Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Recenze (1 349)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

James Wan se velice umně začíná profilovat jako současný mistr filmové hrůzy. Jeho debut Saw doslova nastartoval jeden hororový subžánr a nyní po dvou žánrových odbočkách ukazuje, že nás dokáže vyděsit nejen explicitním násilím. Insidious se drží v rovině duchařiny, která sází na atmosféru a musím potvrdit, že tu budete místy krájet jen ztuha. Nebýt diskutabilní pointy, šel bych s hodnocením na maximum. Patrick Wilson a Rose Byrne v hlavním rolích jsou top notch a Wan svou režií rozhodně neuspává, naopak vás svými nápady nenechá usnout ani po skončení filmu. 90% ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou podlehl klamným chválám a jednoduše doplatil na přehnané očekávání. Lepší výchozí pozici jsem přitom tomuhle duchařskému hororu už ani dopřát nemohl, neboť jsem ho sledoval sám uprostřed noci, bohužel stupeň děsivosti nedosáhl mých představ a ta tíseň, strach, znepokojení, jak je tady v řadě komentářů zmiňováno, se jaksi ne a ne dostavit. Ono to není samozřejmě špatné, herci sympatičtí, efektivně budovaná atmosféra docela funguje, pár scén určitě má sílu diváka znejistět, mluvit však o INSIDIOUS jako o ztělesnění čiré hrůzy či nejstrašidelnějším filmu všech dob, ale jděte. Podle mě tyhle řeči filmu akorát ubližují. ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce!! Konečně horůrek, ze kterýho mám dobrej pocit. Sice je pravda, že jsem se u něj ani jednou moc nelekl, ale zato mrazivá atmosféra se táhla už od chvíle, kdy chlapec(Dalton) upadl do ,,komatu'' a houstla až do konce. Herci víc než sympatičtí, ale co mě bylo ještě sympatičtější byl scénář( ne že bych ho snad někdy viděl podrobně :D ), který neobsahoval až urážlivě stupidní dialogy a byl napsán tak, že vás ve filmu vyloženě nesere rodič, který odmítá vidět do očí bijící abnormality. Skutečně skvělá práce. Není to sice kandidát do hororové topky, ale na dnešní dobu se už horko těžko sežene i podobný líbivý kousek. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Tohle Paranormal Activity v klidu strčí do kapsy. Skvělý námět, výborná atmosféra i super herci (Rose Byrne). Škoda tak jen toho konce, respektive několika závěrečných scén. Zde tvůrci prostě moc tlačili na pilu. Každopádně ve srovnání se soudobou hororovou tvorbou je Insidous jasný nadprůměr. Komentář k hudbě: Tak se mi trochu zdá, že to Joseph Bishara pojal trochu profesorky. Nikdo mu nemůže upřít, že hudba splnila svůj účel - děsila a ani na chvíli nenechala člověka chladným. Jen prostě nebyla tak odvážná a osobitá (jako to třeba umí Christopher Young). ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

15 minut na měřítku hororové kvality dámy a pánové - Díval jsem se na tento film v noci a trvalo mi skutečně 15 minut než jsem se odvážil si ven z pokoje dojít na záchod, a to už ani nevím u jakého hororu se mi to stalo naposledy! Jo prostě James Wan prostě opravdu ví (jako skoro jediný rejža současnosti) jak natočit moderní horor. Už "loutkové" Mrtvolné ticho se mi moc líbilo a tohle dílko je skoro stejně dobré. Ze své 103 minut dlouhé stopáže vás nechá oddychnout pouze na pár minut a jinak budete pořád až ve fyzicky nepříjemném napětí kdy přijde další lekačka. Ve filmu není skoro žádná krev a násilí a domy ve kterých se odehrává nejsou vlastně vůbec strašidelné - a přesto jsem se bál jako už dlouho ne. Tento film mi vlastně dost připomíná Noční můry v Elm Street, akorát je o dost vážnější a strašidelnější. Jedinou výhradu mám k trochu natahovanému konci a hlavnímu počítačově udělanému démonovi, který je ke konci spíš směšný než strašidelný (i když možná to byl záměr). Jsou to ovšem prkotiny na jinak dokonalém hororu. ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Oldschool lakačky ktoré ja naozaj môžem! Aj tisíc krát si pozriem takúto ducharinu ako maximálne nechutné krvavé orgie hororov ktoré sú dnes veľmi obľúbené. Malo to šmrnc, skvelú atmošku pozerala som to v noci so sestrou a riadne sme boli dosraté..iste boli tam pasáže a chvíľky kedy sme sa aj zasmiali hlavne na "čertíkovi bertíkovi" alebo duchárska babička v čiernom bola riadne nechutná tú by som nechcela stretnúť na chodbe a v noci :) Kvalitnejšie ako Paranormal activity, a veľmi dobré herecké obsadenie plus koniec Zabil! a to doslovne :) Odporúčam! ()

Jocker94 

všechny recenze uživatele

Slušný horor s výbornou atmosférou. Nebýt toho nepříliš povedeného konce (především té "obludy", která tam vůbec nemusela být), mohl to být nejlepší horor poslední doby. Do jisté míry mi to také připomínalo Paranormal activity. [70%] ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Tak ako každý horor, aj tu som si urobil o polnoci pohodlie, otvoril si okno, nech mi prípadné zimomriavky spríjemní studený vánok, ľahol si na posteľ a nechal plynúť dej "ďalšieho hororu" ! Ale už dlho sa mi nestalo, že by som musel na seba prehodiť paplón, lebo to čo prišlo počas tohto filmu, som nezažil už riadne dlho. Kvalita... Riadna kvalita !!! Vyľakaný niekoľkokrát, atmosféra filmu bude vo mne rezonovať minimálne do rána, a ja len chválim režiséra a jeho protagonistov, ktorí sa mi postarali o najlepší hororový zážitok za ... veľmi dlhú dobu !!! Mrazenie som cítil pri každej VYDARENEJ ľakačke, a síce scenár niekedy pôsobí na hranici, ba až za ňou, je to len prvý a klamlivý dojem. Keď už ale človek prahne po závere filmu, aby si konečne vydýchol, vtedy James Wan zatĺka posledný klinec do rakvy a podáva si môj strach ako dezert ! Vynikajúce !!! Silné 4a pol****1/2 , 78,091% ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Nevravím, že som sa nebál, ale od príchodu dvojice "fotografov" sa to zvrtne v dobrú komédiu, kde som sa riadne nasmial. Len si vôbec nie som istý, či to bolo naozaj myslené vážne, alebo nie. Prechod otca cez tunel bol natočený celkom slušne, ale celkovo ma to nijak nenadchlo, a koniec to celé pochoval. 4/10 ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá duchařina, s prvky Paranormal activity, ale žádný laciný styl kamery typu home video, nýbrž kvalitně natočený filmový horor. Přirovnal bych to námětem k filmu Poltergeist. Již při začátku filmu se na vás vychrlí neskutečná smyčcová hudební vlna, která navodí pozitivní hororově naladěný zájem film zkouknout. ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Okej, som zvrátená, ak mi to až tak strašidelné neprišlo? Zaiste k tomu prispieval fakt, že bolo okolo mňa päť chalanov a jedna baba, tak som to musela hrať na hrdinku, chápete..(:D).... Keď si pomyslím, že od tohoto filmu som ani na chvíľu neodtrhla zrak od hrôzy, a pri trápnej nereálnej Chate v horách áno, uškŕňam sa. Jedine, čo som si zvrieskla, len keď priateľ skríkol a ja za ním, lebo som nevedela čo sa deje :D Ale inak- nič. Asi málokrát sa stane, že sa pri horore aj od srdca zasmejete - tu pri scéne s tou seansou, kde mala Lin Shaye na hlave plynovú masku... to som vyprskla: "To si robíte srandu, nie?" inak pritiahnuté za vlasy. Ale ak by som to mala zhrnúť sucho a poloinformatívne - celkom v pohodičke horor na voľný večer. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Bububu:-) 80% Možná tady někdy napíšu rozsáhlejší komentář, ale teď si jdu pro zichr nafotit byt - doufám, že na těch fotkách nebude nějaká anomálie;-) ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Wann a Whannel patří mezi nadějnější hollywoodské tvůrce, co se týče hororů, ale kamenem úrazu je opět scénář. První polovině se v "duchu" duchařských klasik daří držet celkem slušnou atmosféru, i když rozeřvané smyčce jsou trochu lacinou pomůckou. Ve druhé astrální části to ale nevysvětlitelně přehodí výhybku a atmosféru s napětím střídá bizarně explicitní "fyzično" s náznaky parodie. Po slibném rozjedu bohužel další promarněná šance ()

Slava4 

všechny recenze uživatele

Jediné, z čeho jsem měl v tomhle filmu husí kůži, byla hudba. Místy možná až moc drsná, v kontrastu s docela chabým dějem. Připadalo mi, jako bych koukal na špatně hrané divadlo. Kostýmy spíš pobaví než vystraší, herci, co neumí hrát a tři malé děcka, které vám furt koukají do kamery :/ ()

BazzoxCZ 

všechny recenze uživatele

Lekal jsem so to ano ale největší strach jsem měl s laciné ho provedení kostýmu vážně mi tohle vadilo.(připadalo mi že si Ačkový film chtěl hrát na Béčkový) A přesto nám dokazal že i bez digitalních vymoženostech jde natočit něco takového a s toho by se měli vzít příklad čeští filmaři ()

jirkis 

všechny recenze uživatele

Pěkný horůrek se spoustou děsivých scén a napětí. Dobře zpracované astrální cestování. Vše funguje jak má, ale našla by se hrstka scén, která je trochu přitažená za vlasy. No, každopádně to stojí za to vidět. /75%/. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Bál jsem se. Hodně sem se bál. Atmosféra je vystavěná velice pěkně. Námět není úplně špatný a nepůsobí ani hloupě. Naopak, je to svěží vítr do duchařské tématiky. Snad jen herecké výkony by mohli být přesvědčivější. V první půlce sem jim to moc nevěřil, ale na konci mě přesvědčili, že to myslí vážně. Sečteno a podtrženo: Pod peřinou nejlépe... ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Je pár věcí, které se nepodařilo udržet na uzdě. Afektovanost herců, moc hlučná hudba, pár neoriginálních témat... Ale stejně, mezi horory současné americké tvorby je to docela oživení, když vidím něco trošku promyšleného, trošku tajemného, pár působivých záběrů, i když výtvarně nic moc... Ale mělo to logiku, 55%. ()

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama