Reklama

Reklama

Úsměvy

(pořad)
Talk-show / Komedie
Česko, 1997, 522x37 min

Režie:

Pavel Vantuch

Kamera:

Jaromír Nekuda

Účinkují:

Jaromír Hanzlík, Zdeněk Svěrák, Jiří Adamec, Jiří Adamíra, Jaroslava Adamová, Zlata Adamovská, Ivana Andrlová, Eliška Balzerová, Dana Batulková, Jiří Bednář, Vlastimil Bedrna, Svatopluk Beneš (více)

Obsahy(1)

Antologií českého humoru provází Jaromír Hanzlík. (Česká televize)

Zajímavosti (17)

Kdo zachrání kovboje (1985) (TV film)

  • Jan Teplý st., který v inscenaci hraje Alberta, si ji velmi považuje, stejně jako jeho herecký kolega Ladislav Mrkvička (Larry). V cyklu Úsměvy (od r. 1997) sdělil pan Lakomý, že od roku 1985 čeká, kdy film Česká televize zopakuje, ale nestalo se tak. Přestože jeho kolegovi Mrkvičkovi bylo sděleno, že se ztratill, byla v díle věnovanému panu Lakomému puštěna velmi dlouhá a kvalitní ukázka. (sator)

Viktor Polesný

  • V sedmdesátých letech se mu dostalo nevídané výsady, kdy mohl točit autentické prostředí rekvizitárny Vinohradského divadla, kde se potkával výkvět českého herectví, a kde se připravovaly na scénu a byly samy sebou. Existují hodiny nezpracovaných  filmových záběrů, ze kterých měl vzniknout dokument. Jaromír Hanzlík mu to vytkl v pořadu Úsměvy (od r. 1997), že film dosud nespatřil světlo světa. Ukázky lze zahlédnout v cyklu o Vinohradském divadle, Dobru, pravdě, kráse (od r. 2017). (sator)

Návštěvní hodiny (1986) (TV film)

  • Bronislav Poloczek v pořadu Úsměvy (od r. 1997) vzpomínal, že tento film se točil koncem dubna 1986 poté, co nad Evropou se proháněl radioaktivní mrak z Černobylu a všem hercům bylo permanentně blbě a nevěděli z čeho. (Laliss)

Konec jasnovidce (1957)

  • Bedřich Zelenka, scenárista příběhu, vzpomíná v Úsměvech (1997), že film byl dán k ledu pro přílišnou kritičnost. Promítán byl prvně až v roce 1963. (sator)

Reklama

Reklama