Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 5
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Recenze (1 439)

Parabot 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za to, že jsem dostal úplně přesně, co jsem čekal, a čtvrtá za Petera Dinklage. Jeho role bylo to nejsofistikovanější v celém filmu. Pětimetrový liliput a klíč k dění. Na druhou stranu bych jednu hvězdu mohl strhnout za hudbu ale čert to vem. Kdybych byl vášnivý čtenář marvelovských komixů, tak tomu napálím plný kotel a ještě dlouho otravuju své blízké rozborem díla. Ale nejsem. To znamená, že jsem se díval na Avengers jako nefanoušek a neměl ponětí, co je polovina postav zač. Nicméně jsem se k tomu postavil zenově. "Prostě tam jsou a tak to je!" A mezi námi, trochu mě irituje, jakým směrem žene Marvel/Disney blockbustery___Linie kolem Dr. Strange dává tak trochu tušit, že všichni zmizelí se zase objeví. Tedy dost umělý cliffhanger na konci. Motivace Tanose by dávala smysl, pokud by universe byl tvořen pouze planetou Zemí. Ne celým vesmírem. Ve filmu je zhruba 236 scén, kdy musí nějaká postava volit mezi humanismem a záchranou všeho a všech. Tvůrci si mohli alespon 118 takových scén ušetřit. Ty zbylé by pak měly alespoň trochu emocionální náboj. A byl to vůbec film? Nebyla to pouhá, byť drahá, monumentální, seriálová episoda? ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

IronMan už nieje čo býval, ani Hulk, podľa mňa už premnožené a prekompenzované. Jediné šťastie, že sa príbeh odohráva vo viacerých dejstvách, lebo toľko hrdinov by sa na jedno javisko nepomestilo. Veľkolepý medziplanetárny boj spojený s hľadaním kameňov nekonečnej sily a nekonečnej moci. Efekty rozpadajúcich sa planét na vysokej úrovni, ako aj dialógy hercov s náznakom humoru a hviezdny nástup Thora nemal chybu. Záver veľmi prekvapivý, kde záporná postava Thanos záhadne mizne ako aj viacerí Avengeri a dej zostáva otvorený... ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Jubilejní Marvelovka rozhodně nezklamala a divákovi se tak dostane 2 a půl hodiny čisté akce. Bál jsem se, že velké množství postav bude na škodu, ale bratři Russoovi s tím fakt umí pracovat. Film je po vizuálu na vysoké úrovni a ani hudba nezklamala, není to sice špice, ale pěkně zapadá a filmu dodává nenahraditelnou dynamiku. Co se týče postav, tak Thor: Ragnarog byl jen takovým seznámením s masivním umíráním. Avengers: Infinity War doslova "páchnou" smrtí. A nemazlí se s tím už od začátku. Postavy mají ve filmu svůj prostor a dobře s ním pracují. Kupříkladu Josh Brolin v roli Thanose je naprosto skvělý a dodává filmu svým "posláním" jiskru a energii. Ve filmu mě docela mrzela poměrně malá přítomnost Marka Ruffala coby Hulka. *Spoiler* Některé smrti mi přišly dost rychlé na to, jak dlouho Marvel vyvýjel jejich příběhy. Stejně tak občasná absorudita nějakých "dojemných" scén. A konec? Nevím, jestli to byla ta nejlepší varianta, nechat diváka čekat přes 1 rok na pokračování. Celkově mi to přišlo, že Marvel má nové superhrdiny, kterým uvolňuje místo, viz. posttitulková scéna. Ale na to, že jsem ty postavy měl celkem rád, tak mě jejich smrt zas ani tak moc nezasáhla. Celkově ale je film dobrým přírustkem do "rodiny". Nechci nic předpovídat ani naznačovat, ale myslím si, že malinkou šanci, že se budou Avengers: Infinity War ucházet o Oskara (vizuální efekty) tu přeci jen vidím. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Prachy, prachy , prachy. Úžasná fantazijná grafika o blbosti. Ani rozprávke sa toto krvavé pokemon nedá prirovnať, pretože k tomu ten dabing je v úvodzovkách priam úchvatný. Táto filmová procedúra o zabíjaní a demolácií priam vedie pokolenia k úplnej mozgovej obrne. Ďalší komentár je passe a strata času. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Jako by těch Avengerů už tak nebylo až dost, ještě se do toho musí zamotat i Strážci galaxie. No aspoň je sranda. Ale desítky hlavních postav, několik záporáků, děj probíhající souběžně na třech různých místech se třemi různými partičkami supergerojů, to už zavání megalomanstvím a nevede to k ničemu dobrému. Teda kromě toho, že se je pořád na co dívat a o to tady asi šlo. Jinak jedna z nejslabších marvelovek. I díky tomu black friendly finále. Tady asi někdo chtěl oskara. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Prvních několik jednotek minut nasvědčovalo tomu, že se zde nebude opakovat paralela v podobě zbytečného natahování některých scén s předcházejícím dílem Avengers: Age of Ultron. Bohužel po několika minutách přišlo rychlé vystřízlivění a nečekaný návrat nohama na Zem. Zavedené linky z předchozího dílu byly podtrženy, vyzdviženy a ještě k tomu v podstatě stejně provedeny. Všechny bitvy, honičky, skákačky a všemožné kudrlinky v podstatě nudily, jelikož to bylo stále a stále dokola. Celková stopáž mohla být zkrácena na polovinu a nikomu by to nevadilo (samozřejmě kromě zarytých fanoušků samotné série, nebo nevyblázněných teenagerů, co nemohou samotným očekáváním dospat). Ačkoli je vesmír obrovský a potenciál pro zloduchy téměř nevyčerpatelný, tak už teď je jasné, že příště přijde pravděpodobně ta "poslední" bitva, která doufám bude z úplně jiného soudku. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele

|| PG-13 || Disney/Marvel || Rozpočet: $321 mil. || USA: $678 815 482 - ČR: 100 013 233 Kč - Celkem: $2 048 359 754 ||(Obsahuje Spoilery, které už snad znáte) Největší komiksovka všech dob (spolu s Endgame), největší akční blockbuster, film s nejvíce hereckýma hvězdama, peníze tu stříkají ze všech záběrů atd. To by mohlo na vysoké hodnocení stačit. To proč si ho doopravdy zaslouží je záporák Thanos a grandiózní finále s hořkou chutí na úrovni Impérium vrací úder a Pomsta Sithů. Nedokážu uvěřit jak se podařilo tvůrcům a převážně scénáristům narvat do 2,5h bijáku tolik oblíbených postav a každé dát dostatek prostoru zazářit s tím, že ty hlavní mají největší kus koláče. Zárověn se Infinity dokázala narozdíl od Endgame vyvýjet nepředvídatelně. Krok za krokem sledujeme Thanosovu honbu za kameny nekonečna, aniž bychom čekali, že si v závěru luskne. Je těžké to hodnotit s odstupem, ale já to v kině opravdu nečekal. Na druhou stranu mi bylo jasné po odchodu z kina, že se postavy musí vrátit už jen kvůli smlouvě. Ty opravdové smrti tu fungují mnohem lépe, než v Endgame (mimo Tonyho), protože se neopakují a mají větší emocionální dopad. Srovnejte smrt Gamory a tu stejnou scénu s Black Widow. V Endgame je zase se smrtí vše jinak, ale zde to hodnotím jako samostatný film. Nic to nemění na tom, že se jedná o nejodvážnější závěr v MCU a blockbusterů obecně za posledních 10 let. MCU jsou pohádky se šťastnými konci. To neznamená, že tak musí skončit všechny a když si to situace žádá, je třeba přitvrdit. Sami si odpovězte, na který konec v MCU sérii si nejvíce pamatujete. Škoda jen opět slabší hudby, místy vynucených vtípků (Strážci jsou pořád top) a přemíry CGI (spíše z produkční důvodů utajit spoilery). 90%. ()

Agonie 

všechny recenze uživatele

Větší, delší, vtipnější, dramatičtější... zkrátka všeho víc. Nic zábavnějšího se z tohoto formátu filmů už vycucat zřejmě nedá. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Poctivý kurz výtvarky směřovaný k Infinity finále vzal za svý, když jsem zjistil, že Infinity není finále. S odstupem jednoho roku už si z toho "finále" pamatuju jenom kupu prachu. Já tím pádem přišel o tři hodiny a Randwulf o jeden výživnej komentář. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele

Bomba největších rozměrů. Infinity War měla jeden úkol. Předvést Thanose v plné parádě a dokázat, proč je on ten největší záporák ever. Jenže tvůrci nám dali mnohem víc. Postavy procházejí masivním vývojem, akce střídá akci a jedna je lepší než druhá, příběh je extrémně nosný, tempo je vzhledem ke schopnostem záporáka vražedné a i tak jsou chvíle, kdy se čas zastaví, a postavy vedou neskutečně zajímavé dialogy. Thor válí, Tony hraje jako bůh. Hudba je masterpiece a triky jakbysmet. Největší zbraní týhle pecky je ale Thanos, který je naprosto ale totálně pompézní badass, který hrdinům zatopí tak, jako nikdo jiný. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Hodnocení kleslo n 3*. a 6/10. Proč? Protože film si lepší hodnocení nezaslouží. Je zajímavé že stokrát lepší snímky, které ale nejsou takové populární hovna jako série Avengers, tak proto mají méně. Tomuhle dávají pětkové hodnocení jen nějaké potrhlé děcka, nebo zdegenerovaní nerdi, kteří si ani nepamatují, že Tim Burton někdy vydával Batmana. Uznám docela dobré vtípky (asi nejvtipnější film Avengers), ale většinou převládají cringe a trapné vtipy. Thanus je celkem fajn, leč jeho design je opravdu otřesný. Postavy se chovají nereálně at.. Efekty a hudba dobré. Stejně jako režie a výborný konec. Kvůli konci jsem původně dával 4*, ale film srazil naprosto nepředstavitelně dementní scénář, který se opravdu nedá přehlédnout. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Je to tady. Po Civil War je země rozdělená a bez hrdinů. Jenže tento film, ikdyž se tak zdá nebyl zaměřený na hrdiny. Spíše nám to má představit Thanose a jeho příběh a motivy. Souboj ve Wakandě a příchod Thora je pro mě nejvíc epický příchod ve všech Marvel filmech doposud. Vousatý kapitán amerika vypadá kurva sexy. No a ten '' zaprášený '' konec, je prostě dojemnej a smutnej. Má to všechno. ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

Uznávám, jsou to audiovizuální orgie. Prostě se nelze nudit, pokud to chcete dokoukat, je fakt symptické, že hlavní záporák všechno neprosere nesmyslným žvaněním a vysvětlováním, ale příběh a dialogy jsou jen zřídka zábavnou snůškou předvídatelných hollywoodských klišé za posledních 25 let a všechny ty postavy se tam potkají jen tak na sílu, aby se toho stihlo do guláše naházet co nejvíc. Ale před 25 lety bych z toho asi nespal nadšením :-) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

K čemu to, že všechy postavy bojují o svět, když vám ty postavy v tomto provedení nepřirostli k srdci. Všechy postavy mají stejné chováni, stejné vtípky, jen jiný úbor. Thanos místo mocného “boha” vypadá opět jako přerostlý člověk a navíc mi připomíná Bruce Wilise s modrou kůži. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele

Avengers: Infinity War jsou bez debat jedním z nejepičtějších filmů současnosti. Notak, u kterého jiného filmu můžete říct, že využívá desetileté budování desítek postav, prostředí a světů a kombinuje je v jednom velkolepém akčním blockbusteru. Infinity War je prostě naprosto fantastický zážitek pro každého správného Marvel fanouška a jedná se o takovou velké a obrovské zakončení veškerého hypu, co kdy kolem Marvelu existoval. Tento film se dá popsat jako jedna obrovská epická velkolepá jízda, která sice nemá žádný přesah, ale come on, jestli od tohohle filmu někdo čeká, že to bude něco víc, než jen nabušená akčňárna, tak je to dost bláhový člověk :D Infinity War opět, jako jeho předchůdci, sází na charaktery. A těch je tady nespočet a vztahy mezi nimi, jednotlivé dialogy a rozhovory, to je na filmu asi to nejlepší. Je tu strašná hromada příběhových linek, ale překvapivě, všechny fungují a všechny vás baví. Celkově mě překvapuje, jak bratři Russové mohli tolik postav, tolik děje, splácat do 2 a půl hodiny tak, aby to dávalo smysl. Ale oni to prostě nějak zvládli a ukazují nám, že jsou to dost talentovaní režiséři. Je tady opravdu desítky a desítky postav, které moc dobře známe a milujeme, které spolu interagují, které spolu mají výborné vztahy a je to super. Akční scény jsou samozřejmě hromada CGI, ale notak, je to epická velkolepá popcornovka, na kterou šla hromada peněz, takže ten CGI bordel vypadá úžasně a určitě je to jeden z nejlépe vypadajících Marvel filmů Potom je tady záporák Thanos, který bez debat fantastický a jeden z nejlepších Marvelovských záporáků, nejenom díky výborné motivaci, ale také díky charismatickému pojetí od Joshe Brolina a díky naprosto skvostnému vizuálu. Zbytek snímku je také výborný. Vizuál, hudba, to všechno je super. Navíc se Marvel opravdu nebojí zabíjet a máme tady hned několik důležitých úmrtí, které vás překvapí. Akorát bych opět, jak je u Marvelu zvykem, ocenil méně humoru ve vážných scénách. A samozřejmě musím zmínit naprosto ikonický konec, který navždy změnil pohled na MCU. Infinity War je prostě boží. Naprostý komiksový spektákl s desítkami hrdinů a postav, s tunou bombastické akce a s jedním z nejzajímavějších a největších záporáků MCU, který z tohoto filmu dělá krásnou třešničku na dlouhém, deset let budovaném dortu. Řekl bych, že pro spoustu lidí je a bude Infinity War navždy jedním z nejlepších filmových zážitků vůbec. Já to schválně neříkám a to z jediného důvodu. Pro mě ten zážitek přišel až o rok později s Endgamem, který je ještě větší pecka. Avengers: Infinity War je velkolepý a neskutečně zábavný blockbuster, který potěší každého fanouška Marvelu. Hodnocení: 83% ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Pravý komiksový blockbuster plný superhrdinov, bojov, akcie, trikov a všetkého, čo patrí k podobnému typu filmov. Zámer urobiť z toho to najmega z celej série z filmu priam srší. Tvorcovia vytiahli doslova všetky zbrane, na plátne sa mihnú takmer všetci superhrdinovia, až som mal problém sledovať jednotlivé línie a trochu som sa strácal. Dobrý záporák, asi jeden z najlepších. Trochu som mal problém sa v niektorých veciach zorientovať a dať si ich dokopy (asi preto mi polovica vyfučala rýchlo z hlavy). Ohliadnuc od toho, vo svojom žánri výborné. U mňa by to chcelo ešte jedno pozretie na čisté 4. ()

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama