Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

genetique 

všechny recenze uživatele

Takýmto tempom sa Jon Favreau sa pomaly vyšplhá na úroveň Michaela Baya. Dabing v kine síce trošku pribrzdil kvalitu zážitku, ale pokiaľ nerátam tento fakt, tak film mal naozaj čo ponúknuť. Originalitou príbehovej zložky tvorcovia určite vytreli zrak tým, ktorí sa báli sklamania a tradičných obáv z poklesu kvality druhých častí. Dej bol veľmi zaujímavo rozkúskovaný a divák tak nemá počas sledovania pocit, že je to len jednoduchý vyvarený zlepenec. Akcia na vysokej úrovni, charizme postavy Tonyho Starka nevyprchal náboj, hlášky síce nenabrali také tempo aké určila prvá časť, ale rozhodne mali aspoň rovnakú razanciu. Viac som toho čakal od využitia potenciálu postavy Whiplasha (Mickey Rourke), rovnako ako som viac čakal od záverečného fightu, ktorý bol síce náramne veľkolepý, no pomerne krátky. Tretí prílet tohto plecháča by týmto pádom bol pre mňa bola určite očakávanejší, než tretí nástup robotov z planéty Cybertron. 90%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Justin Theroux .. 70%. Výsledný dojem nakonec zpřerážel všechny obavy a špatné prognózy a to až překvapivě, proto zaokrouhluji nahoru. Sice se napodruhé nejedná o tak zlaté vejce jakým byla jednička, ale na především konverzační film prostě nejde být naštvaný, když je podaný takhle dobře. Vše stojí na hercích, vtipech, dialozích (zlatý originální hlas! Už jen pomyšlení na dabing mi nahání nevolnost - vyloženě nevhodný film, navíc nebyl ani 3D, aby se našla polehčující okolnost) a nikoliv akci. Jon Favreau už se téměř dotkl hvězd. A já si jdu pro zbraň a zastřílet... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Režisér Favreau výborne využíva potenciál hviezdnej hereckej zostavy, kde i „vedľajšáci“ majú role ako napísané na telo - jednooký Samuel v koženom kabáte, predajný kravaťák Rockwell, bladeovsky sa mlátiaca Scarlett, tí všetci, samozrejme v čele s Downeym Jr., si to vychutnávajú plným dúškom (azda len ruský psycho-vynálezca Rourke si zaslúžil byť psychologicky prepracovanejší). Samotný príbeh ale absolútne nemá čím strhnúť - zdramatizovanie či napätie tu prakticky neexistuje a akčné scény sú necelé dve a pokrývajú sotva 10 minút dvojhodnovej stopáže (!). Vlastne je malý zázrak, ako sa komiksovka s tak nevzrušivým scenárom dokáže udržať v rovine tak príjemnej konverzačky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle by to nešlo, pánové. Schematická užvaněná komiksárna s nulovým počtem zajímavých scén. On ani první Iron Man mě nijak zvlášť nenadchnul, ale jako sympatickou oddychovku jsem jej strávil bez problémů. Hlavně mě bavily dialogy a interakce mezi postavami, což o dvojce říct bohužel nemůžu - proto ten propad v hodnocení. A vůbec nejhorší je, že když se konečně začala nějaká akce, tak jsem se již po chvilce přistihl v toužebném očekávání, aby zase rychle skončila. Nemastné, neslané, bez jiskry a bez nápadu. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Jestli hledáte film, který má koule, tak myslím, že jste ho našli. Tenhle film má prostě svůj styl, své charisma, stejně jako tomu bylo u stejně skvělé jedničky. Robert Downey je pan herec. Mickey Rourke ho skvěle doplňoval a jako záporák byl dokonalý, ta ruština mu seděla. Hodně lidí si stěžuje na dabing, já s ním problémy neměl a myslím, že se vydařil. Scarlett Johansson a Samuel L. Jackson potěšili, stejně tak jako AC/DC, kteří tomu dodali šťávu. Hned po skončení projekce se mi zachtělo film vidět znova a to myslím o něčem svědčí. Chci trojku ! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Na Edwardsově letecké základně si můžeme všimnout víceúčelového bombardéru Northrop Grumman B-2 Spirit, transportního letounu Boeing C-17 Globemaster III, stíhacího letounu Lockheed Martin F-22 Raptor a bojového letounu Lockheed Martin F-35 Lightning II. Dále si můžeme všimnout vytaženého motoru z jednomotorového stíhacího letounu General Dynamics F-16 Fighting Falconu. (Kubaaa97)
  • Na startovním roštu historické Velké ceny Monaka si můžeme všimnout jmen několika jezdců. Mezi nimi vidíme jméno Locke, odkazující na Chrise Lockea, kterému patří monopost Lotus 77, jež se na trati nachází. Dále si můžeme všimnout ještě jména King, odkazujícího na Jamese Kinga, ředitele historických Velkých cen. Ten spolupracoval s produkcí filmu na tom, aby se mohlo několik scén natočit během skutečné Velké ceny a také zapůjčil několik monopostů. (Kubaaa97)
  • Během předvádění zbraní Justin Hammer (Sam Rockwell) nazve M134 Minigun jako „Puff, the Magic Dragon“. Během války ve Vietnamu se tak nenazýval samotný americký kulomet, ale Douglas AC-47 Spooky, první ze série letounů palebné podpory vyvinutých letectvem Spojených států. Tyto letouny byly ovšem alespoň těmito kulomety vyzbrojeny. V prosinci stejného roku, v němž měl premiéru tento film, pak Elon Musk (který si ve filmu také zahrál) stejně označil kosmickou loď Dragon, jež měla první zkušební let 8. prosince 2010. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama