Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 1

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 710)

Milabusek 

všechny recenze uživatele

dobrý film .. ehm tedy dobrý marvelosvský film, který mně pobavil a následně i zabavil takže abych tady nežvanil jak stršně mám rád capitana ameriku a jak strašně mám rád jeho komisky to shrnu takhle 80 % ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Hrdost, vlastenectví, chlouba a podobné věci, které vzbuzují v lidech tohoto národa stejnou radost jako učiteli, který vidí prázdnou třídu, z tohoto filmu trčí každým směrem. Ovšem na mě to nepůsobí tak děsivě, spíš jsem nerad, že nemáme podobného ctnostného patriota. Captaina mám rád v komiksu, tak i s příchodem toho snímku, jsem si jej oblíbil na stříbrném plátně jako fousek pánovu nohu. Je to akční, celkem vtipná a hlavně zábavná podívaná, která člověka, který je až neuvěřitelně zapálený pro tento směr, potěší v každém ohledu. Miluji komiksy a Marvelácké filmy se do budoucna mohou těšit ještě lepší a lepší kvalitě. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí obdobně laděného snímku (Amazing Spiderman 2) jsem rád, že dělám jen dobře, když se na tyto filmy dívám z domácího pohodlí gauče. Ono nejde ani tak o to "vyhodit" za -umělecký zážitek- těch 150/200kč za kino, ale o to, že narozdíl od kina můžu "vatové pasáže" kliknutím myši elegantně přeskočit (což u dílek dosahující 2hod je neocenitelná vlastnost). Jak v dílku AS2 tak CA2 se to zbytečně zdlouhavými nezáživnými pasážemi jen hemží, tudíž rychloposuv, či posun o 1-2min je přímo nezbytnou nutností. Co se týče filmu jako takového: musíme brát v ohled dobu ve které byl komix napsán. V té době byl na vzestupu americký patriotismus a nacionalismus a tudíž symbol neohroženého "gerojce" za svobodu, výdobytky kapitalismu a koneckonců i za světový mír byla priorita č.1... (to že i amíkům ten přehnaný patriotismus vydržel dosud naznačuje určitou dávku nesoudnosti a nezdravou přemíru sebevědomí a rodina, která nemá na svém baráku alespon jednu vyvěšenou americkou vlajku je okolím brána za "podivnou"). Každopádně je nutno přiznat, že zatímco AS2 je pohádkou zaměřenou na dítka školou povinná, CA2 je přecejen určen dospělejšímu publiku, ikdyž - přílišné "létající kousky" hlavního aktéra jsou i touto skupinou brány spíše úsměvem než úžasem :-) Závěr: pokud by tento snímek vyšel tak před 20ti lety, tak bych dal asi plný počet bodou, ale v dnešní -digitální době- je to slabý průměr...... (do Avatara to má přecejen daleko :-) ()

mafianis 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu sa totálne vyhýbal. Proste superhrdina, stačilo mi vidiet Spider-mana či Iron Mana...ale zmenil som názor ked som si prečital obsah filmu. 2 svetová vojna a superhrdina? Naozaj konbinácia, ktorá tu ešte nebola a myslim že naozaj velmi dobrý nápad od tvorcov vytvoriť film o superhrdinovi v časoch najvačšieho ludského konfliktu v dejinách. Obsadenie skvelé, režia, strih aj kamera- bezchybne. SPOILER- Na záver skvelá myšlienka posunuť hlavného hrdinu do budúcnosti a dej 2. filmu sa už bude odohrávať v súčastnosti- a tak isto sa kapitán Rogers objavil aj vo velkofilme Avangers ()

gagun 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemůžu pochopit proč Árijský chlapeček nastřílený každou plechovkou zkažených žampiónů co našel, hraje Kapitána Ameriku a Hugo Weaving, s tak silným anglickým přízvukem, že se naučíte lepé než za 4 roky ve škole hraje postavu HydroHitlera. .......A to jsme hvězdu dole a ještě nezačal příběh, který se snaží hrát na patriotismus prapodivným americko neamerickým způsobem, kde se z masochistického třasprdelky stane během jedné chvilky super voják, jeho jedinou super schopností je super síla, kterou super využívá se super štítem, se super vlastnostmi proti super vojákům super hydry a super ultra mega záporákovi, který to přehnal se solárkem. Prostě všechno super, ale ze všeho smrdí to že je film natočen jenom aby Avengers měli na co navázat. Vše spatlané dohromady je nuďárna uboze se motající kolem 40 %- ()

Akatinka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Kapitán Amerika na mě působil dost zvláštně. Když jsem to viděla poprvé, přišlo mi to jak největší slátanina, nemohla jsem pochopit, jak je možné, že se to líbilo tolika lidem a slavilo to takový úspěch. Kvůli Avengers jsem se na něj podívala podruhé pro oživení informací a nevím proč, ale přišlo mi to najednou vtipnější a smysluplnější. Je to typicky naivní a on je takovej ten typickej hrdina bez vad, ale nějak mi to do té druhé světové sedlo. Určitě bych ten film doporučila, ale možná bych dodala: "Podívej se na to dvakrát tak s půlročním odstupem." :D ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

I když tento druh filmu není mojí srdeční záležitostí, přesto se na něj dalo dívat. Tento film má svoje plusy i mínusy. K těm plusům bych zařadila výtečné hlášky a první polovinu filmu před zrozením superhrdiny a herecké výkony všech představitelů. A naopak k mínusům bych zařadila typické americké vlastenectví. I když se jedná o přenos typického amerického komiksu na filmové plátno, přesto mohl být lépe zpracován. ()

K8MK 

všechny recenze uživatele

Povedený začátek o prvním superhrdinovi světa . Film je dějově dobrý , napínavý , skvělá hudba Alana Silvestriho. Jen co se dá vytknout je přílišná vážnost kapitána Ameriky - Chrise Evanse. ()

mikla 

všechny recenze uživatele

Prvý superhrdina v čase druhej svetovej vojny...tak to bol od Marvelu skvelý nápad. Film ma zaujal po všetkých stránkach- hudba, režia, akcia, strih..proste ako som od Marvelu aj čakal..a atmosféra vojny ukazuje tento film ešte velkolepejší a lepší. Záver filmu dostane určite každého..... ()

CitySP 

všechny recenze uživatele

Capitán America v roli Chrise Evanse je celkem super. Některé dialogy a scény si tvůrci bud mohli odpustit, nebo je lépe zpracovat. Každopádně komiksovka jak má být :) ()

koboldek 

všechny recenze uživatele

Oproti komiksové předloze filmové zpracování poněkud pokulhává , ovšem máte-li chuť vypnout hlavu a odpočinout si u jednoduché hrdinovské žánrovky, pak jste na správném místě. ()

there 

všechny recenze uživatele

Kamera skvělá, efekty úžasné, hudba průměr až pod průměr. Děj a dialogy docela slušné. Přiznám se že jako dítě jsem ho sledoval v sobotu na RTLplus na začátku 90.let a netušil jsem že by ho někdy mohly z filmovat. V každém případě se jim to docela podařilo a nejen tento film ale všechny heroes od Marvelu vč. Thora apod. Protože my měly Macha a Šebestovou či Čtyřlístek není tu generace odchovaná na komixech od Marvelu takže ve východním bloku prostě lidé k tomu nemají sentinentální vztach jako v USA a v zemích západně od nás kde ty komixy prostě byli ( např. Mask, Transformer, X-Men, Spider-Man atd.. ) ()

Janec82 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodový film, T.L.Jones - naprosto mu sedí postavy nadřízených, stejně jako Hugo Weaving,kterému sedla červená lebka. Pro nenaročné díváky,kteří sledují volná pokračování avengers-thor,hulk,atd nebo diváky kteří si chcou v klidu podivat na dobrý film vřele doporučují. Za mě 5* a co si o tom myslí ostatní to mě je celkme buřt. Žádný film se nezavděčí všem :) ()

tomuleee 

všechny recenze uživatele

Celý film sem dokoukal vlastně jen díky Scarlet alias Červná vdova, hned bych jí přál celovečerák nebo seriál. 85% ()

Kuzco 

všechny recenze uživatele

Pokud se zaměříme pouze na efekty a na fešné herce, je film v pořádku. Ale koncept univerzálních padouchů s ultramoderními zbraněmi je ohraný a neuvěřitelný. Představa, že Hitler financoval takovou spoustu tajných, vybavených základen, které nepoužil je prostě směšná. Je třeba se alespoň trochu vejít do historických faktů, anebo se na historii úplně vykašlat. Tohle je něco mezi a ve výsledku to člověka akorát znechutí... Chápu, že pokud chcete dát dohromady Avengers, musíte o každé postavě trochu něco říci, ale v tom případě bych preferovala film s Black Widow nebo s Hawkeyem v hlavní roli, kde by Captain America asistoval JIM. Hodnotím efekty, pěkný kostýmy a to, že CA nebyl extrémní vlasteneckej homouš, ale jen přesládlej kulturista nastrčenej do propagandistickýho oblečku. A Hayley Atwell-konečně hezká ženská postava, ne kostra o kterou se člověk musí celou dobu bát, že se zlomí v půli. ()

lebrond 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu smůlu, že jsem viděl nejprve Návrat prvního Avengera a až potom tento předchozí díl. Moje jednoslovní zhodnocení by znělo: Přeplácaný. Příliš mnoho efektů, příliš mnoho výbuchů zkrátka všeho se mi od 2. poloviny filmu zdálo mnoho. Režie se příliš zachtěla zalíbit divákovi, a proto z toho vzniknou jakýsi filmový guláš, který nechutná zase tak špatně. Bohužel či možná i bohudík si musíme zvykat na to, že filmy s tématikou Marvel se většinou povedou až na druhý pokus. 70% ()

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama