Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 350)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli mám vůbec posuzovat scénář, neboť jsem tohoto subžánru hororu zcela neznalý, ale myslím si, že i kdyby byl dobrý nebo byl ještě horší, pocity by se změnily minimálně. Tenhle film totiž hraje čistě na strach. A na rozdíl od mnohých uživatelů zde mě neděsila pouze úvodní 3/4 hodina plná mrazivých náznaků a tancujících dětí, ale i ten bizarní svět poté. Takže mi vůbec nezáleží, jestli tvůrci různé humorné prvky zahrnuli schválně nebo si mysleli, že to stále je pod hranicí over the top. Dobře 5x jsem prodělal těžký infarkt a ještě jsem se neodvážil podívat do kalhot. Kdo ví, co za hnusného bubáka by na mně odtud vyskočilo. Ano, takhle si představuji horor. Dívat se na to o půlnoci na sluchátkách opravdu k nezaplacení, ale být sám bez jakékoliv lidské podpory, asi to nerozdýchám. BAF! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

James Wan opäť dokazuje, že je pán majster. Druhá polovica je hororová dokonalosť, konečne mi naskakovali zimomriavky a priateľka sa skoro od strachu po... Ok, to je jedno. Je to určite pecka, avšak ako jeden z mála poviem, že o niečo viac sa mi páčil Dead Silence. Dôvod je jednoduchý - záver. V tomto horore bol žiaľ dosť priehľadný. Nevadí. Orphan a Dead Silence ostávajú u mňa aj naďalej neprekonané, ale tak ako milujem ducháriny, tak milujem aj tento film. ... a teším sa na Don't Be Afraid of the Dark!!! ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem tenhle film měl uložený na HDD, ale poté, co mi kamarád řekl, že to večer musel vypnout a dodívat se až ráno (tak se bál), jsem si řekl, že si to musím pustit, až na to budu mít náladu. A dneska jsem ji náhodou měl, takže volba "na co se podívat" byla jasná. A musím říct, že Insidious mě prakticky nezklamal. Jistě, pár scén mi přišlo až parodických (příšera si brousí drápky, plynová maska) ale jinak vše fungovalo perfektně. Bál jsem se tam, kde jsem se měl bát, většina scén byla působivých, Rose Byrne byla super a Patrick Wilson taky dobrý. Myslím, že tohle má potenciál stát se kultem. A nejen proto, že si některé scény vysloveně říkají o to, aby je někdo zparodoval. Tenhle film podle mě bude často parodován, uvidíme. A podle toho konce, myslíte, že se dočkáme pokračování? ;-) 90 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Minulou noc jsem viděl, jak spím. Pak jsem odletěl..“ To není úryvek z deníku mladého táborníka, co našel při stezce odvahy políčko s lysohlávkami - to se jen pan Wan rozhodl poškádlit diváckou hercnu svou astrální cestovkou.. V první půli neomylně tlačí svůj dvoukolák duchařského napětí po vyšlapané žánrové cestě, aby v té druhé odvážně vjel do groteskního kabaretu s krotiteli duchů (nebo spíše image?) a mimotělních zážitků zahalených v kouři bizarnosti. Od dob nechápavého psychiatra Willise jeden z mála "Haunted house“ hororů, kdy si mráz párkrát zasprintoval po mých zádech a nuda se nepokoušela přetáhnout víčka přes oči jak autoplachtu a co je zvláštní, dokonce jsem si přecitlivěle přál, aby otec na konci vytrhl svého "toulavého" synka ze spárů Čertíka Bertíka. Ano, na gauč k psychiatrovi jsem se už objednal - mám sezení hned po panu Vittim.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Parádní rozjezd této skvělé série. Na úvod tedy pojato spíše umírněněji a tak to není tak strašidelné jako navazující filmy. Nenechte se však mýlit, stále je to děsivá jízda s perfektně budovanou atmosférou. Každopádně se to však poměrně dost věnuje seznamování se všemi pojmy, hlavními postavami a porozumění světům. Z toho důvodu se mi právě mnohem více líbila dvojka, kdy už jednak člověk přesně ví, o co půjde a hlavně je to celé mnohem temnější. Abych však dílu příliš nekřivdil, tak i zde lekačky fungovaly na výbornou a atmosféra byla po celou dobu slušná. Nicméně vidím jisté nedostatky u zvoleného červeného monstra, jenž nebylo tak děsivé jako bubáci v ostatních filmech. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, odehrávající se ve třídě, je možné zahlédnout na tabuli nakreslenou hlavu loutky z hororu Saw: Hra o přežití (2004), kterou režisér Wan s oblibou ve svých filmech připomíná. (dado.cz)
  • Scenárista Leigh Whannell si rovnako ako v prvých troch častiach filmovej série Saw (2004, 2005, 2006) zahral jednu z vedľajších postáv. Tentokrát Specsa, jedného z dvoch vyšetrovateľov paranormálnych javov. (DJW)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama