Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 1

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 710)

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Pečlivá dobová autentičnost a výtečný Tommy Lee Jones patří k hlavním výhodám filmu. Za nevýhodu považuji hlavně dabing (hlavní problém dabingu tkví v tom, že německé postavy hovoří s přízvukem a tak působí spíše směšně, než temně), ovšem za ten nezodpovídají tvůrci filmu. Tvůrci filmu mají na svědomí zdatné, nebojím se uvést nadprůměrné dílo, které rozhodně není ztrátou času... na závěr pochválím ještě výborný obraz a tím končím. :DD (viděno s dabingem) ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Klasická komiksovka od Marvelu. Sympatický hrdina, výborné herecké obsadenie, šablonovitý príbeh, skrátka všetko čo fanúšikovia chcú a nefanúšikovia ocenia. Chválim aj zasadenie príbehu, tam mi to skutočne sedelo a uvidíme ako si DC poradí s Wonder Woman. 80% ()

yejb 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný. Absolutně nejlepší díl z Avengers. Skvěle propracovaná postava, která má velmi lidský rozměr. Asi bych si říkal něco podobného, i kdybych tento film viděl ve 2011, ale viděl jsem ho až ted a o to víc mě baví. Je zajímavější a zajímavější, jak všechny postavy zapadají do časové osy a jsem zvědavý, kam se celá série vyvine dál. ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

Podle mně nejlepší Avengerovská sólovka.Chris Evans je dobrý Captain America a záporák správně slizký.Chyba filmu je že spadá do toho marvelovského stereotypu zrod,1 souboj,finále. Jinak je to dobrý film s atmosférou která mi místy připomněla skvělou hru Mafia. ()

failik 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil, čekal jsem pořádnou retro válečnou podívanou, ale dostal jsem asi jednu z nejslabších marvelovek. Obsazení Chrise Evanse do hlavní role byla trefa do černého, stejně jako Weaving do Red Skulla, který by mohl být mimochodem parádni, ale nedostal tolik příležitosti se pořádně projevit. Možná se tam objevil nějaký ten moment, který to táhne, ale přesto je to celkem neosobní origin, který kdyby možná dostal na starost někdo jiný mohlo by to dopadout lépe. Cap by si zasloužil důstojnější první příběh s výraznější hudbou, s lépe napsaným záporákem a pořádný retro vizuál. ()

Noosal 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film MCU takhle jsem se dlouho nenudil jako u tohodle skvostu jsem rád že jsem film viděl jen v televizi a že jsem si nic neplatil protože to by byla opravdu škoda. Film byl hrozně až trapně proamerický Kiptán se mi zde ukázal jako těžce nesimpatický charakter a nebýt dalších už povedených dílu asi by i takový zůstal. Zaporak byl jeden z nejnudějších co kdy marvel stvořil osobně mi celá hydra vůbec nesedla ( znovu musím podotknout že se později zlepšila) příběh byl strašně klišé a předvidatelný. Tenhle film je tím typem filmu který okamžitě vymažu z paměti a už se o něj dále vůbec nezajímam. Nuda! 20-30% ()

Welington 

všechny recenze uživatele

Chris Evans si už pár postav z komiksů zkusil a lze říci, že mu svým způsobem sedla každá, kterou ztvárnil. Přece jen je to charismatický chlápek, co se pro něco takového narodil, ale je tu jen jedna, která mu náleží nejvíce – Captain America. Zezačátku jsem byl opravdu skeptik a příliš jsem mu nefandil, ale jak to tak bývá, změnil jsem názor. Tenhle snímek není kdovíjaký zázrak stříbrného plátna, ale je to obstojná adaptace, a přestože se jedná právě o Marvelovku, je asi tou nejzajímavěji vlasteneckou a na rozjezd a představení nového člena do univerza, film funguje dokonale. Patriotismus není pro každého a z filmu na Vás doslova křičí, abychom si ho všimli, i když o něm dávno víme, ale nevadí mi to, ačkoli se to trochu protiví. Není to nejsilnější kousek, ale je příjemně akční, přiměřeně zábavný a hudba a herci to všechno, jak se patří, zvýrazňují. A taky nesmím zapomenout na hlavního záporáka, který byl děsivě úžasný. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejvíc underrated MCU filmů. Obrovský plus filmu je ten retro feeling a amtosféra druhý světový války, všechno je to okořeněny trochou Sci fi, což mě osobně silně imponuje. Přidejmě k tomu sympatický postavy hraný sympatickými herci a odsýpající příběh se špetkou humoru a máme tu zábavnou Marvelovku, která ne jenomže neurazí, ale dokonce velmi slušně zabaví. Co bych zkritizoval je vcelku nevýraznej záporák a akce taky nedosahuje úrovně Captainových pokračování. 75% ()

EYO EYO 

všechny recenze uživatele

Nemôžem dať nič iné ako 100% . Strasne sa mi tento film páčil. chrisovy evansovy táto rola naprosto sadla .nechýba mi tu Akčnost ktorej tu je dosť . Jedna z najlepších marveloviek ()

ketie 

všechny recenze uživatele

No nějak to začít muselo... Celkově to špatný není a pár dobrých hlášek se tu taky najde, ale narozdíl od jiných Marvelovek to je trošku slabší. S odstupem času musím přiznat, že první půlka filmu byla skvělá - Tvůrci ukázali Stevův charakter, jak nejlépe mohli a bylo perfektně ukázáno, že zevnějšek Stevovi opravdu nepomůže k tomu, aby se z něj stal pravý voják... Druhá půlka mě už nudila. Hlavně se mi vůbec nelíbila taková rádoby heroická scéna, kdy celá parta rozrazí dveře a začne střílet a do toho ještě hraje hudba - tyhle scény fakt nemusím. Ale naopak scénář se povedl. Rozhodně bych na kapitána Ameriku nezanevřela - následující dva díly (The Winter Soldier a Civil War) jsou úžasné! Agent Carter: "Počkej!" (Políbí Rogerse a ten se udiveně podívá na Phillipse.) Chester Phillips: "Já tě líbat nebudu!" ()

JaJa.Svoboda 

všechny recenze uživatele

Tak tady to všechno začalo. Všichni Ti udatní bojovníci za svobodu, kteří mají nadlidské schopnosti nebo úžasné vynálezy měli předka obyčejného mladíka, který měl srdce ze zlata s skvělé úmysly. K tomu přidejme trošku hopsinkové šťávy a nadčlověka spasícího svět máme na světě. Příjemná odreagovačka od všedních starostí, ale větší hloubku v tom nehledejte. ()

hmyzovrah 

všechny recenze uživatele

Tento film, je pro mne nesmírně těžké hodnotit, protože první půle je otřesná a druhá akční půle, je na úplně jiné ůrovni. Takže za *** ()

EBBE 

všechny recenze uživatele

Film se snaží zůstat věren komiksu a to je dobře. Jistě celkově to pak může působit jako šestáková slátanina , ale takhle byl hold CA vystavěn od počátku. Co je potěšující, že tahle postava je konzistentní celou dobu, a tenhle první film, udává základ celé postavě. Mnohé detaily a hlášky pak dávají smysl až třeba při Avengerech. Co mne irituje nevíc je slabý záporák, Red Skull jako představitel největší zločinecké organizace dostává permanentně na prdel. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: V marveláckém filmovém vesmíru film číslo 5: "Heil, Hydra!" Chris Evans se i přes svoje výškové a fyzické omezení snaží dostat do armády. Má počítačem vychrtlou postavu a výškově odpovídá trpaslíkovy. Dostane šanci díky vzácnému séru, násobící schopnosti obyčejného smrtelníka na úroveň nadčlověka. "To nebylo tak strašné." - "To byl jen penicilin." Po injekci skončí v jakémsi stroji, který ho promění v superhrdinu. Zařízení údajně posiluje všechny charakterové vlastnosti proměného - tedy dobro je dobřejší a zlo zlejší. Dostáváme tedy vymakance: V kostýmu z barev americké vlajky a kulatým štítem s hvězdami a pruhy. Ten jde do války s nacistickou rudou lebkou Huga Weavinga. Film jako by byl návratem do devadesátých let. Z devadesátkových komiksových adaptací jako by vypadl i design filmu, kde jsou různé křiklavě barevné kostýmy a masky či podivné teleporty, případně zářivé proudy magických energii. Celkově je tak Captain America komiksová záležitost, která není nijak výjimečná či zajímavá. - 60%. ()

zdendyss93 

všechny recenze uživatele

Velmi mě mrzí, že hodnotitelé typu verbal nesmyslně srážejí filmu hodnocení, protože snímek samozřejmě patří do kategorie červených. Ovšem je pravda, že z filmů o Kapitánovi patří k tomu slabšímu, ale je to pořád velmi kvalitní jízda. Steve Rogers, v podání Chrise Evanse, vznik prvního Avengera. Tommy Lee Jones nezklame nikdy a na Hayley se taky nedívá zrovna zle :-) Zkrátka povinnost pro každého fanouška MARVEL :-) 85% . ()

Foltest 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že v době vydání to byl můj nejoblíbenější film. Teď po takřka deseti letech jsem ho zhlédl znovu a musím říct, že jsem zklamán. Asi nejvíce mi ve filmu vadilo velké množství různých stupidností, které nevadí dítěti, ale pro běžného diváka jsou rušivé. Například jak mohlo Kapitánovo komando vědět, že na konci filmu ho Red Skul bude chtít popravit právě v té místnosti, do které se dá slanit? A spousta jiných věcí. Filmu také neprospívá nepříliš důsledné prokreslení jednotlivých charakterů. Z Kapitánova komanda kromě Buckyho hlouběji nepoznáme vůbec nikoho. I způsob jejich výběru je pofidérní. Ve scéně, kde Kapitán říká, že už má svůj tým vybraný, tak kromě Buckyho nikoho z nich nemá šanci znát. Leda, že by se zkamarádili cestou zpět ke svým liniím. Snímek tak nahoru tahá především vztah mezi Kapitánem a agentkou Carterovou. Jejich scény mají potřebnou dynamiku a jiskří to mezi nimi. Scéna, ve které agentka na Kapitána střílí je pro mě nejlepší scénou celého filmu. Akční sekvence jsou samozřejmě dobré, možná by jich mohlo být více a mohly by také být trochu syrovější, hrubší. Antagonista má jen takovou tu svoji klasickou motivaci, že chce ovládnout svět, bla, bla, bla. V tomto ohledu nic nového děj nepřináší. Děj a obecně dialogy jsou plytké a až na scény z výcviku, speciálně scénu s granátem, nic nového nepřináší. Captain America: První Avenger je film, který stojí za zhlédnutí těm, kdo chtějí vidět celou sérii marvelovek. Jako samostatný film je ale Captain America: První Avenger podprůměrný. ()

Bavary 

všechny recenze uživatele

Marvel, co k tomu dodat. Kapitán Amerika a jeho příběh je jeden z nejdojemnějších z celé série kolem Avengers. V tomto díle můžeme vidět kým byl ještě předtím než se stal Kapitánem Amerikou a zjistíme, proč je tak "dokonalý" a proč je v dalších pokračováních oproti ostatním taky trošku s nádechem nějaké starobylosti. I když se tady příliš dobrého konce nedočká, tvůrci si to trochu vyžehlí v posledních Avengers, tak nezoufejme. ()

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama