Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Luk Skywalker k tomuto seriálu (12)

Muž z Vysokého zámku (2015) 

Ne moc známí herci, ale za podpory Ridleyho Scotta a je to fakt znát. Seriál mě chytil od prvního dílu a to já na drama moc nejsem. Kolik na tom má svědomí předloha P. K. Dicka je otázka, jeho děl je zfilmováno už několik a vždy to bylo velmi dobré (hodnocení 4 hvězdy). Je to dost podle mých představ - chování Japonců podle dávných zvyků a tradic, válkychtivost Němců a jejich nejednota atd. Dále čím více toho o druhé světové válce a dění okolo víte, tím lépe, ale není to potřeba, pokud se nezaobíráte detaily. Postavy nejsou černobílé a možná během sledování na některé změníte názor, někdy se sice chovají vcelku podivně a některé situace jsou předvídatelné. Nejvíc jsem si oblíbil postavu obergruppenführera Johna Smitha, takhle si představují protřelého důstojníka SS. Zatím dávám plné hodnocení a uvidím, jak to bude po druhé sérii. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Pro mě o něco horší než 1.řada, ale pořád stejné drama a nese se to v duchu řady první. Jelikož jsem se dokopal k přečtení knižní předlohy, tak mohu konstatovat, že je úplně vyčerpána a to včetně toho, co v ní bylo jen naznačeno či okrajově zmíněno s výjimkou vesmírného programu. Tvůrci si leccos upravili nebo přehodily chronologicky pořadí toho, jak je to zmíněno v knize, ale to nevadí. Každopádně se těším na třetí řadu, která bude plně v rukou tvůrců a jsem zvědav co vymyslí, protože námět je prostě fantastický nejen pro fanoušky 2.světové války, kteří si říkají "co by bylo kdyby". ()

Now More Than Ever, We Care About You (2018) (S03E01) 

Pomalý rozjezd, ale nevadilo mi to. Už jsme se posunuli v tom, že se o alternativních či paralelních realitách ví a dá se mezi nimi cestovat, což teda v knize takhle nebylo, ostatně teď už je to celé o (z)vůli autorů seriálu, neboť kniha je zcela vyčerpaná (kromě zmínky o kolonizaci vesmíru). Nové (reálné) postavy v jiných historických úlohách mohou být zajímavé. ()

Imagine Manchuria (2018) (S03E02) 

Série se rozjíždí pomalu. Zatímco Smith to dává, tak jeho žena je psychicky v p*či. Dále se zde rozjíždí opět politický souboj o moc. Kido vyšetřuje a nestačí se divit, koho to vidí. Tagomi zasahuje. Ed a Robert přicestovali do neutrální zóny. ()

Sensô Kôi (2018) (S03E03) 

Už se to začíná pomalu proplétat a sledují se ty zakázané pásky. ()

Sabra (2018) (S03E04) 

Tak vyčerpaná předloha vyčerpala i autory, zdá se. Neví jak dál, tak nám zde dávají vztahy a v rámci korektnosti dnešní doby i ty homosexuální, aspoň že tu mu máme pár gayů i lesbiček. ()

The New Colossus (2018) (S03E05) 

Po velmi slabé epizodě se konečně něco pořádného děje a závěr tohoto dílu je jak z Hry o trůny :-). Prostě paráda a protřelý SSák Smith opět skvělý, takovou roli si Rufus Sewell musel vychutnat. ()

History Ends (2018) (S03E06) 

Proč ne, celkem tu depresi ze života Juliany Craine žeru (snad toho výrazu nezneužívá Alexa i doma :-D). Série už je rozjetá, tak jsem zvědav, co bude následovat a doufám, že tempo do konce už nepovolí. Smith je už nejvýše, tak snad nebude padat. ()

Excess Animus (2018) (S03E07) 

Na začátku bolestivá poprava zrádce japonského císařství, ke konci si s Kidem promluví Tagomi. V neutrální zóně se shledají staří známí. V říšské části států se spíše řeší osobní problémy. ()

Kasumi (Through the Mists) (2018) (S03E08) 

Nevím, co by na takové rozpracování díla řekl jeho autor, ale mě se to líbí a odpovídá to představě, jak by to vypadalo, kdyby dějiny dopadly jinak. ()

Baku (2018) (S03E09) 

Příprava (snad) na grandiózní finále. ()

Jahr Null (2018) (S03E10) 

Čekal jsem lepší závěrečný díl vcelku povedené třetí sezóny. Osvětlili nám, jak je to s tím přenášením lidí do dalších dimenzí a mladí Němci oslavují svůj nultý rok, z čehož je Himmler nadšen. Japonci jsou tentokrát hodně upozaděni. Závěr jsem předvídal, je to otevřené a uvidí se, kam se tvůrci vydají v další řadě. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama