Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 5
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele Maynard. k tomuto seriálu (5)

Sherlock (2010) 

Hodnotím po prvním dílu a je to z toho důvodu, že další pokračování nemám zatím v plánu...Z kraje bych chtěl říct, že mi to celé přijde jako dobrý nápad, posadit Sherlocka do naší moderní doby. Též mi přijde dobrá vizuální stránka, která je doprovázena velmi nápaditými nápady :o). Jako třeba SMSky nebo Sherlockovo "hlasité" přemýšlení. Co mi ale na snímku vadí hrozně moc, tak je herecké obsazení, ani né tak doktora Watsona, ale především stěžejní postavy - Sherlocka. Ten mi přijde absolutně nesympatický a nehodící se pro roli tohoto geniálního a legendárního detektiva. Jeho hlas je sice zvláštně podmanivý, no ale ten vzhled se moc nepovedl... A samotná pointa prvního dílu mi přijde ubohoučká a její vyřešení plytké jako ten talíř na Moravě :o). ()

Série 1 (2010) (S01) 

Už je to strašně dlouho, kdy sem dával tomudle novodobýmu Sherlokoj šanci. Tenkrát mě to vůbec neoslovilo, asi sem byl nabaženej dvou filmů s Iron manem. Teď poletech musím říctt, že je to hodnw koukatelnej soroš. Chemie mezi Watsnem a Sherlockem perfektně funguju. A i ty moderní vychytávky mi už nevadí ,což je možná tím, že teĎ už sou SMSky retro jako kráva :o) ()

Psisko baskervillské (2012) (S02E02) 

No, na to, jak je celkem dost lidí z tohodle zpracování Sherlocka vydřenejch, tak mě to nechává naprosto chladným. A to i dokonce klasickej příběh se psem z Barkervilu. Nevím, prostě se mi Dr. Strange s Bilbo Pytlíkem moc nehoděj do tědle klasickejch rolí. Jo, ocenuju docela slušnej nápad s tím, že je Baskervil tajemná fabrika na experimenty, to jo. Ale samotnej příběh mě nebavil a vlastně mě i dost nudil. Takže si jako myslím, že těmhle dvěma v tomhle zpracování už šanci nedám. Podle mě prostě Sherlock Holmes patří do starý anglie a cpát ho do nevodobí je pípčovina :o). Navíc, když to daj natočit rejžovi, kterej zatím ještě vůbec nic nepředvedl a poměrně slušný scénáře doslova zazdil... No nic, píchej raka, de se dál :o) ()

Série 3 (2014) (S03) 

Hele, první a poslední díl v cajku, ale co měla znamenat ta svatba? To byl strašnej opruz... ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Tak na rovinu... Tohodle moderního Sherlocka sem viděl uplně 1. díl, kterej mě nenadchnul, takže sem ho dal na hezkejch pár let k ledu. A hle, myslím, že v pondělí si jen tak cvakám (žádnej film stáhnutej, takže sem byl odsouzenej sledovat to, co nám předhodí telka). Ty jo, novej Sherlock, kterej je prej hrozně moc očekávanej. A tak jo, řekl sem si, dám tomu znova šanci, páč dr. Strangeho můžu :o). Ani by mi snad nevadilo, že Sherlock datluje do mobilu jako každej 1. člověk, ani by mi snad nevadilo, že tímhle způsobem rozlouskává mraky záhad. Vlastně mě nevadilo vůbec nic na tomhle dílu, tak proč tomu dávám sakra jen 3 hvězdy a proč mě to moc neba? Jo, tak to ti nepovím :o). Asi mám prostě SH spojenýho se starým Londýnem a se starou dobou a né s tím, že každou chvíli musím číst na obrazovce nějaký zapráskaný SMSky. Dějově nikterak mysteriózní a překvapivý. Takže další díly už pravděpodobně vynechám a rači si pustím něco dobrýho, což už sem viděl... ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama