Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 930x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

6thSun 

všechny recenze uživatele

V Maximu sem teď čet, že programy s Markem Ebenem jsou televizním ekvivalentem análního čípku, že konkrétně Na plovárně se odehrává bez jakékoli kontroverzní otázky. To je sice pravda a dost sem se u toho i natlemil, přesto dávám čtyři hvězdy, protože všichni víme, jak to ve skutečnosti je. Dokonce i redaktoři Maximu:-) ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Eben mi osobně vadí, nejvíce tím falešným úsměvem a příliš přehnaným a hraným zájmem. Ale s tolika hosty se asi není čemu divit. Ale není to o Ebenovi, ale o hostech. Někteří se dokáží pořádně rozpovídat a plove-li se zrovna někdo pro mě zajímavý, ráda se taky sednu a poslouchám. Dobrá atmosféra, inteligentní hosté i otázky, osobní a nebulvární. Člověk se vždy dozví něco zajímavého z úst svého oblíbeného umělce. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Žasol som pri časti, v ktorej bol hosťom Tim Robbins. Pri zmienke o Shawshank prezradil, že vedie divadelný krúžok pre väzňov, kde im pomáha znovu objaviť skryté emócie. Potom zobral do ruky gitaru, začal hrať, spievať a vysvetlil, pri akej príležitosti prednesený text napísal. Vtedy už som si takmer vo vytržení hovoril, - čo??? Tim Robbins režíruje väzenské divadlo, je spevák, hudobník a textár? A hlavne, ako to ten Marek Eben robí, že k nemu nielen prídu osobnosti tohto kalibru, ale ešte sa aj natoľko uvoľnia, aby o sebe prezradili podobné veci? ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejkvalitnější „talk-show“ s nejlepším moderátorem u nás. Pestrá paleta hostů je za ty léta obdivuhodná a dalece přesahuje všechny ostatní naše podobné pořady dohromady. Marek Eben je jednoduše záruka kvality a jeho humor mi sedí skvěle. Dokáže diváka nejen pobavit, ale také poučit a především dokonale zaujmout i v rozhovoru s osobnostmi z oborů, o které bych jinak nezavadil. Viděl jsem mnoho desítek plováren. Někdy mě bavily víc, jindy méně, ale nikdy se nestalo, že bych se nedokoukal. Hned jsem dostal chuť na nějakou další, snad nám Plovárna ještě nějakou dobu vydrží a přinese mnoho dalších rozhovorů. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

povinná záležitosť , pretože je tu moderátor , ktorý vie položiť úžasnú otázku . A hostia to vycítia , a vedia vytvoriť skvelý program , ktorý nie je možné ničím prekonať...Marek Eben je najväčšia hviezda českej televízie všetkých čias... Tisíce skvelých zážítkov, tak ako naposledy dvojdielny skvost s Quincy Jonesom ...Geniálne...Myslím ,že už aj svetové hviezdy sú poctenené byť "Na plovárně"... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (22)

  • Moderátor do pořadu úmyslně nezve aktivní politiky. S těmi jsou dělány rozhovory až po ukončení jejich aktivní činnosti. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • V úvodní znělce vlají vlajky na budově doleva, ale projíždějící parník má vlajku doprava. Není to chyba, protože vlajka na pohybujícím se plavidle (natož na jiném rychleji se pohybujícím vozidle) ukazuje směr tzv. zdánlivého větru. Čili tato scéna by za určitých podmínek mohla být reálná. (Brtniik)
  • V roce 2013 byl natočen 500. díl. (P. J. D.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno