Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Od zhlédnutí snímku mne zpočátku odrazovaly nevýrazné (a lacině vypadající) upoutávky a celková vyčpělost komiksového žánru - navnadilo mne však zasazení do prostředí hispánské komunity a také novinový článek o tom, že jsou zde odkazy na telenovely s Thalíou z 90. let. Zápletkou Blue Beetle rozhodně neoslní, film nabízí klasický (a milionkrát) viděný superhrdinský origin, který svými křečovitými dialogy a šablonovitými postavami připomíná právě onu jihoamerickou „mýdlovou tvorbu". Jelikož je však tento žánr mým guilty pleasure, tak jsem si užil i tuhle komiksovou slátaninu. Akce Vás na p*del sice neposadí a snímek svým vizuálem vyloženě neohromí, ale zas to není ani taková katastrofa jako efekty ve WW84 :) Chemie mezi postavami překvapivě fungovala na výbornou a herecké obsazení bylo sympatické (oscarové výkony zde ale nehledejte). Soundtrack pak byl poněkud tuctový, ale to neznamená, že byl nějak špatný - naopak! Celkově jsem očekával větší s*ačku, proto mě alespoň mile udivilo, že to tak hrozné nebylo. WB/DC bylo schopno vyplodit i o dost horší „filmové" zážitky. Slabé čtyři hvezdičky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

standardní origin u nás prakticky neznámého superhrdiny, který ale po nulových trailerech nakonec přinesl překvapivě slušnou oldschoolovou komiksovku. Nic převratného se sice nekoná, ale postavy jsou fajn, hlavní hrdina je poměrně sympaťák, který se musí naučit se svými schopnostmi pracovat  a dokonce se nekoná ani žádný velký digibordel. Vzhledem k tomu, že jsem nečekal vůbec nic je nakonec Blue Beetle vlastně celkem příjemné překvapení...60% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je rok 2023. Komiksovky se předhánějí v tom, která bude mít víc velkolepou akci se škaredým CGI. V záplavě tohoto, se objevuje modrý mužík, který nepotřebuje nespočet jedniček a nul aby zabavil. Vystačí si s klasickým a jednoduchým schématem, ve kterém nechybí srdíčko. Klasický origin se vším dobrým i špatným. Typický příběh FROM ZERO TO HERO s nevýraznou zápornou postavou, standartní akcí a předvídatelný od začátku do konce. Tentokrát to ale vůbec nevadí. Film vytahuje především super obsazení titulního hrdiny a rodiny okolo něj. Všichni jsou velice sympatičtí. Ať už šílený strejda nebo překvapivě čilá babička (chci prequel jen o ní). Akční stránka je vcelku normální, ale je fajn, že se nesází jen na digitální hrátky a vidíme i práci šikovných choreografů. Vizuálně nepředvádí nic převratného, ale překvapivě vypadá líp než nedávné pokusy o hezký vizuál (Zdravím FLASHE a další). Ve výsledku jsem tak vlastně spokojen a i když mi díru do hlavy film neudělal, v záplavě přebujelých komiksovek, je to svěží závan a návrat ke starším věcem. + Sympatické obsazení, postavy, vizuál, nejen digitální akce, zasazení do jiné země, hudba, humor - nevýrazní záporáci, zkratkovitost. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Well Blue Beetle je lepší, než jsem čekal. Je to fajn zábavný film, který není nijak výjimečný a jde jen o další tisíckrát opakovaný příběh, který je pouze v kabátku chudého mexického (na což vás film upozorní během prvních dvaceti minut asi sedmnáctkrát) chlapce, který se čirou náhodou dostane k superschopnostem, krásné dívce, o které by každý jen snil a velkému korporátu, který je třeba zničit. Překvapivě rodinná vložka celkem funguje, akorát v poslední části dostane takovou až přehnanou Shazamovskou ujetost, která to do jisté míry kazí. Co se samotného třetího aktu týče, přijde mi, že je moc dlouhý a zabírá až moc z celkově stopáže filmu. Hlavní postava je jednoduchá ale sympatická. Upřímně jsem se bál dalšího Black Adama, ale ne tohle mě příjemně překvapilo a jsem ve výsledku rád, že jsem na to zašel. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela fajn komiksovka. Starosvetský origin, který jako by vypadl z doby tak před dvaceti lety. Hlavní hrdina je sympaťák, záporáci jednorozměrně zlí a rodinný element zde vnáší prvky nečekaného chaosu - podobnou dynamiku má rodinka od Ms. Marvel. Celkově je to ale vlastně takový modrý Green Lanthern, s latino kořením. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Honorář mladého a (v podstatě) neznámého Xola Maridueña (Jaime / Blue Beetle) měl údajně činit něco mezi osmi a devíti miliony amerických dolarů. Tuto informaci sdělila veřejnosti Sharon Stone – ta měla dostat za roli ve filmu „pouze“ půl milionu. Z tohoto důvodu také svou účast nakonec zrušila. (fiLLthe3DD)
  • V španělsky mluvící televizi vysílající v domě Reyesových lze zaslechnout: „Bruce Wayne koupil Twitter.“ (NiWi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama