Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nejde dávat seriálům druhé šance, když jich je už tolik. Sleduji něco kolem patnácti seriálů (naštěstí se nepřekrývají a z těží jich běží současně třetina) a tenhle se mezi mnou privilegované nedostane. Hlavní hrdinka vypadá trochu jako moje sestřenice říznutá libovolnym skejťákem z Legend z Dogtownu - tolik k jejímu šarmu. A zápletka není nic extra a když už žánr téhle nadpřirozené komedie, tak raději sáhnu po novejším Reaperovi, který sice není tak černohumorný, ale ve výsledku pro mne zábavnější. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ostatné komentáre sa venujú deju aj kladným stránkam seriálu a tak už nemám skoro o čom písať. No "dead girl" a jej kamaráti mi tak prirástli k srdcu, že chcem nejaké to slovko utrúsiť. Všetkých som si obľúbila, dokonca aj zo začiatku nesympatické postavy som začala chápať a mať rada. Je mi veľmi ľúto, že niečo také skvelé skončilo po dvoch sezónach. Dalo sa toho ešte toľko rozprávať... ale Američania sú asi na umieranie precitlivelí a čierny humor nechápu. Obrovská škoda tejto zostavy. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: **** Celkový dojem: Seriál má sestupnou tendenci, ale zachraňují to postavy, všechny mi jsou svým způsobem nějak sympatické, tedy až na Rebeccu Gayheart, která mi je nesympatická i vzhledově a naštěstí se po pár dílech ze seriálu vytratila. Ellen Muth jako George je okouzlující, nejvíce smypatický mi byl ale Rube, má skvělé suché hlášky. Jinak mě seriál pobavil jiným pohledem na smrt, převedl ji v podstatě do "civilních rovin, práce, papírování. Občas zábavné smrti. Ze začátku mě bavila dějová linka s rodinou George, pak ale začal být trochu otravná. Hodnocení po druhé sérii: **** Celkově. Samostatně je druhá série slabší, na ***. Rozhodně ale povedený a originální seriál. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originálny fantasy seriál o smrtonošoch, ktorý si s chuťou prichádzajú po živých ľudí a skupinke mŕtvych ľudí, ktorý majú za úlohu tých mŕtvych odprevadiť na onen svet. Spôsoby úmrtí boli často vynaliezavé a vtipné. Úplne absolútne ma to nestrhlo, ale bola to príjemná pohodovka, ktorú som si raz do týždňa s chuťou pozrel. Hlavne kvôli netypickej kráske Ellen Muth. Ale len v dabingu. V originále má hrozný hlas. Výnimočne tentoraz v seriály vydržal do konca aj mentor tej skupinky Mandy Patinkin. Ale to asi preto, že seriál po dvoch sezónach zrušili a v následnom filme po rokoch sa už neobjavil. Z ostatných postáv ma ešte bavila policajtka v podaní Jasmine Guy a šéfka Georginy v podaní Christine Willes, ktorá bola typickým predstaviteľom opustenej staršej ženy s množstvom mačiek. He, he. Takže celkovo to je u mňa za spokojných 8/10. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Dead Like Me. Už dlouho mi nějaký seriál tak dobře nesednul a už dlouho mi tak nebylo líto, že končí. Nejspíš to bude tím, že George je moje alter-ego a její suchý humor, otrávenost a not-giving-a-shit-mood jí prostě žeru. Celá smrťácká parta je povedená (doopravdy jsem si neoblíbila jen Daisy a lituju brzkého odchodu Betty), ale kraluje Mason, Mason, Mason! Je tak inteligentní až je prakticky retardovaný, má britský přízvuk a je neskutečně okouzlující i když je úplně mimo. Skvělý seriál o smrti a o životě (škoda jen, že oproti smrťácké partě problémy Georginy rodiny znamenají velký odklon od humoru), na který se dobře kouká jen a pouze v originále. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • I když se děj odehrává v Seattlu, natáčelo se ve Vancouveru. Přesto filmaři nepředělávali žádné značky ani nápisy. V některých dílech jsou proto vidět znaky Vancouveru. (lucieK)
  • Natáčení pilotního dílu trvalo jeden měsíc. U ostatních dílů to byl zpravidla jen týden. (Tom Riddle)
  • Komiks, který v několika dílech čte Mason, je "Cosmic Plan". (HappySmile)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama