Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

lioncel 

všechny recenze uživatele

smutné, protože ze života .. se spoustou mě velmi sympatických a krásných postav a tím nemyslím jen Ellen Muth (já bych na rozdíl od ní, své nové poslání asi nerozchodil a tudíž nepřijal – na protest proti svému konci bych hodně dlouho stávkoval) .. ale rozhodně Lauru Harris (mňau …) .. a zcela určitě celou zbývající Lassovic rodinku … ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mne dost zajimave tema, jediny duvod, proc jsem se zacal divat. Prvni dil ale vysvetlil vsechno, byl dost povedeny, humorem jen pretekal. Ale pokracovani je porad na jedno brdo. Dal jsem poprve ctyri hvezdicky, ted ubiram na tri, protoze hlavni hrdinka je sice skvela, to ano, ale mi silene nesympaticka a dost na granat. Treba s dalsim dilem to bude jinak, ale zatim no way :) ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem se dostala až docela dlouhou dobu po jeho odvysílání, ale musím říct, že mě naprosto dostal. Ellen Muth je sice na můj vkus až moc vychrtlá, za to jí v seriálu nechybí notná dávka černého humoru a ironie. Ostatní postavy jsou samozřejmě také plné překvapení a herci je ztvárnili skvěle. Asi nejvíce jsem s oblíbila postavu Roxy, ani nevím, čím mě tak udivila, ale prostě jsem ji zbožňovala. Možná to jak byla nad vším povýšená, jak dokázala udělat přítrž Masonovým řečem...sama nevím. Každopádně jsem ráda, že tento seriál měl jen dvě řady, protože se alespoň nestačil zkazit. Velmi originální a nezapomenutelný seriál. 24. 2. 2014: Včera jsem ho zase celý dokoukala už asi pošesté, protože mě nkdy nepřestane bavit a nejlepší je, že pokaždé si všimnu něčeho nového. Např. teď jsem si všimla, že když Rube našel rodný list jeho dcery, tak jeho žena měla nationality - czechoslovakia. Ha! Ne dobře... ale tohle fakt nechápu. Když byste se zeptali kohokoliv v USA, jestli zná ČR, tak netuší co to má být, ale ve filmech a seriálech používají Prag, Czechoslovakia a dokonce češtinu - která zní jak ruština a kdyby to nebylo v titulcích napsané, ani nepoznám, že mluví česky:D (Jane the Virgin naposledy) - téměř pořád. Co to má být? Ale je třeba podotknout, že se vždycky objevuje pouze v negativním smyslu, jak jsme tady téměř někdy na Sibiři, jsou tu samí zloději a děvky... To je hezké ne? :D ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Od serialu jsem ocekaval daleko vice teda. Nejenze mi nektere postavy byly naprosto nesympaticke, hlavne je dej docela plytky (shledl jsem prvni serii) a budete se u nej nudit. Nazev slibuje mnohe, ale nejedna se o zadnou variantu "Odpocivej v pokoji" a jde pouze o zaminku resit nepodstatne veci a natahnout dej. Kazdopadne napad dobry, ale realizace znacne pokulhava. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

S tímto seriálem mám docela velký problém - hlavní hrdinka mi je naprosto strašně nesympatická.. To mě samozřejmě velmi ovlivnilo v hodnocení, pročež dávám jen tři ***, prostě nemam chuť se na ní dívat..to samozřejmě není všechno. Ústřední myšlenka je pěkná; udělat z teenagerky Smrtku, která musí řešit své teenagerské problémy i po smrti - proč ne? Ale neni to prostě dobře pojaté. Nepřipadá mi to moc zábavné, když už se semele nějaká brutální smrt, tak mi to násilí připadá samoúčelné, herecké výkony nic moc a celkově logika jejich posmrtného světa..neexistuje..lístečky kdo kdy umře? coože? jsem velmi subjektivní, ale tenhle seriál mě prostě vůbec nezaujal. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Když si Rube (Mandy Patinkin) prohlíží rodný list své dcery, lze z něj mimo jiné vyčíst, že se narodila v roce 1925. Dále se tam lze dočíst, že její matka se narodila v Československu a že jí je 24 let. To ale není možné, protože podle těchto údajů se narodila v roce 1901, ale Československo vzniklo až v roce 1918. (Chevees)
  • I když se děj odehrává v Seattlu, natáčelo se ve Vancouveru. Přesto filmaři nepředělávali žádné značky ani nápisy. V některých dílech jsou proto vidět znaky Vancouveru. (lucieK)
  • Seriál je založený na novele Pierse Anthonyho "Na bledém oři", ale pracuje s myšlenkou, že smrtek je na světě mnoho. (Tom Riddle)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama