Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Havran007 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to moc nešlo, ale pak se to hezky rozběhlo a řekl bych, že to Humoresky v mnohém předčí, nejsou to takoví supermani. Zastyděl jsem se za svůj původní pesimismus a dávám 5 hvězd. Doufám, že to nebudu muset změnit. ()

zuzam 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomuto seriálu nedávala velké šance ve srovnání s Četnickými humoreskami, ale po shlédnutí pár dílů jsem si opravila názor. Je to milý, historický, kostýmní český seriál, jiný než zmíněné Humoresky. Hezké lokace, vyváženost dialogů a "akce", i trocha humoru. Sice neoplývá výraznými hereckými výkony, ale celkově seriál hodnotím kladně. Mile mě překvapil Karel Dobrý, pro kterého to byla nejspíš jediná kladná a sympatická role v jeho kariéře, naopak role Langmajera byla přílíš parodovaná a seriálu spíš uškodila, než aby vnesla příjemný humor. ()

altumm 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem moc nadšený nebyl, spíše zklamaný. Ale s přibývajícími díly se seriál posunul lepším směrem. ()

tom75p 

všechny recenze uživatele

Parádní obsahově , vizuálně i obsazením. A narozdíl od většiny ( nechápu ) - Zedníčkův Gebrt je fantastický a jeho lámanou češtinu žeru. ()

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Konečně nám ČT ukázala četnictvo bez příkras! Humoresky jsou proti tomuto unikátnímu počinu jen pocukrovanou červenou knihovnou! Díky a těším se na pokračování! ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi dvěma a třemi hvězdami, nakonec tedy volím tři, ale je to s otazníkem. Seriál je odkoukatelný, ale je třeba říct, že je vlastně dosti nudný. Shodnu se s ostatními hodnotícími na tom, že první velitel byl blbec a těžko uvěřit, že by mohl být ve velení čehokoli, druhý velitel byl konečně velitel a škoda ho, třetí velitel byl zbytečná komická figurka, která vlastně nevylezla z županu a pak se naprosto nepochopitelně postavila čelem maniakovi s puškou, velitel čtvrtý byl lidský a zkušený, nemám mu co vytknout. Na Pavla Zedníčka jsem si musela zvykat, po prvním díle jsem se domnívala, že ten jeho stěží uvěřitelný přízvuk má být zdrojem humoru, ale posléze jsem si na to zvykla a zjistila, že jeho postava je jedna z nejsympatičtějších. Četníci na zkoušku, co k nim říct... na Lásku jsem si také nakonec zvykla, ale mladý Donutil mě opravdu o svých hereckých schopnostech nepřesvědčil. Možná za to může scénárista, ale většinu seriálu se choval jako leklá ryba. Nechápu také, proč zde hrála Vica Kerekes, aniž by se někdo pozastavoval nad tím, že ta Vaňková mluví dost špatně česky. Mě takovéhle detaily docela iritují. Jediný dobrý díl byl Bestie, už dlouho jsem přemýšlela, proč tenhle jedinečný příběh nebyl dosud zpracován. A ačkoli ho zde dosti upravili, díky alespoň za pokus. Celkově říkám, že jsem díky hudbě a jisté podobnosti s Četnickými humoreskami očekávala legraci, která se nedostavila. V době, kdy stanici velel Karel Dobrý se seriál dosti zvedl, aby následně zase upadl... škoda. Ale jelikož mám toto období prostě ráda, tak zůstanu u těch tří hvězd. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Kdysi se po úspěchu detektivek z pražského prostředí (Legendární Hříšní lidé a Panoptikum) rozhodlo, že se podobně vytěží zločinci z Brna. I když seriálem prošla řada herců, zůstalo jen u napodobeniny, u které se ani sama televize moc nehrne k neustálému opakování. Četníci z Luhačovic chvilku vypadali, že budou také podobným klonem úspěšných Četnických humoresek. Pár momentů je tam podobných (četník a jeho vztah k místní posluhovačce, karikatura a zesměšňování měšťáctví, charismatický zkušený policista versus nezkušené ouško), seriál ale kráčí i jinou cestou a k některým postavám si najdete velmi kladný vztah (např. velitel Vlach, starý zkušený Gebrt), někteří vás budou zdvihat ze židle (prostitutka Vaňková, velitel Stavinoha), některé budete nesnášet (velitel Sova, strážmistr Polívka), někteří se budou křečovitě snažit, ale jejich obliba bude jen u někoho (bohužel oba hlavní mladí četníci na zkoušku) a někteří budou příšerně přehrávat (městský strážník a jeho žena). Díky některým povedenějším dílům průměr, doufám jen, že se ještě něco natočí, konec seriálu nebyl podle mého gusta (nechci spoilerovat, ale pokud stojí jedné postavě výrazně zamíchat kartami, prozradit nadřízeným tajemství, rozvlnit stojaté vody stanice a pak mu najednou skončí hostování a bez dalšího vysvětlení se vytratí, ptáte se PROČ? TO JE VŠECHNO, CO BUDE DÁL?) ()

Masinfira 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má tady docela špatné hodnocení a já bych téměř zcela souhlasil s uživatelem Tom_Lachtan. Začátek je bohužel jednou z nejslabších částí a skutečně se to velmi liší dle velitele, kterého četníci mají. Mě na tom zezačátku bavila jen ta prvorepubliková atmosféra, ale s druhým velitelem se děj příjemným způsobem rozjede a 6. díl je z mého pohledu díl srovnatelný s četnickými humoreskami. Další velitel (Langmajer) je bohužel opět posun k horšímu (hraje dobře, ale postavu jak z nějaké frašky nebo nepovedené komedie). Celkově ale dobré. ()

ferika 

všechny recenze uživatele

V celkom pozeratelnych US-Kanadskych serialoch (Castle na zabiti, Mentalista, Murdoch, Sue Thomas ... ) vyzdvihne zbor sympatickych hercov aj niektore menej zazivne casti na slusnu uroven a vytvoria v divakoch pocit sympatii a pohody. V tomto seriali nie! Neviem, s kym mam sympatizovat, dvaja titulni hrdinovia a ponemceny Zednicek to akosi nezvladaju. Kym inde sa vytvoria aj urcite medziludske vztahy medzi protagonistami tak tu sa ludkovia tak nejako stretavaju a odchadzaju, no a ked nahodou prileti niekto, kto ma "stavu" ,doda potrebny "riz" a zacnem s nim sympatizovat, tak bum - hned ho odstrelia! Bol si dobry, id do prde*e! A hned tam vrazia magora z ktoreho ma brucho boli. A este jedna vec ma srdi, ale extremne. Viete, za sociku tu bol taky for, ze: "Otvorim radio - Breznev, otvorim noviny - Breznev. Uz sa bojim otvorit konzervu!" Dosadte si namiesto Brezneva gaya. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 70%, - /díky kumulaci skutečných kriminálních příběhů vyhrocené, superakční a nepravděpodobné a celé takové moc moderní a stran sexuální orientace postav zcela korektní/, + /inspirace skutečnými případy zajímavá, Zedníček se svým žvatláním ucházející a naturalistická atmosféra - ne všechno bylo na začátku nové republiky tak skvělé - velmi dobrá/, hodnocení - takový průměrný seriál, horší než Humoresky, nicméně nějak ušel, jenom ta vyhrocenost a nepravděpodobnost mi dost vadila - musíme tam toho hodně narvat, aby se lidi nenudili ()

SaintMichael 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že se nejedná o pouhou kopii Četnických humoresek se kterými je automaticky srovnáván. Na rozdíl od nich více vypovídá o realitě té doby. Na zpočátku poněkud protivný přízvuk Pavla Zedníčka jsem si postupem času zvykl a častá výměna velitelů mi nakonec přišla jako vítané zpestření série. ()

Firebull 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na každý díl a každý díl jsem si užil. Pro mne seriál pěkně na pohodičku, jen tak se válet, starosti nechat za hlavou a užívat poválečnou atmosféru pohledem četníka. A Karel Dobrý jako velitel, excelentní výkon. ()

Dexter94 

všechny recenze uživatele

Jsem optimista a proto dávám 3 hvězdy, Ty jsou ale za jednotlivé případy. Mnohdy byly velmi zajímavé a člověka dost šokovali. Tady všechno fungovalo. Osobní vztahy a nějaká dějová linka mezi případy naprosto nefungovala. Vůbec se nebudu vyjadřovat o finální homosexuální scéně. Zřejmě by autoři dostali pokutu, pokud by tam nějaká nebyla. Každopádně tenhle seriál měl obrovský potenciál ale pouze za určitých podmínek – nějaký silný osobní příběh. Story o tom jak si holka po válce a dvou četnících najde chlapa z Ameriky který ukradne věno – no to se na mě nezlobte ale to bylo fakt slabé a průhledné. Navíc ten příběh nijak neskončil a rozplynul se do prázdna – odjezd na Slovensko. Jako druhou věc – nechápu proč autoři tak skákali od velitele na velitele – z mého pohledu – kdyby byl celou dobu velitel Karel Dobrý a řekněme zemřel v předposlední díle – úplně špica. Postava, co hrál Langmajer – to jsem si myslel že si někdo dělá srandu. A jeho smrt tak to bylo něco tak strašně trapného, že jsem se za autory seriálu skutečně styděl. Takže jak říkám – Karel Dobrý + rozumná zápletka postav mimo případy a mohl z toho být mladší bratr četnických humoresek. Takhle je to jen hodně průměrný seriál z poválečné doby. Tři hvězdy jsou za případy. Pokud bude nějaký další četnický seriál doufám, že tyhle chyby opakovat nebude. ()

Maskati 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zvládnutý seriál s vynikajícími Zedníčkem a Karlem Dobrým, kteří vyčnívají nad ostatními, prože se dokonale vžili do svých rolí. Celkově to je docela uvěřitelné a s dobrými hereckými výkony. Jenom ten Langmajer mi tam nějak nesedl, ale to už je věc scénáŕe. ()

ChrisChilly 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem všechny epizody! Mám ráda dobové projekty, takže i tento fakt zřejmě nahrál tomu, že se mi toto dílo moc líbilo. Rozhodně mi sedl koncept detektivky, při které jsem se chvílemi mohla zasmát. Jistá inspirace Četnickými humoreskami je zde patrná, ale dle mého názoru se nejedná o sprostou kopii nebo snad dokonce napodobeninu. Díl od dílu mi příběhy přišly zajímavější. Prostředí mi pomáhalo navodit tu správnou atmosféru. Myslím si, že role výborně sedla panu Zedníčkovi a svoji postavu zahrál skvěle. Milým překvapením pro mě ovšem byli i Robert Hájek a Martin Donutil. Svých rolí se zhostili dobře a během seriálu jsem se s nimi postupně sžívala. Z rolí strážmistrů mi pak nejvíce v paměti utkvěl Karel Dobrý. Za mě si tedy Četníci z Luhačovic zaslouží čtyři hvězdičky. Jsem moc zvědavá na novou sérii, která by měla letos vyjít a doufám, že ode mě přinese seriálu tu zbývající pátou hvězdu. ()

SilGhost 

všechny recenze uživatele

Brno je větší město nežli Luhačovice. Četnická pátrací stanice v Brně má větší posádku nežli mají četníci v Luhačovicích. Město a vesnice. Ve velkém městě se budou odehrávat velké případy přesahující i rozměry města nebo i celého státu. Na vesnici jsou však případy maximálně s přesahem do vedlejší vesnice. Takže je jasné, že tento seriál bude mít i jinou atmosféru. Proto prosím odhlédněte od toho, že by to mohlo být pokračování Četnických humoresek a s úctou smekněte před tím, jak se autorům tohoto seriálu podařilo mistrně načrtnout atmosféru vesnického prostředí a případů odehrávajících se mezi lidmi, kteří se od malička znají. Případy jsou řešeny místními četníky na základě detailní znalosti vesnických obyvatel a jejich soužití. Noví rekruti si postupně přebírají tyto znalosti od svých služebně starších kolegů. Nedílnou součástí dobové atmosféry je i vykreslení doznívání následků první světové války, rozpad Rakouska Uherska a vznik nové republiky. Myslím si, že herecké výkony, jaké zde hlavní představitelé odvedli se vyrovnají výkonům jejich kolegů v Četnických humoreskách. ()

Reklama

Reklama