Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Gogo333 k tomuto seriálu (1)

V zajetí kouzel (2015) 

Stejně jako u The Expanse mě zaujal popis, ale po pilotu sem si řikal, že to asi nedopadne a po pár dílech dropnu. Ale stejně jako u The Expanse se to luxusně rozjede. Perfektní směs fantasy a akce, trochu okořeněná vtipem, sexem, sprostou mluvou a nějakým tím mrzačením lidí. Seriál je plný narážek a hlášek z jiných filmů, seriálů a knih, takže se hodně bavím u jejich objevování. Stejně tak mě baví hlášky postav, takový černý humor. Alice je hodně sexy a pěkně se na ní kouká. Jediný, co trochu vadí je, že to neběží na nějaké tv pro dospělé (HBO, Showtime, Starz), přeci jen by nemusela být ta sprostá mluva tak tlumená, trochu víc krve a vnitřností by taky bodlo, když useknete ruce nebo někoho rozpůlíte, tak asi něco vyteče nebo vypadne a stejně tak i u sexu, by odvážnější scény potěšili. Seriál mě pohltil a finále bylo perfektní, už se nemůžu dočkat druhé série. Mezitím si čas krátím Grossmanovou trilogií. 2. série - Děj se odehrává z velké části ve Filorií, což je fantasy svět, který bych přirovnal k Narnii akorát v dospělé verzi. Máme tu spoustu magických bytostí, kde většina z nich jsou pěkný svině. Ve Filorii se řeší vláda království, války, obnova magie... Ve světě lidí jak odpravit Bestii. Samozřejmě je tu spousta absurdních a zábavných scén, jako když jeden bůh vykoná potřebu do magické studny a připraví Filorii o magii, kentaur léčitel a jeho obří výbava, nebo Penny, když příjde o ruce, tak se začne učit magii pomocí svěrače, drak a jeho hláška: „I eat you, i am fucking dragon.“, atd. Je toho spousta, stejně tak odkazů na všemožné filmy a seriály. Seriál taky docela přitvrdil a několik postav si prožije nepěkné chvíle (brutální znásilnění, přeměna v niffina, ruce co neposlouchají...). Celá série je super jízda a náramně jsem si ji užil. Finále bylo super a už sem zvědav na pokračování. ()

Reklama

Reklama