Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 11
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 11

Recenze (264)

hrona 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních dílů jsem měl pocit, jako by se hrála nějaká počítačová hra, co díl jedna mise - obstarat potravu, zachránit kluka, najít dopravní prostředky, benzin, atd. a když se objeví mission completed, je konec dílu. V celku je tento seriál rozdělen na dvě fáze, první - kde vystupují robotíci, a pak takové ty ještěrky (plíživci), je dobrá, akční, chvílemi by i to napětí převládalo. Druhá - typická těžce proamerická, rodinná, stavějící na opěvování hrdinských činů, bušení se v prsa, objímání se atd. - toho je zde klasicky přehršle a to mě zkrátka ničí. Herci jsou jinak sympaťáci. Ale upřímně se přiznám, čekal jsem více. Jak už zde kdosi poznamenal, konec je otevřen, má dobře vykročeno a sám jsem zvědav na druhou sérii, kam se vrtne. Ve skrytu duše doufám, že bude povedenější a trošku více akčnější. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Po pilotu okomentuju, ale hodnotit nebudu. Takže pilot na mě naházel snad všechno nejhorší co mohl, během pár minut sem zjistil že zřejmě neuvidím to nejdůležitější, a to přílet emzáků a tupý xichty lidí který tomu nemůžou věřit, celosvětovej chaos, selhání náboženství atd...během dalších 5ti minut sem uviděl emzáka v celý svý kráse, takže okamžitě po napěí, za dalších 5 minut sem viděl fnukající děcko a jeho "krásnej" obrázek. V neposlední řadě na mě vypadla demence největší, lidi bojují proti sobě, za tohle ale bohužel seriál nemůže, že sou lidi kokoti a seriál to naštestí ví. Na druhou stranu nechyběly napínavé momenty, akční scény a lidi se kupodivu chovali jako lidi, sand tohle bude pravý opak "V" kterej začal hodně slibně a pak se nedokázal vyhrabat z vlastních sraček a radši sem na to přestal koukat....uvidíme jak dál......Jo a proč si nudělat tábor na veliký louce kde sme nekrytý a sme pefektně vidět když hned velde je hustej les ! EDIT: po dokokání hodnotí ****, v celku super seriál, pokud bych měl porvnat např. se sračkovou 2. serií Walking Dead, nebo se stupidním V, je tu sice pár chyb ale nevím proč, byl sem neustále napnutej co se bude dít, naštestí minimum keců okolo a žádný přehnaný akce atd....těším se na druhou serii ! Yo, postava Dick, ehm teda Rick je u mě jedna z nejotravnějších postav v seriálu, jak seriálově tak herecky, už dlouho sem neměl takový nutkání někomu zozkopat palici :-) ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrým námětem začínající seriál,který sází na velkolepé téma mimozemské invaze,sympatického hlavního hrdinu a rodinné potažmo mezi lidské vztahy.Bohužel jako podobně velkolepě pojatý Walking Dead i Falling Skies doplácí na spoustu sentimentálních keců a neuvěřitelných klišé.Klasická nemoc amerických tvůrců,která jim bohužel tím americkým patosem zajistí nemálo věrných natvrdlých diváků.Nejvíc iritující je samozřejmě nesympatický velitel v podání Willa Pattona a opravdu herecky nenadaná Měsíc DobráKrev.Noah Wyle ač se snaží,to sám bohužel neutáhne,ale je aspoň malou náplastí v mizerném castingu.Falling Skies se musí nechat dost slušný vizuál,kde si na lokacích a jejich postapokalyptickém vzhledu opravdu smlsnete a vizuální efekty jsou velice slušné.Od mizerných Walking Dead je tu navíc zajímavější zápletka i téma a pokud se tvůrci postupem rozjedou v akci a uberou na kecech,mohl by se z Falling Skies časem vyklubat nadprůmerný seriál,který zatím doplácí na řadu klasických amerických velkoprodukčních chyb,tedy kecy,rodina,sentiment a šetření akcí jak to jen jde.....škoda,škoda...potenciál v tom je,snad bude druhá série akčnější.65%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuty 3 řady / 30 epizod . Svět, jak ho známe, skončil - na zemi přistanou mimozemské kosmické lodě, které se s nikým a ničím nepárají. Milióny mrtvých lidí, a jen hrstka přeživších formuje odpor. Bývalý učitel historie Tom Mason (Noah Wyle) společně s kapitánem Weaverem (Will Patton) se stanou vůdci Druhé masachutské, a společně postupují vstříc budoucnosti. Agresivní Skitteři, jejich vůdci Espheni a nakonec i přátelští Volmové - jak zapadají lidé do tohoto po staletí trvajícího mimozemského konfliktu ... Z první řady jsem byl trochu rozpačitý, vadilo mi, že do seriálu nebyl žádný úvod, a hned v první epizodě byl divák hozen do hluboké vody, aniž by tušil co, jak a proč. Postupem času jsem ale přicházel celému seriálu, a hlavně jednotlivým postavám na chuť, a třetí epizodu jsem si už fakt užíval. Jasně, že by se našly slabší díly, ale celkově mi vše přišlo parádně do sebe zapadající. Z hereckého obsazení nemohu nezmínit Noaha Wyle, Willa Pattona, ale dost se mi líbil i Colin Cunningham jako neskrotný Pope, či Connor Jessup jako Ben. Nyní, po konci třetí série, si ale nejsem jist, jestli se na čtvrtou sérii těším nebo ne - a mám obavy, aby se to celé nezvrhlo k něčemu, co bych ani vidět nechtěl. No nic, nechme se překvapit - zatím dávám plný počet, protože jsem si seriál fakt užil... ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)

Reklama

Reklama