Reklama

Reklama

Phineas & Ferb

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2007–2015), 49 h 25 min (Minutáž: 11–45 min)

Hrají:

Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Jeff "Swampy" Marsh, Caroline Rhea, Dan Povenmire, Dee Bradley Baker, Barry Bostwick, Tim Curry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(222)

Poprvé na DVD uvidíte filmy Nejlínější den v životě a Léto patří nám všem, u kterých se královsky pobavíte. Je letní slunovrat, nejdelší den v roce, a Phineas a Ferb si ho chtějí ještě prodloužit, a tak se rozhodnou, že obletí celý svět, budou sledovat slunce a domů přijedou těsně před soumrakem. „To není možné,“ řekne na to Buford, ale oba neohrožení hrdinové dokáží, že opak je pravdou. A tak začíná cesta, během níž Phineas a Ferb prosviští Tokyo, Himaláje i Paříž. Ve „městě lásky“ by Candace chtěla překvapit Jeremyho, který tu je na dovolené. Dr. Doofenshmirtz zatím zajme Majora Monograma a jediný, kdo ho může zachránit, a překazit tak Doofovi zlomyslné plány, je Perry (alias Agent P.) Ve filmu Nejlínejší den v životě Candace vyděsí zpráva, že její bráchové chtějí strávit den slastným nicneděláním! Perryho navíc překvapí nový vynález doktora Doofenshmirtze. Ať už se Phineas a Ferb honí po celém světě anebo se pouze oddávají lenošení, jedno je jasné... s nimi se člověk nikdy nenudí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem ako toto mohlo získať 72%. Asi jedna z najviac nezaživných a stupídných animáckych rozpravok aké som kedy videla. To ani nehovorim o tom ako postavičky vyzerajú. Veď predsa čo vyrastie z detí keď budú pozerať na niekoho kto má trojuholníkový ksicht. Jedna hviezdička za vtákopyska Perryho. ()

Filipus Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku originální animovaný seriál, který vypráví příběh dvou vynalézavých chlapců a jejich zvířete, který pracuje jako zvířecí agent. I když je seriál zábavný po nějaké době je však strašně monotonní a člověk po pár dnech ani neví jaký měl poslední zhlédnutý díl děj. Co pak však, ale seriálu přidá na zábavě je, když třeba po 20 skoro stejných dílech přejde díl, který je naprosto odlišný. Vtipné jsou také scény, které sami narážejí na svou monotónnost (setkání agenta Perryho s generálem Monogramem). Co však člověka začne po pár dílech štvát je opakovanost některých hlášek např. " Ahoj Phineasi! Co to děláš? Seriál však ,ale i tak stojí za zhlédnutí... ()

Reklama

DonTommy 

všechny recenze uživatele

"Aren't you a little old to like kid show so much you rate it with five stars?" "No, no I'm not. Shut up!" :-) Nenechte se odradit pověstí Disney Channelu! Ano, Phineas a Ferb jsou oficiálně animák pro děti (takže vás čeká veselá barevná animace a dobrodružné příběhy a běží to na tom Disney Channelu). ALE, tvůrci Povenmire a Marsh jsou ostřílení tvůrci čistě dospělých animáků Family Guy a Simpsonovi a na Phineasi a Ferbovi je to sakra znát. Takže i ty dobrodružné zápletky jsou hodně nápadité a spolu s veselou animací jsou jen základním rámcem pro nepřetržitou kanonádu perfektně vypointovaného situačního, konverzačního i absurdního humoru a pro spoustu hodně dvousmyslných a popkulturních narážek (Příklad: V jedné epizodě hrdinové přiletí do Seattlu a to, že jsou v Seattlu poznají podle toho, že najednou začne hrát hutný grunge. Později je ve stejné epizodě odkaz na Záhadu Blair Witch - tedy věci, které děti nemají šanci pochopit, ale dospělý se u nich bude skvěle bavit). Takže pokud jste dospělák, který se nebere za každou cenu děsně vážně, bez obav si tenhle seriál pusťte (ať už s dětmi nebo bez, každopádně pokud možno v původním znění) - je totiž vysoká pravděpodobnost, že jako já chytnete solidní závislost :-) ()

fimler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co by na to řekl Walt Disney chudák že se to jeho jméno používá jako zástěrka těch největších kokotin od jeho úmrtí.Neříkám že všechno třeba Raubíř Ralf,Na vlásku,Ledové království,velká šestka a ještě nějaké další jsou hodně výborné.Tento seriál je ultra mega nadhodnocená sračka, když se podíváte tak na 3 řady a víc možná vám to dojde.Pořád se to opakuje stejné hlášky,podobné únosy které k ničemu obvykle nevedou a vždy to skočí dobře.Nůůůda radši svím dětem zapněte Simpsnovi!!! P.S. A ano vím dětem se to líbí! ()

Rimmon11 

všechny recenze uživatele

Když jsem náhodou narazil na Jetixu (nyní na Disney Channel) na tuhle animovanou srandičku, myslel jsem si, že to je další kravina od tvůrců, jak zaújmout mladé diváky. Po pár minutách dívání se mě to ovšem neskutečně chytlo a ať už je to ptakopysk Perry a jeho stereotypní (ovšem zábavné) boje s doktorem Tutošvarzem, různé moderní odkazy (což mě u "pohádky" tohoto žánru velice překvapilo) a nebo na Ferba, který za celý seriál promluví jednu mírně "inteligentní" větu a vždy kamený výraz. Nejlepší na tom všem jsou ovšem ty nápady. Ikdyž me sklamalo, že další serie trošku pokulhávají. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (22)

  • V epizodě, kde se ke Candice dostane petržel, na kterou je alergická, její hlas a zpěv dabuje sám autor a režisér Dan Povenmire. (Elbarto08)
  • Isabella, černovlasá dívka, zamilovaná do Phinease, je pojmenována po dceři režiséra Dana Povenmira. (Elbarto08)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno