Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 438)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Skvělá a nabušená jízda plná akce, slovního i situačního humoru, ale také spousta zmaru a smutku. Infinity War mi přišlo o hooodně lepší než předchozí díl, přesto nemůžu dát plný počet. Nějak mi tam už vadila ta ultraperfektní technika (ano, nanotechnologie jsou skvělé, ale...) a pak jsem se taky nedokázala smířit s občas naprosto přitroublým chováním některých postav. Ale moc se těším na závěrečný díl, to zase né že né. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Asi minutu jsem měl ke konci pocit, že to ve mě vyvolává nějakou emoci. Ale při délce dvě a půl hodiny to je opravdu jen zlomek. Herci v rolích hrdinů jsou dobří. Negativem byla právě zbytečná délka filmu, zkrátit ho o 45 minut a mohlo to být celkem fajn. Abych to shrnul, mám rád komiksové předlohy a před lety jsem byl nadšený, že se všichni sejdou. Jenže to jsem netušil, že z toho udělá Disney takový prefabrikát, kde bude vyrábět po půl roce nové filmy, které jsou od sebe téměř k nerozeznání a na atmosféru kreslené předlohy bude kašlat. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Konečně nevšední a se skvělou výpravou. Jako zásadní negativum beru fakt, že tomuto dílu předcházelo tolik braku, že mě ani nenapadlo jít na tohle do kina. A přitom by si to docela zasloužilo.. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Po pár horších a průměrných filmech si to Marvelovky u mě zase vylepšily. A dokonce to dopadlo absolutně netypicky. Fajn, fajn... jdu pustit Endgame. ()

Smejki 

všechny recenze uživatele

Mnoho audiovizuálního povyku pro nic. Už dlouho mě takhle mnoho peněz hozených na plátno nenechalo tak emočně chladným. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Úžasný akční nářez se snad všemi marvelovskými grupami, které jsou. Strážci galaxie, Black panther, Dr. Strange, Tchoř, Hluk (tentokráte poněkud impotentní), Spajdrgej a samozřejmě všichni Avengers. Je to všechno velkolepé a neskončí to dobře! Vlastně ani nevím, proč tomu nedám ultimátní hodnocení. Snad je to tím žánrem a taky faktem, že to není nic originálního. Ale podívaná každopádně úžasná. Těším se na End (of) Game! ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Neskutečná sci-fi řežba, která mi nepochopitelně unikla. Skvělý mix hrdinů, vážných a vtipných scén, plno fantastických triků. Radost se dívat! ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tak a tady se už konečně dostáváme k podstatě věci, proč vlastně všechny filmy o hrdinech vznikly a proti komu se bude stát. Brolin jako Thanos, na to jsem se fakt těšil. Postavu Thanose znám z komiksů a věděl jsem, že je bude chtít všechny zničit a že se je na co koukat. Tohle je bomba, tady fungují dobře obě strany a lusknutí je hodně i napínavý, člověk opravdu chce vědět, jak to bude dál. A bylo fajn využít vizuál Wakandy. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Naposledy videné tesne pred Endgame. Úspešný začiatok konca príbehu. Za mňa to Marvel vytiahol na maximum. Či už sú to herecké výkony, súboje, hudba, strih, tempo alebo atmosféra filmu. Máme tu síce pár nedostatkov ale to mi neprekáža. Viac nemám čo k tomu dodať. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

teuwik 

všechny recenze uživatele

Z jedné části se na film hrozně těšíte, z té druhé části se na to vůbec nechcete koukat. Chvíli brečíte smíchy, pak beznadějí. Emocionálně vás to úplně zdemoluje. Dávám jim velký potlesk... Prostě nemám slov. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Inu, je to tu. Nejenže tu konečně máme výborného záporáka, jenž je středobodem celého filmu a paradoxně je pro jeho charisma a motivaci (jakkoli zvrácenou) celkem těžké jej nenávidět, ale jedná se o velký event, který nadobro změní celé MCU jednou provždy. Další fáze, které se po Infinity War budou odvíjet, budou bezesporu něčím novým, něčím odlišným. Krom Thanose samotného je největším plusem brilantní vyváženost celého počinu, kdy se daří udržet film přehledným a hlavně; neskutečně zábavným! Od první scény až po tu poslední se neustále něco děje a vy se při sledování prakticky ani nestíháte nudit. Závěrem filmu prostupuje temnota a celkem překvapivá depresivnost a definitivnost, u které nezbývá než doufat, že nebude další částí pohřbena. V rámci universa snímek navíc nabízí i nejedno překvapení, které ocení zejména ti, jenž viděli předchozí snímky. Skutečná provázanost celého universa se odráží v Kamenech nekonečna, které jsou konečně zasazeny do celkového kontextu, je nám odhalen jejich účel. Bezpočet otázek, které nedaly debatujícím fandům po dlouhá léta spát, jsou konečně zodpovězeny. Skepsi stranou, Avengers: Infinity War jsou splněným snem fanoušků superhrdinského mainstreamu a zaslouží si veškerou pozornost. A samozřejmě, jak už je u Marvelu zvykem, rozhodně nezapomeňte na potitulkovou scénu, jež vás příjemně navnadí na další dění. http://nafilmu.cz/2018/04/recenze-avengers-infinity-war-2018/ ()

Alergius 

všechny recenze uživatele

První lepší marvelovka a o třídu někde jinde než všechny ostatní vycpávky. Jen doufám, že to co tam načli a tak dobře v závěru nechali vyznít nepokazí dalším filmem. Ale je mi jasné, že toho chci asi moc, tak si to prozatím jenom užívám. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Uff pomaličku vstřebávám.. Možná po druhém shlédnutí upravím hodnocení. Opravdu jsme se bál velké slátaniny, ale i s tolika postavami to funguje na jedničku a nenechá diváka ani na minutku zamouřit oči nebo se snad nudit... Poklona režii. Aktualizace: Shlédnuto podruhé, tentokrát ve 3D a stále stejná pecka! Svoje hodnocení ponechám :-) nevím zda-li by šla lépe zfilmovat komiksová předloha Infinity war.. Samozřejmě ponechat děj přesně podle komiksů, tak by museli sehnat práva na Fantastic four, Xmeny a Daredevila a další postavy.. Dávám 88% ( o chloupek lepší než Endgame ) ()

dirgas 

všechny recenze uživatele

Thanos, ach ten Thanos...konečne záporák, ktorý stál za to. Je celkom prekvapenie, že mu tvorcovia dali až toľko priestoru, ale jeho linka prečo vôbec robí to čo robí...no povedzme, že mu rozumiem. Ultimátny finálny boj o záchranu vesmíru, hrdinovia, ktorí zomierajú, osudové, emóciami nabité scény prepojené s vtipnou "Guardians" linkou. Snáď prvý film, pri ktorom som sa nenudil ani sekundu a tých 149 minút ubehlo ako "lusknutím prstu". Pocta komiksovému filmu a vrchol 10-ročného snaženia...lepšie to už nešlo. ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Marvel vydává své filmy už hodně dlouho.Víte Marvelovky nikdy nebyly moje TOP of the top. Některé se mi také nelíbili, ale i tak jsem bedlivě dával pozor a některé mě fakt bavili. Za tu dobu studio rostlo a zvětšovalo se k tomuto vrcholu. Jejich filmy byli vždy naplněny zdravým humorem, vážností a někdy i zajímavým vývojem jednotlivých hrdinů. No a jak vlastně dopadl Infinity war? Jasným zapsáním do dějin filmové kinematografie. Už jenom tím, jak po 10 letech Marvel baví své publikum a krmí je tím, co opravdu chtějí. Takové dílo po 10 letech má mít velký obdiv a můj rozhodně má. Každá postava se držela svých charakterových vlastností, ale mezi nimi se krásně vyvíjel Thanos, který mě ohromil svým charakterem a zaujal u mě první příčku mých oblíbených filmových, herních, seriálových a literárních postav. Nikdo o něm vlastně nic neví, ale teď všichni znají jeho velkou větu: "When am done, half of the humanity will still exists," která drží režisérovu velkou myšlenku. Kamerové záběry není třeba komentovat, stejně jako perfektní CGI. Všechno ve filmu funguje tak, jak má a jelikož je film rozdělen do mnoha dějových linek, tak věřte, že žádná z nich není na víc a není ani vyčnívající. Zkrátka to všechno funguje perfektně. Když film potřebuje odlehčit atmosféru, tak ji odlehčí v ten nejlepší moment. No sakra dobrej snímek "Mother f.." ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Tak dobry pocit pri odchodu z kina jsem nemel ani nepamatuju. Nejsem nejaky tezky fanboy, vetsinou jdu proti proudu (Strazci 2 se mi libi vic jak jednicka), ale tohle mi i pres ty drobne nedostatky sedlo jak dlouho nic. Rezie a scenar vladnou. Ta nepredstavitelne brime predchozich filmu tu bylo skvele zuzitkovano a az na jednu vec ala EpXIII (oko) to cti predchudce. Zaroven to cti predchozi filmy v tom, ze postavy majici neco nedoreseneho jsou v konfliktu, kdezto ostatni jsou hotove figurky na sachovnici. A ta je velka. Tak velka, ze jde mozna o nejvelkolepejsi comic film vubec. Vitku bych mel opet jako v Ragnaroku v tlaceni na humornou pilu, ktera zabiji vcelku slusne emocne napjate sceny. Thanos vynikajici a zaver, nekolikrat nakousnuty takze neocekavany, ze k nemu opravdu dojde, je nerdgasm. Skoda, ze to ve 4 bude vse uplne jinak. Za me nej Avengers a uvidim po dalsich shlednutich jak to bude, nebo nebude, zrat. ..... S tretim shlednutim: Tak jsem si dal po roce Infinity War a takhle s odstupem... ten zacatek je takovy krkolomny, ale od momentu kdy se Peterovi najezi chlupy, coz je vlastne stale zacatek to jede a nepusti. Mozna to neni genialni ve velkych celcich, ale v detailech ano. Je to asi nejlepsi NECO vsech dob. Ale jeste nevim co a i po roce je brzo to hodnotit. Mozna pristi tyden? ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že první Avengers považuji za nejlepší komiksový film, jsem měl k tomuto filmu velká očekávání. A ta se téměř naplnila! Po nezáživné a slabé dvojce přišla tato unikátní a velice zábavná trojka. Postavy, které milujete, jsou zde ukázáni v úplně novém, dobrém světle. Film na vás ale ve výsledku může působit smutně a temněji než předchozí filmy. Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát 4* nebo 5*, ale kvůli té desetileté poctivé Marvelovské práci, dávám 5*. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama