Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (106)

RakeW 

všechny recenze uživatele

Archie Comics neznám, ale tuším, že je tak trochu o něčem jiném. Nicméně přepáleně komiksové a navýsost stylové ladění čpí z riverdaleského mikrokosmu na sto honů. Kdyby se U Popa za milkshaky platilo jednobarevnými zelenými papírky s velkým dolarovým znakem, nijak by mě to nepřekvapilo. V mnoha scénách pak tvůrci dokázali vykouzlit z banálních zápletek plných přehnaného melodramatu naprosto spektakulární podívanou plnou možná laciných, ale zatraceně efektních kombinací zpomalovaček a navýsost padnoucí muziky. Některé třebaže jen pársekundové momenty, jako Archie rozbíjející zkrvavenou pěstí ledovou krustu, Cheryl stojící v průsvitné šatonočníkošilce před hořícím krbem se svícnem v ruce anebo Jughead oblékající si motorkářskou bundu s logem Southside Serpents (všechno z finální epizody), jsou k nezplacení. Jo, takhle vypadá zábavná teenage romance pro třetí tisíciletí, kterou si užije i divák již dávno odrostlý od seriálové cílovky. // Od druhé série s takřka dvojnásobným počtem dílů se dalo od začátků čekat, že půjde kvalita (úzce spojená s neokoukaností první řady) dolů. Ale i když to bylo občas k nesnesení debilní, hlavně v druhé části sezóny, tak to zároveň byla pořád solidní (gulity pleasure!) zábava. Poslední díl si pro sebe ukradla Cheryl a její iniciační rituál, jak jinak... // Ke třetí sérii jen krátce: Riverdale, jediné maloměsto na americkém středozápadu, ve kterém pubescentky vyslýchají vlastní matky za pomocí maplesyrupboardingu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Městečko Riverdale je občas tajemné jako Twin Peaks, místy zamotané jako Gossip Girl a často směšné jako Beverly Hills. Zkušený divák postupem času objeví další motivy ze seriálů Sopránovi, Glee, Zákon gangu a True Detective. Zlatým hřebem jsou však pocty kultovním filmům jako Snídaňový klub, Mlčení jehňátek a Rocky. Hlavní postavy jsou dokonalé archetypy, nechybí jim charisma a nějaký ten crush je prakticky zaručen. Zkrátka je tam všechno potřebné a specifické atmosféře seriálu nejde odolat, i když kvalita postupně klesá. Povinnost pro všechny notorické vysedávače v EB diners. S1: 85% S2: 80% S3: 70% S4: 75% ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zpočátku by mi stačilo pouze sledovat závěrečné cliffhangery, poté už delší a delší úseky, a když bych se musel začít dívat znovu, tak bych to dal zase vcelku. Kamera je krásná. I ostatní věci se snaží být perfektní, ale stále si nejsem jistý, jestli to bylo úmyslné, kousavé a uvědomělé nebo nabubřelé, falešné a nešikovné. Rozhodně to není seriál pro každého a v jeho přijmutí bude hrát roli kromě kvality i nálada a výdrž. 3,5* (Netflix) ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Cringe trash parodie, na kterou vás ale prostě něco baví. Nicméně nebudu dávat dobré hodnocení jen proto, že mě baví koukat na cringe věci. Jsou části filmu, které jsou klidně na 5*, avšak když beru film jako celek, je to dost podprůměr. V době, kdy je seriálu jako máku, Riverdale jen k smíchu a parodie na podobné seriály. Nepřeháním, když řeknu, že se za jeden díl stihnu totálně vycringovat a některé postavy zaslouží kopačku na palici. ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Většinu času se v seriálu nic neděje, jen intra epizod často stačí zabrat polovinu epizody, zápletky jsou dementní, postavy se chovají naprosto iracionálně a nedochází u nich k žádnému vývoji, vtipy (když zrovna jsou) nejsou vtipné. Pak když po dlouhém čekání dojde na plot twist, tvůrci jich tam radši hodí rovnou několik přes sebe, aby to tak hezky vůbec nedávalo smysl. Totálně nekonzistentní vyprávění ale není jediný problém. Herci jsou sice možná strašně krásní, nicméně buď přehrávají nebo dávají naprosto okatě najevo, že herecký výstup vůbec neovládají. Celý seriál je výpravně tak strašně kýčovitý a jeho zasazení tomu vůbec nepomáhá, takže mi bylo téměř na zvracení pokaždé, když prostě musí nutně v každé scéně být přepálená světla a co nejvíc barev, i když k sobě vůbec neladí. Hudebně se o tom nedá moc diskutovat, protože soundtrack je nevýrazný a když tam zrovna sem tam proběhne nějaká pořádná vypalovačka, tak se samo sebou vůbec nehodí k dané situaci a je jako pěst na oko. Ve finále je to jeden z nejhorších a nejlacinějších seriálů, co jsem kdy viděl, a to tvrdím s klidnou duší už po nedokoukané druhé sérii, protože kdybych se masochisticky rozhodl dokoukat i tu, pravděpodobně bych se ve všech těch vyblitých barvách a nekonečných klišé utopil. Kdyby se ten seriál aspoň nebral tak strašně vážně, možná by to bylo i místy koukatelné. Takhle se mi ale chtělo většinu sledování prostě jen pomalu umřít. ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama