Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Márton Csókás, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Xena ještě větší klasika než Sorbův Herkules. Vzpomínám si, jak jsem utíkal ze školy domů, zapínal Novu a sledoval její dobrodružství ve starověkém světě. Vzpomínám i na lesbické scény, které jsem si s postupem svého věku čím dál tím víc užíval. Vzpomínám na vynikajícího Área v podání bohužel zesnulého Kevina Smithe. Vzpomínám na crossovery s Herkulem. A v neposlední řadě s láskou vzpomínám na Joxera, největšího borce celého seriálu. A velmi nerad vzpomínám na jeho smrt, tu jsem tenkrát oplakal. Z nostalgie nemohu bouchnout nic jiného než 4*, protože 5 by asi bylo už moc. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Divoženka a princezna bojovnice Xena byla stokrát lepší než děsivý Herkules. Tady přece nešlo o historickou věrnost, proboha! U tohohle seriálu jsem se vždycky ohromně pobavil, stačilo trochu utlumit mozek. Podstatou byly nádherné a spoře oděné dívky, které se v choreograficky působivých a absurdních scénách řezaly hlava nehlava. Navíc Gabriela byla fakt kus, mno a když si tvůrci začali pohrávat s bisexualitou obou hlavních hrdinek, to to teprve dostalo grády. A Lucy Lawless není lesbička, Melies! ()

Reklama

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Kde Herkules měl ještě jakž takž základy v historické rovině (myšleno hodně s nadsázkou), tam Xena překročila úplně všechno a to bylo ono!!! Uhrančivá Lucy Lawless a její parťačka Reneé O'Connor (všichni jsme čekali, kdy se políbí a já ten díl samozřejmě propásl) v nádherně fantaskním prznění řecko-římsko-skandinávsko-indicko-čínsko-japonské a kdovíjaké další mytologie. Do toho hrstka dementů v čele s Joxerem Velikým, sem tam nějaká ta amazonka a samozřejmě Kevin Sorbo, který se tam občas mihne jako Herkules. Pokud se oprostíte od jakýchkoliv předsudků, vypnete mozek a přistoupíte na hru, budete se královsky bavit. Pro mě je to slabůstka s jednou z nejlepší seriálových znělek všech dob. Nejnářezovější byl ovšem díl, kde Xenu s Gábi ukřižovali Římané, a do toho jely prostřihy Cesarova ubodání v Senátu (kterého mimochodem hrál Karl Urban) a obě holky se najednou probudily v nebi, kde se mlátil archanděl Gabriel s démony. Touhle dobou seriál dávno překonal hranici WTF a pokud se dobře pamatuju, jednou tam byl dokonce díl, kde se snažili zabránit Caligulovi zabít Afroditu, protože jinak by se dostal mezi anděly a nahradil by křesťanského boha. Nebo tak něco. Prostě FUCK YOU Evropo, tohle je XENA!!! PS: Ares byl démonicky boží. Ty jeho vousy jsem chtěl mít, už když jsem byl malej! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. The Warrior Princess ,3. Darfus ,4. Soul Mates ,5. Burial ,6. Xena and the Big Bird ,7. Gabby Dance ,8. The Gauntlet ,9. Barn Blazers ,10. Fight on the Heads ,11. Draco's Men ,12. Glede Ma Glede ,13. Burying the Past ,14. Xena's Web ,15. Goodbye ,16. Giants ,17. Funeral Dance ,18. Challenging the Gods ,19. Dreamscape ,20. Quarterman's Festival ,21. Roll in the Leaves ,22. Funeral Pyre ,23. On the Balcony ,24. The Oracle ,25. Hail Xena ,26. Going to Kill Me ,27. The Wrath of Callisto ,28. Bloodlust ,29. Ladder Fight ,30. Main Title [Extended Version] ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Xena navezla náklaďáky pětek do žákovských knížek, kdy žáci zš líčily v hodinách dějepisu její dobrodružství:) Ale teď vážně, pro mě je to kult a vzpomínka na dětství, není to skutečně hloupý seriál (pouze si na to hraje), je o třídu výše, než Herkules. Ano je to možná feministický seriál hrající na duo hlavních hrdinek, jenže jsou tu zajímavé vedlejší postavy, je tu vývoj postav, není to v žádném případě pitomost. obsazení je taktéž velmi sympatické. Je zde dobrá hudba. Asi si budu muset pořídit ty dvd a zkusti se na to podívat znova, jak to na mě bude působit dnes. Ještě by mě zajímalo viděl to někdo bez dabingu? Jsem zvědav, zda bychg to překousl nebo by mi to přišlo už divné. ()

Galerie (556)

Zajímavosti (70)

  • Melinda Clarke, ktorá hrala amazonku Velascu, mala pôvodne stelesňovať Xenu. (rador)
  • Mezi lety 1995-2001 bylo natočeno 134 epizod. Lucy Lawless a René O'Connor se objevily v každé z nich. (Stegr)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama