Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

Raijin 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako jednicka, dlhý úvod bez zaujímavejšie ho nepriateľa. Prvé dve tretiny sa skôr zameriavajú na Petra ako na Spidu, čo nicomu nevadí, ale je potom otravne preplietanie spiderman a do toho. A na konci zase naopak. Je to zamerané na spiderman a a jeho schopnosti a na učenie sa ich použití, ale zas sa do toho motá Peter. Také hala bála bez väčšej podstaty. Na stastie to bolo vtipne a zachránil to nečakaný koniec. Ale od jednicky to ma ďaleko. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Ani jsme si pořádně nepobrečeli a Marvel nám tu servíruje další veledílo, tentokrát nového spidyho. A já myslím, že se jim to opravdu povedlo. Mnohonásobně to předčilo Homecoming, které také rozhodně nebylo k zahození. Zápletka perfektní, pokud se tedy bavíme v rámci MCU. Film krásně navazuje na Endgame a dovysvětlovává nějaké drobnosti. Za mě rozhodně velkej palec nahoru, Stan Lee by byl hrdej. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Za mě paradoxně a subjektivně lepší než Homecoming. Far from home zůstává totiž navzdory nápadité iluzorní akci především nahláškovanou teenage komedií, což mi zcela vyhovuje. Romance s MJ scénaristicky funguje na 1000%, včetně vzájemné chemie, to je obrovské plus. Je to vtipné, (většinou) to není laciné a člověk se u toho opravdu nasměje. Výborný soundtrack. Perfektní Zendaya i sympaťák Jake Gyllenhaal. A Marisa Tomei je nejlepší teta May všech dob:-) ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Druhý Spider-man ze spojení týmů MCU/SONY na tom není tak špatně, jak jsem čekal. Nicméně dost chybiček se najde, třeba nezajímavá první polovina filmu, kde si režisér nějak neuvědomil, že komiksového čtenáře tímto prostě nepřekvapí (a obyčejnému dívákovi to taky muselo dojít mnohem dříve), ať se snaží sebevíc. Jakmile ale příjde na řadu ten "twist", film šlápne na plný plyn a nenudí až do konce titulků. Neskutečný vizuál společně se zajímavými dialogy a roztomilou romantickou linkou (jediný světlý bod první půlky filmu) druhou část opravdu zvedá mnohem výše. Je tedy škoda, že Marvel/Sony více nezapracovalo na záporákovi a místo "twistu" mu nedali nějakou lepší motivaci, abychom jako diváci více rozuměli tomu, čeho vlastně se snaží dosáhnout a proč. Těch křivd minulosti bylo v tomto univerzu již moc, chce to něco zajímavějšího. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na události z Endgame, uzavírá třetí fázi MCU a přináší příslib, co může přinést budoucnost. Ale v první řadě si náš přátelský Night Monkey zasluhuje dovolenou a my ho tak můžeme doprovázet na cestách skrz Evropu a zavítáme přes krásy Benátek i do naší jedinečné Prahy (a Liberce ale pst). Film má opravdu skvělé tempo, kdy jede jak Happy po Spideyho tetě a my, jakožto diváci, nenacházíme ani chvilku na nějakou nudu. Ústřední dvojice Tom Holland a Jake Gyllenhaal funguje skvěle, stejně tak i třídní spolužáci, kteří pro nějakou hlášku nejdou daleko. Tvůrci chytře načasovali Spideyho po depresivních událostech z Endgame, aby trošku rozjasnily tváře svých fandů dávkou optimismu a vtipu a dle mého skromného názoru se jim to povedlo dokonale (ikdyž ten začátek u někoho tu slzičku vyčaruje). Celkově jsem si Peterův školní trip užil možná dokonce i o něco víc, než jsem čekal (Evropa je holt Evropa) a první potitulková scéna byla prostě splněný sen pro všechny. Škoda té mírné závěrečné překombinovatelosti, ale jinak opět povedený film z Marvel mašinerie a doufám, že Spidey se k Sony už nikdy nevrátí. Protože to by byl opět "Far from home". 85% ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen, jakou povedenou oddechovku MCU vytáhlo po veleúspěšném a náročném Endgame. Humor už není tak hloupý jak v jedničce a ani se tak moc netlačí na pilu. Mladí herci v čele s Tomem Hollandem a Zendayou byli opravdu výborní. Tom Holland zahrál ze všech svých dosavadních pavoučích rolí asi nejlépe jak mohl. Jeho dilema a smutek po Thanosově lusknutí a ztrátě Tonyho je výborně vykreslené a na plátně mu opravdu přejete ten jeho zasloužený odpočinek na cestách po Evropě s partou kamarádů a holkou kterou chce sbalit. Jake Gyllehaal jako Mysterio byl už jen takovou třešničkou na dortu. Škoda jen, že z něho udělali jen padoucha na jedno použití. Jeho celková práce s iluzemi byla dokonalá a chvíli mi dělalo i problém než jsem se v tom zorientoval. Pro nás čechy tady samozřejmě byla Praha a pár českých vtípků, které pohladily po uších českého diváka. I přes svou stopáž 130 minut film neuvěřitelně rychle odsýpá a najednou je konec, ani nevíte jak. Ještě musím říct, že potitulkové scény byly po dlouhé době opravdu super a obzvláště t jedna udělala Spider-manovi život na Zemi podstatně těžší a bude zajímavé sledovat, jak se s tím zvládne poprat. Nakonec bych ještě rád vyjádřil svou úlevu, že se do MCU nakonec i přes proklamace trailerů nezařadí multiverse. Chvála bohu. Far from home překonalo první díl snad ve všech aspektech a mám z toho upřímnou radost. 85% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Druhý nezletilý Spider-Man pokračuje v linii dobrodružství pro děti a mládež. Ale kupodivu dospívá. Toto pokračování mě zaujalo daleko víc, než minulý film. Přece jen se provedením propojuje s těmi dospěláckými komiksy. Moc mě potěšila návštěva Benátek a samozřejmě s Prahou si dali taky záležet. Čekal jsem jen vyplnění deštivého večera a slabou náhradu za zrušený koncert Stinga, ale byl to pohodový večer. Zasloužených 85%. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Priemerne lepšia, ale stále klasická Marvelovka. Nebolo to vtipné, ale aspoň to nebolo trápne, ako som očakával. Mysterio bol podaný veľmi aktuálne a moderne a pekne zapadol do Marvel univerza. Jake bol ako vždy na vysokej úrovni, aj keď sa mi zdalo, že nemá až tak čo hrať. Takže sa opäť jedná o marvelovku, ktorá neprekvapí, nepobaví, neurazí ale opäť pridá jeden dielik do skladačky. 7,2/10. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Spider-man FFH má dosť prekvapil. Osobne môžem povedať, že tento film bol s pomedzi všetkých doterajších sólo spider-man filmoch najlepší. Chémia medzi postavami fungovala perfektne. Jake ako Mysterio bol úplne top. A dufam, sa snim ešte stretneme ako s majstrom ilúzii, lebo bola by škoda ho dať len do jedného filmu a nevyužiť jeho potenciál ďalej. Efekty vo filme boli peckove, soundtruky tiež nesklamali. Tom ako spider-mar je asi najlepši. Fury ako vždy nesklamal. Sypal hlásky ako vždy. Pocta Tonymu Starkovy má dosť dojala. Čiže úplne dôstojne ukončenie jednej dlhej cesty MCU a Infinity ságy. A už sa serim na 4. fázu mcu a na niečo úplne nové a tak isto má zaujíma ako to bude so spider-manom ďalej lebo teraz no nebude mat vôbec ľahké a som zvedavy ako sa s tým popasuje a ci odhalia pravdu taká aká skutočne je. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Na Spidermana v podání Hollanda jsem byl hodně zvědavý. poté co jsem z časových důvodů přeskočil Homecoming, jsem skočil na Far from Home, které mělo být v jistém smyslu posunuto dále. Plus filmu jsou neskutečně zvládnuté lokace, Českého diváka nejen potěšilo reálné reálie, ale i nápisy, tel spoty s reálným zpravodajstvím ČT jsem snad nikde tak dobře zpracované u zahraniční produkce neviděl. Jenže jen tohle nestačí, důležitý je děj, zápletka, která se točí krátce po událostí Endgame a čekal jsem více, místo toho se půlku filmu chce Peter zabít všelijak soka MJ (která není Mary Jane - což vysvětluje proč je snědá a má černé vlasy) a druhou půlku konečně využívá svoje schopnosti. Jak píše někdo, film zdlouhavý, nabízí mnoho "funny" momentů, u kterých se člověk možná zasměje, ale nepřidávají filmu žádnou hodnotu, záporák je hodně slabý, jak někdo napsal, motivace proč chce být "evil" ne zcela jasná - respektive jasná, ale ne dostačující aby zničil nábřeží Londýna. Když ale Spidermana porovnám s Amazing Spiderman, určitě je to několik levelů lepší film, interakce mezi ním a novou MJ funguje lépe, je to hlavně asi nevázaná zábava na léto, což se čekalo po Endgamu. Na Marvel nejsem až tak vysazený, ale líbí se mi co provedli se Spidermanem, určitě je jen k dobru aby kooperace Sony s Marvelem pokračovala. ()

Sentax 

všechny recenze uživatele

Nie často druhý diel prekoná ten prvý, no tu sa to podarilo. Tom Holland sa narodil pre túto rolu a je najlepším Spider-manom akého nám zatiaľ filmové plátna ponúkli. Celý film je poprepretlaný odkazmi na Tonyho a Peter sa tak nejak nevie rozhodnúť, či chce vôbec zachraňovať svet alebo si radšej užívať život s kamarátmi. Lenže ako to chodí, s veľkou mocou prichádza aj veľká zodpovednosť. A tak sa Peter, či chce alebo nechce musí vysporiadať s Mysteriom - záporákom, ktorý nám toho mohol ponúknuť oveľa viac. Ktovie, možno nabudúce? Vo Far from Home je všetkého viac. Viac akcie, viac humoru, viac priestoru pre vedľajšie postavy, viac romantiky, viac oblekov (Night Monkey :D), viac Happyho, proste viac všetkého .Najlepšia scéna je jednoznačne keď Mysterio chytí Spider-mana do svojich ilúzií. A čo sa týka potitulkových scén, tak takto veľmi natešený na ďalší diel som ešte nebol. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Ale jo, Holland je sympaťák a i druhý Spíďa docela odsýpá, takže se člověk nenudí. Jediný, kdo mi tu trochu neseděl byl až moc naivní Nick Fury. Pokud by někoho zajímalo, proč ta nepatrná změna charakteru - at vydrží i na druhou potitulkovou scénu. Byl jsem docela zvědavý, kam se universum pohne, když dva tahouni vypadli ze hry, bohužel na tuto otázku druhý Spajdr moc neodpoví. P.S. přesunutí zápletky na starý kontinent je příjemným zpestřením filmu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že takový klasický Marvel. Jenže u mě to platí tak trochu opačně. U Marvelu mě vždycky baví akce, je to výplach. Popkorn, který můžu kdykoliv a vypnout u toho. U Spidermana jsem měl překvapivě pocit, že triky jsou dost nedokonalý. Občas nějaký Hollandův skok byl takový nespidermanovský, až moc počítačový. Takových pocitů jsem měl snad pět. Není to sice nic, za co bych si rval vlasy, ale překvapí to. Naopak lebedím spokojeností pokaždý, když je na scéně Tom bez masky a snaží se balit Zendayu. Ti dva jsou vyloženě trefa do černýho a pokud toho přimícháte vyloženě komediální scénky jako příkaz k vraždě spolužáka dronem kvůli fotce, náladu Vám to udělá hned. Akce byla fajn, Mysterio dokonce skvělej, jenže v momentě, kdy dojde k předání brýlí jde celá tahle vážná linka do kopru. V ten moment prakticky končí všechno dobrý akční a vážný a Vám už zbyde jen ta fajn komedie. Celá akční druhá půle je pak odkázaná k digibordelu. Víte už co jak a proč a protože to víte, nebaví Vás to. Je to škoda, kterou si tvůrci klidně mohli odpustit. Gyllenhaal byl totiž v pohodě a kdyby se nevybarvil, klidně bych si ho v dalších filmech dokázal představit. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

MCU svou seriálovou náturu už ani nijak nepopírá a svojí pozice blockbusterového hegemona je si vědom stejně jako své těžce nekritické cílovky, kterou v 90 % představuje nenáročný spotřební divák, který jede 3D dabing i u Zdeňka Trošky. Film si tak může dovolit úvodní scénu, která je až na hranici parodie, záporácký obleček, který je daleko za hranicí parodie a dělat i ze samotných postav karikaturistické postavičky, které v sobě nemají ani kapičku krve a osudovosti, vše zasazené do šablony, která se od roku 2008 mění vyloženě v detailech. Stojím si za názorem, že Spidey není v MCU nijak oslňující charakter, ačkoliv je to paradoxně největší popkulturní komiksová ikona, která ale zasazením do této hračkárenské fabriky (a to píšu jako fanoušek MCU) ztratila svou výlučnost a atributy Spider-mana coby superhrdiny a Petera Parkera coby člověka se silným příběhem nechává trestuhodně ležet ladem, jen aby Disney vyplnilo další slot finanční jistotou. Angažmá Jona Wattse nechápu, akce je podobně sterilní jako v Homecoming (byť nabízí pár vizuálně líbivých momentů vzhledem k zajímavějšímu záporákovi) a je do civilního příběhu, který je (pro mě trochu nepochopitelně) o dost sympatičtější a zajímavější, vsazena vyloženě násilně. Jake Gyllenhaal je super jako vždycky a Mysterio je rozhodně zajímavě pojatý záporák (byť jeho činnost vylovává spoooustu logických dotazů směrem na scénáristy), ale ostatní postavy jsou pojaté vyloženě jako jukeboxy na one-linery, které jakoby se svými staršími verzemi neměly nic moc společného. Jasně, potitulkové scény odhalí skryté karty a zároveň vytasí ten nejlepší materiál celého filmu (Jameson je boží!), přičemž ale stejně nedává smysl, že vyloženě udávají děj, namísto toho, aby ho "pouze" dokreslovaly. Člověku tak vrtá hlavou, jak se nad tímhle filmem vlastně v produkci uvažovalo a zda-li to opravdu nebylo jen to želízko v kalendářním ohni kinopremiér. Já od Marvelu nečekám nijakou extra sofistikovanou či vyspělou zábavu a i já jsem vůči těmto filmům dost nekritický, ale čekám alespoň nějakou vizi, nějakou viditelnou snahu diváka strhnout a nějaký nadplán v rámci univerza, a ne jen generickou porci téhož, co se nám servíruje už 11 let, ze které už pomalinku ale jistě čpí jistá vyšeptalost. Civilní rovina super, točit to Richard Curtis, dám tomu pět hvězdiček, frky jednoduché a nenáročné, na relax bezva, ale ty procenta tady a recenze, to není normální. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tak na rozdíl od předchozího filmu, jsem se u tohoto bavil více, velmi dobře zahraná romantika taky a humor už nebyl tak přehnaný. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Spider-mana začíná po Endgame, ale rozhodně nemá pochmurnou atmosféru, nebo ne moc. Vidíme tu Prahu/Liberec a je to fajn. Spidey na cestách, Spidey s kamarády, blbinky, blbinky. Ale jo, dokonce to bylo i lepší než první díl. Tom Holland je nakonec pohodový Spider-man. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Po ne moc povedeném prvním dílu jsem raději od druhého pokračování Spider-Mana moc neočekával. Musím však uznat, že jsem byl velmi mile překvapen. Zpočátku se film vcelku vlekl, nicméně díky nápadu s cestováním po Evropě a neustálá změna natáčecích lokací film neuvěřitelně nakopl. Již první záběry z naší krásné matičky Prahy působily doslova jako balzám na mou vlasteneckou duši. Celkově si tvůrci napříč Evropou vybrali nádherné lokace. Herecké obsazení zůstává víceméně stejné, objeví se pouze nová postava v podání skvělého Jakea Gyllenhaala. Chemie mezi teenagery působí opět skvěle, herci působí velmi přirozeným dojmem. Musím pochválit i humor, o který zde vůbec není nouze. Dále je snímek doslova napěchovaný různými akčními scénami, které jsou velmi dobře natočené a mají pořádné grády. Příběh mě osobně velmi zaujal, není sice nijak extra složitý ani nenabízí nějaké nové dějové schéma, přesto mě zaujal zejména díky různým hi-tec věcičkám či hrátkami s iluzí. V tomto ohledu mě snímek velmi mile překvapil a dá se říct, že i bavil. Trochu mi přišlo líto lehce nevyužitého potenciálu nového padoucha. I tak je Spider-Man: Daleko od domova velmi zdařilá teen marvelovka, která jistě potěší nejen mladší, ale i starší publikum. 7/10. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Být mi patnáct tak bych dal určitě o hvězdičku víc, protože film cílí jednoznačně na mladé publikum - a proč ne, jsem rád že si Spiderman vybral směr kterým chce jít a drží se ho. Ale i tak slušné pokračování které mě bavilo. Jen tomu chybělo něco navíc, taková ta nějaká odlišnost jako měli např. Paralelní světy. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Další nicneříkající film z MCU. Jediná zajímavá věc na celém filmu je možnost spatřit opravdu nákladné CGI efekty v prostředí české Prahy. 2/5 ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama