Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2015) (S01) 

Zatím skvělé. Ne teda dokonalé (zvratům řízeným náhodou se neubránilo ani tady), ale neustále se něco děje, vata skoro není, jednotlivé scény jsou velice chytře vedené a skvěle natočené a díky tomu to umí neustále napínat i v nejdrobnějších zápletkách vedlejších postav. A když je třeba zpomalit, aby to mohlo mít deset epizod, jde se na to rovněž chytře a pořad se děje něco zajímavého, co posouvá veškeré zápletky neustále dopředu, včetně té ústřední. A poslední epizoda přijde se skvělým zvratem, díky kterému jsem na druhou sérii natěšený o to víc. 4* ()

Nový svět (2015) (S01E01) 

Solidní pilot, který rozehraje spoustu zajímavých dějových linií, představí dostatečně nosně působící konflikty i postavy a naštěstí mu nechybí poutavá atmosféra a ani nějaká ta záhada, která se bude postupně odkrývat. Chtěl jsem si nejprve přečíst knihu, ale dopadlo to stejně jako vždycky, když si chci přečíst dlouho připravovanou četbu - nedostanu se k tomu a pak čtu něco naprosto jiného. Takže nemám možnost porovnání, ale zatím se mi hodně líbí, jakým směrem se to vydává, jelikož je tu toho dost o co hrát. Ale nechci chválit den před večerem - jak už jsem se přesvědčil, dost seriálů má skvělý pilot a krátce po něm upadnou do telenovely, průměrné kriminálky či neschopnosti vytěžit svůj námět naplno. V poslední době se mi to u seriálů děje častěji než bych si přál, tak snad to nebude platit i tady. 4* ()

Pravda (2015) (S01E07) 

Stane se zde pár podstatných věcí, které by později brzdily děj. Je to tedy epizoda sice pomalá a ne tak záživná, ale zároveň se tu neděje nic vatoidního. Sice přes tři hvězdy nepůjdu, ale těší mě, že to někde jde. Silné 3* ()

Série 2 (2016) (S02) 

Ještě lepší než první série. Počáteční pomalé tempo mi (až na jednu epizodu) vůbec nevadilo a naopak mi přišlo vhodně, logicky a funkčně zvolené, tudíž jsem s ním neměl žádný problém. A když už by to začínalo působit až moc pomalu, přijdou poslední tři epizody, ve kterých je zvratů tolik, že se to nedá vstřebat. A přesto to pořád celistvě funguje. U třetí série určitý pokles čekám, vzhledem k tomu, že zde skoro všechny dějové linie skončily a další dění bude o tom, "co bylo pak", ale pořád mám vysoká očekávání a na další díly se upřímně těším :-) ()

Escalation (2016) (S02E04) 

Taková spíš vztahová epizoda, ne zrovna špatná, ale všechny dějové linie (a že jich je!) tu jsou poněkud upozaděné. Silné 3* ()

Loose Lips (2016) (S02E08) 

Jak v předchozích dílech bylo pomalejší tempo, tak zde je takových zvratů, že jsem to až nestíhal vstřebávat. Epizoda naplněná, jak kdyby to bylo finále série, ale do toho při tom zbývají ještě dva díly a já už konečně musím dokoukat celou druhou sérii, abych věděl kam se to ještě pohne. 5* ()

Now More Than Ever, We Care About You (2018) (S03E01) 

Závěr druhé série skvěle uzavřel skoro všechny dějové linky a pokud tam do té doby dočerpal z Dickovy předlohy, musí se teď tvůrci sakra snažit, aby vše udrželi aspoň na podobné úrovni. Tady to ale bylo dost rozporuplné. Je to delší než obvyklá epizoda a taky je to znát, akorát ne v dobrém. Atmosféra tomu stále funguje, o postavy se stále zajímám, ale vše, co se zde rozehrává, působí zatím jak nastavovaná kaše. Třeba se to ještě rozjede, tohle byl vyloženě rozjezdový díl, načrtávající všechny nové dějové linky, ale zatím je to slabší. Na to jsem ale byl připravený, takže pořád se zaujetím čekám, co bude dál. Slabé 4* ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama