Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (966)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco se svět pokoušel nenávidět hlavní představitelku za to, že v interview odpověděla na otázku, na kterou byla tázána, já jsem spokojeně vyčkával. Brie Larson je a bude svá a já jen děkuji všem zúčastněným za to, že se odvážili ji obsadit do přísně sledovaného originu nového charakteru. Právě ona byla několik let mojí vymodlenou Marvel a vidět ji konečně v obleku na plátně je pro mě malým velkým svátkem. Film sice zakopává v samém úvodu, kdy konfliktu Kree a Skrullů chybí větší náboj, ale pozemská nálada, okořeněná drobnou účastí Coulsona, neodolatelným Goosem, geniálně věrnou devadesátkovou atmosférou a hlavně zjištěním, že se s přimhouřením oka jedná o Avengers 0.5, funguje po všech stránkách. Dokonce i bez dostatečného prohloubení charakteru hlavní hrdinky, která je tak životními okolnostmi v minulosti i současnosti spíše vláčena, ale o to bližší je divákovi při nalézání poslání i vlastního já. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Do najhorších marveloviek (Thor 2, Captain 1, Black Panther) to určite nepatrí. Páčilo sa mi napojenie na Avengers, príjemne ma z neho mrazilo (pager, Iniciatíva Avenger, oko, Ronan). Logika si brala občas dovolenku (anonymná žena a týpek s odznakom Shieldu majú problém dostať sa do megastráženého vojenského objektu, ale následne sa v pohode prehrabávajú citlivými armádnymi dokumentami v zložkách prísne tajné, následne do objektu v pohode nabehne hneď niekoľko agentov Shieldu a premávajú sa po ňom so zbraňami a vy nevidíte ani jedného vojaka). Páčilo sa mi, ako sa film hrá s očakávaniami fanúšikov (to, čo sa nakoniec vykľulo zo Skrullov alebo prvá potitulková scéna). Humor je z jednoduchších (ale Goose potešil) a akcia nie je príliš ťažkotonážna (no bitka s babičkou pobavila). Uvítal by som viac žmurknutí na 90. roky (videopožičovňa, extra pomalé otváranie súboru na počítači) a určite urobili veľkú chybu, že sem dali tak málo pesničiek (keď vo finále jedna zaznie, je to pecka a scéna vďaka tomu chytí parádny drajv). Trošku mi vadilo, že z Nicka Furyho urobili komického ťulpasa; na niekoho, kto neskôr rozpumpuje jednu z najlepších akčných scén marveloviek vôbec, mi to prišlo trošku... ponižujúce (ale tak jasné, uznávam, vtedy bol ešte mladý a nezomletý mašinériou a vlastne, ale nie, to nemôžem povedať, to by bol spoiler). I tak ale za mňa spokojnosť a palec hore za koláž s padaním a následným vstavaním; veľké klišé, veľká pravda. Ďakujem, Stan. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM, ABYS BYLA LEPŠÍ VERZÍ SAMA SEBE...“ /// Krásný obrázky! Což je vlastně základ… Pak blonďatá superhrdinka (to si muslimáči urvou pinďoury…). Abych pravdu řekl – já se bavil. Občas hláška, hodně akce, novej příběh… Jasně, je to už superhrdinsky přepálený, ale kurva – je to (furt! – teda aspoň myslím…) pohádka! Možná kvůli tomu neposbírá Brie Larson tolik emočních bodíků, ale stejně se na ni hezky kouká… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy s Carol Denversovou šli mimo mě. 2.) Pochopím, proč maj doma lidi kočku. 3.) Chcu vidět počátek agentury SHIELD (a dvouvokýho Furyho…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, titul nejdebilnejsiho MCU filmu to neziskava, precejen Homecoming je jeste vyssi liga (cti sracka), ale i tak to je o uroven niz nez Obcanska valka, Ant-Man a Wasp nebo Black Panther, kterejm jsem dal 3*, takze tady je to tak na 2,5*. V tomhle filmu totiz skoro nic nefunguje. Mozna kdyby to byl pilot k serialu, tak dejme tomu, ale na dve hodiny tady latky fakt neni, prislo mi to jako takova rychlospichnutina, jen aby se stihla predstavit dalsi postava dulezita pro Endgame. Brie Larson a Samuel jsou sice super sympataci, jejich dialogy jsou to nejzabavnejsi na celym filmu a sami dva tak vicemene tahnou film. Nic jinyho tu bohuzel uz moc nezbejva. Cely to vypada jak nic moc mix mezi Strazcema Galaxie nebo Green Lantern, ale zabavnosti ani jednoho to zdaleka nedosahuje. Akce je sice docela fajn a triky ocekavane v pohode, ale neni tu ani jedna zapamatovani hodna scena nebo nic, co by nebylo videt uz v jinym komiksovym filmu a nutno rict ze i v daleko lepsim provedeni. Navic, i kdyz nehrozi nuda, film se docela tahne, tady bych rek, ze je na vine naprosto nevyrazna hudba a silenej, neprehlednej strih. Celkove pro me naprosto zbytecnej film a popravde, kdybych nechtel mit komplet nakoukano pred Endgame, asi ho s klidnym srdcem budu ignorovat. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na dobu, kdy se začnou natáčet filmy dějově zasazené do 90. let a ta éra je možná konečně tady. Nevěřil bych, že tak učiní zrovna Marvel, ale byl to skvělý nápad, na chvíli zase nakouknout zpět (velké plus nejen za Nirvanu či No Doubt, ale i za odkazy na Pulp Fiction, Mlčení jehňátek aj.). Když přežijete trošku pomalejší úvodní půlhodinu, dostane se vám dobře natočené a vtipně podané zábavy, se sympatickou hlavní hrdinkou a vynikajícím Samuelem L. Jacksonem, zde posilněným digitálním elixírem mládí. Já jsem moc spokojen. Díky, Stane! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Snímek Captain Marvel vznikl na motivy stejnojmenné komiksové série, která je vydávána od roku 1967. Konkrétně se tvůrci filmu inspirovali příběhovou linií, kterou vytvořila Kelly Sue DeConnick. (Zdroj: Falcon)
  • Ve filmu Iron Man (2008), který se odehrává 13 let po událostech z Captain Marvel, se agent Coulson (Clark Gregg) představuje jako agent Strategicko-humanitární intervenční elitní logistické divize (Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division) s tím, že na názvu ještě zapracují... a až na konci použije zkratku S.H.I.E.L.D. Ve Captain Marvel se však Nick Fury (Samuel L. Jackson) už představuje jako agent S.H.I.E.L.D.u. (Ištván87)
  • Pro roli kocoura Goose uspořádali tvůrci filmu konkurz, aby se nakonec rozhodli pro kocoura jménem Reggie. Reggieho doprovázel tým tří dalších kocourů – Archie, Gonzo a Rizzo – a každý z nich se specializoval na specifickou činnost. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama