Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 14
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (3)

Dobrodružství kriminalistiky (1989) 

Třetí sezóna byla mizerná, a celkově hodnocení sráží - obávám se, jestli to spíše taky nerežíroval už někdo jiný, jako tomu bylo s poslední sérií Četnických humoresek, kde to však bylo alespoň přiznané. Podobná změna stylu vyprávění, až to bije do očí. První dvě série jsou však dokonalé jak filmařsky, výpravou, herecky, tak i napínavým dějem a představením jednotlivých kroků a objevů kriminalistiky. ()

Hon na rozhlasových vlnách (1993) (S04E01) 

Wtf? Pan Frej hraje skvěle, o tom žádná (oproti tomu paní Kolářová svůj hysterický standard), ale pochopil jsem dobře, že vlastně k žádnému zločinu nedošlo a policie si do rozhlasu zbytečně vymýšlela a věc zveličovala, jen aby chytila nevinného člověka? Všechno mi tady přišlo dělané jako naschvál scenáristy, i do té doby rozumný syn najednou ke konci se zachová jako nebetyčný pitomec. Vážně nuda a jen závěrečný statek a pole kolem něj (a předtím trochu toho Apolináře) to alespoň vizuálně pozvedají. Takže hvězda za pana Freje, hvězda za krajinu. Jinak to byla nudná a zdlouhavá blbost. ()

Vlas (1993) (S04E04) 

Začátek mne poněkud vyděsil - soudní lékař přijde, klekne si k mrtvé (která mimochodem při záběru od okna měla hlavu na zemi položenou jinak), koukne na ni a prohlásí, že byla v 5. měsíci těhotenství a zemřela v 11 hodin v noci. Bravo! Jen se kouknout a hned tohle vědět, to by všichni patologové byli nadšení. Mimochodem, vzkaz pro mého staršího syna (jestli to tedy bude číst), hraje tady mladý Hanuš! Jo, ten, co teď tančil ve Stardance. :-) Jinak to vážně postrádá dech, a jak tu někdo píše - v prvních dvou sériích se pečlivě pracovalo právě s tím policejním vyšetřováním, vztahy byly představeny jen v nejnutnějších rysech, aby se divák neztrácel, a už se jela policejní práce. Tady jsou vztahy zbytečně probírány (včetně závěrečného majetnického pohledu manželky Alberta na jeho maminku, jak to holky pěkně spunktovaly), až dokonce jsem netušil, která ta ženská je která. A Zawadská mi přišla, že malinko přehrává. Jinak mi přišlo divné, že to hlavní gró se zde objeví vlastně až pár minut před koncem, a policisté dokonce vlasy nalezené na místě činu nejprve ignorují (!). A nějak jsem nepostřehl, jestli se komisař v podání pana Töpfera omluvil i za svou podujatost. Zkrátka - jestli dřív byla vykreslena policejní práce jako něco úctyhodného, co posunulo vyšetřování i vědu dál, tyhle díly mi přijdou k policii nejen kritické, ale že si z ní dělají srandu. ()

Reklama

Reklama