Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (166)

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaké nedostatky se samozřejmě našly, ale tohle je jedno z děl, kde mi nevadí, protože to pozitivní jednoznačně převažuje, tak proč nepřimhouřit oko. Seriál - hlavně ústřední postavy a celková atmosféra včetně vizuálu - mi bude chybět, určitě by stálo za úvahu nějaké pokračování. Nepochybuju o tom, že by se dalo napsat a natočit tak, aby to nebyla jen nastavovaná kaše. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak já si na rozdíl od různých, všemocných kritiků všehomíra počkal, až uvidím všechny díly a vyplatilo se, protože jako celek tihle četníci fungují velmi dobře a největší problém je v tom, že se kvalita hapruje podle aktuálního velitele - každý z nich totiž četnickou stanici diriguje po tři díly a rozdíly jsou tam jasně patrné. A podle toho taky budu tenhle seriál dělit. Velitel První: Plešatý idiot (Robert Jašków) - jednoznačně nejhorší část seriálu bohužel (naštěstí?) hned na začátku, tady by se hodil buď velitel otcovsky hodný, nebo naopak zlý a záporný, jenže tenhle je jen tupý a chová se jako idiot, čemuž Jaškówovo herectví moc nepřidá, protože skoro žádné není. Jinak představovačka obou hlavních protagonistů je fajn a oba herci působí dost dobře, stejně jako množství opakujících se vedlejších postav, místo jednoepisodních roliček. Bohužel tu je ale špatný velitel doprovázen špatným scénářem, kde se vrchol trojdílu nese ve znamení zápletky, kterou jsem už v detektivkách viděl minimálně pětkrát a objevila se i v četnických humoreskách. Velitel druhý: legionář (Karel Dobrý) - asi nejlepší části, díky tomu, že má velení normální a životná postava, dostává mnohem větší prostor samotné vyšetřování případů a seriálu to jde k duhu, stejně jako prvotní napětí legionář/četník rakušák. Velitel třetí: hypochondrický chovatel plazů (Jiří Langmajer) - přiznávám, když se na obrazovce zjevoval varan Bismarck, tak mě to docela bavilo, ale jinak je linka s nemocemi velitele úplně na hovno, stejně jako jeho samotná postava, sice lepší než první tři díly, ale hlavně díky tomu, že Langmajer je dobrej herec a hlavní četníci se už trochu otrkali a vyšetřovací linky pořád fungují. Velitel čtvrtý: šetník rachušáák (Pavel Zedníček) - někoho možná tahle postava iritovala od začátku přehnaným šišláním (prý to měl být rakouský přízvuk), ale tady to jednak trochu ustupuje, druhak jsem si zvykl. Jedná se o výborné finále i díky řešení věcí, jako je homosexualita, jediný opravdu zapamatovatelný případ (a taky jediný, co má reálný základ) je i v mnoha věcech originální. Jen velká škoda, že některé linky tu vedou do ztracena, což je dost možná tím, že se hodně přetáčelo. A je dobře, že se přetáčelo, protože to je jako celek hrozně fajn a já už mlčím, protože už takhle má tenhle koment hrozně písmenek. ()

Reklama

Johny303 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že na to mnoho diváků zanevřelo dříve, než se seriál pořádně rozjel a "dospěl". Chce to překousnout první tři nudnější díly a pak už kvalita stoupá rapidně nahoru. Zejména díly Staré dluhy, Bestie a Udavač neměly chybu. Dokonce se mi to začíná líbit o něco více, než Četnické humoresky. ()

Kámen odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná agitka ve prospěch vepřů, resp. Rakouska-Uherska, českej velitel špatnej, bejvalej německej úžasnej, Češi jsou idioti, Němci géniové. Zhovadilosti typu zlatý Rakousko, to by se za Rakouska nestalo (a ještě si ti šmejdi votíraj ty svoje odporný tlamy o vlastence Kramáře) kdyby měl Masaryk rozum, nevyhodil by zkušený četníky (rozuměj vepřový šišlající kedlubny), to je přímo na přes držku! A zasloužili by všichni, od šašků na place až po režiséra, to je odpornost!!! Hlad, bída, zločinnost (zatímco po ostatních válkách byla sytost, bohatství, blahobyt a nulová kriminalita), to zbylo po I. svět. válce, blábolej tvůrci. Mamá, papá, rakouský uniformy a baroni (byť by se mělo jednat o 1. republiku a knížecí tituly byly zrušeny, resp. zakázány používat), dementní skopčáckej přízvuk (řikat) Zedníčka, strnulej, řvoucí Jaškow (škoda, v Expozituře se mně líbil, pochopitelně herecky :-D), s výrazem mumie a politicky korektní miloučcí vepři a homodějové z rodu Žužu. A jdu blejt! Už tam chyběl pouze Heil Herman a Sieg Vokřál, vítající Bernda Posselta v němčině jako úvodník celýho seriálu. Pepík Goebbelsů by stál v rohu a tiše by se červenal, takovou propagandu (jenže i ta byla zoufalá) a zhovadilost by určitě nezvládnul... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale opravdu neskutečně mě to nebaví! Brněnské četníky miluju, ale ty z Luhačovic jsou mi do jednoho protivní. Postavy mdlé, prapodivně se šklebící, oči kulící a šišlající, navíc jakoby bez energie. Příběh nemá jiskru, šťávu, šmrnc. Výprava je tak dokonalá, až to působí uměle a vše jako právě naleštěné, nikde ani smítko. Hudba mdlá neřkuli žádná. Nevím čím to je, ale pravděpodobně scénářem, protože tam se rodí dobré postavy a příběh a to se zde tedy zatím vůbec nedaří. Na stanici v Brně to prostě žilo a to zde postrádám, tady jen žvatlá jedna postava s druhou bez jakéhokoliv prožitku. Ani nevím za co ty 2*, snad za tu krajinu... ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Natáčeno v Jimramově, zámku Lesní Hluboké, mlýnu Štampach, Býkovicích, Prostějově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Jimramově, Prostějově, Borovnici, Ubušínku, zámku Tovačov, zámku Lesní hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama