Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (251)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě pilot příliš nepřesvědčil, dal jsem seriálu šanci a dobře jsem udělal, protože Man In The High Castle se pro mě stal jednou z nejlepších televizních záležitostí roku. Alternativní historie na téma vítězství Třetí říše a Japonského císařství patří k mým oblíbeným námětům a tady se vykreslení případných osudů Spojených států povedlo namalovat víc než důvěryhodně. A hlavně nejde tady jenom o odboj a tajemné filmy, které ukazují vítězství Spojencům, ale ve vedlejších liniích se odehrává i boj o vliv na japonské straně, kde řádí obávaná tajná služba Kempeitai či soupeření o moc v nejvyšších strukturách Třetí říše. Baví i nejednoznačnost postav, ať už se jedná o nacistického agenta, japonského ministra či obergruppenführera v podání Rufuse Sewella, který, ač ve vedlejší roli, byl pro mě největší hvězdou seriálu. A tak jediné, co jsem trochu nepobral, byl úplný závěr, ale pevně doufám, že ho budou mít možnost tvůrci v další sérii vysvětlit. 90% ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice a zajímavé prostředí alternativní historie, kdy byly Spojené státy rozdělené na nacistický východ a japonský západ. Hutná atmosféra totalitního státu. Má to potenciál udržet si pozornost diváka i v podobě klasického seriálu. Seriál se ovšem navzdory výbornému námětu táhne a na konci zvrhává v nefalšované sci-fi/fantasy, což mě trochu zklamalo. Ta atmosféra alternativní reality se mi líbila víc. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příručka pro televizní scénáristy v deseti dílech (respektive v sedmi). Příručka pro televizní dramaturgii a casting. Herecky v mnoha postavách a polohách neskutečně silné. Nemá dech v první třetině. Geniálně napsané cliffhangery. Skvělý zvuk a hudba. Atmosféra fiktivního / alternativního světa neskutečná. Dickovina jak má bejt. Bravo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Jo, tak takhle by to šlo. Kdy se v bedně naposledy ukázalo cokoliv, co by disponovalo tak dechberoucí dobovou (fiktivní!) atmosférou, hm? Nepamatuji se... možná Mob City. Až na to, že mě naštval ten podivný (bojím se říci nedomyšlený) twist ve finále, tak spokojenost. Dickovi věřim, tvůrcům už míň. Ale až natočej zbytek, určitě u toho budu... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vizuálem a atmosférou naprosto úchvatné. Člověk jen zírá jak propracované vše je (pohled na nadzvukové dopravní letadlo s hákovým křížem doslova zamrazí). Když se k tomu přidá tajemný aspekt filmů z "jiné reality" je vše na svém místě. Tedy skoro vše. Děj je relativně uloudaný. Deset epizod pryč a "zas tak moc se nestalo". To by jednomu mohlo pokazit náladu. Navíc, první řada je u konce a nemám pocit, že bych dostal všechny odpovědi. Ve slušné společnosti se na otázky odpoví a před koncem se otevřou další (aby se navnadilo na další řadu). Tady mám pocit jako v tom debilním seriálu, kde letadlo spadne na ostrov (který vlastně není ostrov a cestuje... no hnus). Prostě. Chtěl jsem víc odpovědí. Takhle u mě na 5 hvězdiček seriál nemá. Ne s tím co jsem doposud (celá první řada - ne jako někteří místní retardi jen pilot) viděl. 2. řada: wow efekt je sice už pryč, ale co přetrvává je ta preciznost. Tedy alespoň na 90%. Vím že je to těžké, ale nechat Japonce jezdit ruským UAZ-469 (který se vyráběl až od roku 1971) nebo vidět němce v maskáčích vzor 60 ("jehličí"), není to pravé ořechové. Děj se nijak výrazdě kupředu nesune, akcelerace nastává až tak v osdmé epizodě a závěr? Ten je přímo fenomenální... Co je fajn, je že se už ustálily dějové linky a příchází odpovědi... Konečně tedy víme kde se berou ony filmy a že "The Man from the High Castle" opravdu není Adolf Hitler (jak se náruživě po první řadě šuškalo). 3. řada: Díky několik adějovým linkám se děj zdá méně uloudaný, ale i tak se za epizodu nic moc nestane. Je překvapující jak i po dvou řadách stále nepřestává překvapovat vizuál. Pro Američany-patrioty muselo být několik scén dost "drsných" (čistky spojené s "rokem nula" byly opravdu radikální), nicméně jako jedno velké plus beru několik celkem zásadních odpovědí a dějových posunů 4. řada: nemůžu se ubránit pocitu, že došli peníze.Ze začátku se děj neuvěřitelně vleče a ke konci nasadí raketovou rychlost ve snaze vše rychle ukončit. Bohužel to dává dojem až odfláknutě useknutého a celkem hloupého závěru. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (24)

  • Seriál bol pôvodne plánovaný ako štvordielna miniséria. (Avathar)
  • Všechny svastiky vytvořené pro seriál byly po dokončení finální série zničeny. (maxmen)
  • V prvej epizóde prehodí spolupracovník esesáka Johna Smitha, že zakázané filmové kotúče zobrazujú alternatívnu realitu tak presvedčivo, že by podobný film „nedokázala nakrútiť ani samotná Fraulein Riefenstahlová.“ Jedná sa odkaz na najslávnejšiu dokumentaristku nacistického Nemecka – Leni Riefenstahlovú. Za svoju kariéru nakrútila niekoľko dokumentov, ktoré oslavovali Adolfa Hitlera a nacistickú stranu. Veľmi pochvalne sa o nej vyjadril aj ríšsky minister propagandy, Joseph Goebbels. (Avathar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama