Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele blackJag k tomuto seriálu (6)

V zajetí kouzel (2015) 

"SMRT JE TAK PROSTÁ A ŽIVOT TAK SLOŽITÝ." Tak jsem to zvládl, neuvěřitelné, 5 sérii po 13 dílech a přitom po prvním díle(ch) bych na úspěšné pokoření nevsadil ani zlámanou grešli :-) Je vlastně s podivem, jak to všechno SYFY s evidentně nedostatečným rozpočtem dokázalo skoulet a ty prachy v seriálu chybí, ne že ne (s pořádným rozpočtem by to mohla být teprve jízda!). Za to je v něm tuna vyloženě vynalézavého klení všeho druhu a různých poťouchlých nápadů, které drží pozornost až do finále (obsahujícímu jednu velkorysejší animaci) a finito... Já si dokonce zvykl i na herecké obsazení, které mi od začátku přišlo kompletně velmi otravné a kdyby náhodou v budoucnu přibyla ještě další série, budu se o ni čile zajímat :-) ()

Série 1 (2015) (S01) 

První díl strašný, pár dalších děsná nuda, no nakonec to chytne něco jako tempo a dobelhá se zdárně ke konci série, aniž by měl divák potřebu sahat po některé ze sebevražedných technik. Postavy zůstávají velmi nesympatické (dávám to za vinu hercům, děvčatům hraje trochu do karet alespoň fyzická atraktivita), je také v podivném rozporu snaha o dospělejší přístup, kdy se sice může fuckovat na plné kolo, ale nedej bože, aby vykoukla bradavka... Další sérii ještě asi dám, vývoj mě celkem zaujal, mix Harryho Pottera, Narnie... a Matrixu :-) ()

Zakázaná kouzla (2015) (S01E01) 

Horší uvedení do série si těžko představit, strašně nesympatické postavy, nezajímavý svět, nepřirozená interní chemie, kolika že se to dočkalo sérií? Pěti? To nepochopím, zbytek musí být něco nevídaného, jinak nevím... Díky tomu nápaditému použití očních bulv na konci pár dílům ještě asi šanci dám, přesto několik věcí se hned od začátku nedá odpustit: hlavní hrdina i jeho kámoška jsou strašně zahraní, elitní šprtka to samé (své "postižení" simuluje připosranou chůzí - proč?), páreček tvrďáků si to hned při seznámení rozdá, efektně u toho levituje, ale, oba dva jsou u toho oblečení, tzn. 4 vrstvy oblečení mezi oběma pohlavními orgány - a mladá rebelka vyvádí, jako by v sobě měla 10 ptáků - prostě strašná pakárna a trapas :-) Nepotřebuji mít v seriálu o mládežnických kouzelnících porno scénky, proč to tam ale vůbec dávat, stačil náznak a vyřešeno. Uff ()

The Source of Magic (2016) (S01E02) 

Trochu lepší, ale pořád šmíra. Nekouzelná, fádní, zalidněná herci bez schopnosti vzbudit sympatie. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Herci hrozní (děvčata jsou aspoň oku lahodící), triková složka velmi skromná, všechny díly mají rutinní skladbu a často ani to ne - proč tedy pokračovat? Rozvíjení děje mě minimálně zaujalo, všechna ta neuctivá žánrová poťouchlost umí být i zábavná, leckdy až dětinským způsobem (božsky faun nasere do kouzelného pramene, kentaur si uleví během hovoru, ...). Druhá série je taky hodně přisprostlá, ovšem v kombinaci s nulovou nahotou jde o záležitost poměrně úsměvnou. V závěru série ztrácí trochu dech, doufám, že jde jen o důsledek rozmělnění řídkého děje do nutného počtu dílů. ()

Reklama

Reklama