ale bez špetky napětí. Uřvaným humorem pro mimina místy fajn (Drax) , místy k nevydržení (Rocket). Po kupě to horko težko drží jen kopírování postupů z komiksu a paradoxně i přepálená rodinná linie, která umí zahrát na srdíčko, ale člověk už jen čeká na cameo od Diesela. Vlastně další důkaz, že příliš tvůrčí svobody spíš škodí. Příště prosím zase utáhnout obojek. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Tenhle komiksový svět z dílny Jamese Gunna jednoduše miluji. Emoce, humor i v těch nejhorších situacích a silný příběh jedné rodinné historie. Určitě ještě lepší než jednička. Tahle marvelovská parta je stokrát úžasnější než cokoli s Avengers dohromady. A znovu je tu moje slabost pro Chrise Pratta bez trička. Pardon. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Film měl být původně uveden až v červenci 2017, ale nakonec se datum premiéry přesunulo na 5. květen 2017. (Dio_Padre)
  • Režisér James Gunn v jednom z interview prezradil, že by rád natočil ďalší film, ktorý by bol spin-off o Nebule (Karen Gillan). Nebula je tiež jediná zo Strážcov Galaxie, ktorá nie je strážcom v pôvodnom komikse. (belinko)
  • Peterova (Chris Pratt) přezdívka Star-Lord je v titulcích napsaná ve stylu loga hudební skupiny AC/DC. (Matej.Krajci)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama