Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 780)

castor 

všechny recenze uživatele

Obrovský odlehlý barák, vrzající dveře, hrací skříňka, zastavující se hodiny, záhadný sklep, zvonkohra, krvavá historie, pět dcer a jeden manželský pár. Realitní makléři brzy nebudou mít co žrát. Duchařina vycházející ze skutečných případů jednoho neortodoxního manželského páru, která umí struny napnout skutečně famózně. James Wan vždycky dokázal i z mizerného námětu vymačkat maximum, navíc rád zvedá prostředníček, šponuje atmosféru nepříjemnými záběry, pomáhá mu k tomu skvělé řemeslo a kašle na rating. Navíc škála nadpřirozených jevů díky němu málokdy přesáhne rozumnou mez. O krapet lepší než jeho Insidious, proto ty čtyři hvězdy (tři by byly v rámci žánru skutečně nespravedlivé). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

K-klepal j-jsem s-se s-str-strachy; to bohužel nemohu říci. Napětí beze strachu s nefunkčními lekačkami. Což by nebylo na škodu, kdyby to právě na vyvolání strachu a lekačkách tolik nestálo. Wan sice v první polovině skvostně a ukázkově buduje i šponuje napětí (ostatně vychází ze žánrových klasik), ale naprosto nic z toho. I když něco přeci jen... Přeplácané finále, které honí tolik zajíců, že mu všichni do jednoho utečou. PS: Vřeštící Valena k nezaplacení! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $137,395,174Tržby Celosvetovo $318,000,141Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,275,784Tržby za predaj DVD v USA $15,783,458║ __The Exorcist dostal konečne poriadku konkurenciu!__ No James Wan sa teda pekne vyšvihol, tak dokonale vypracovaná atmosféra, sila, som to po celý čas hltal ako malinu, aj prísediaci chalani v kinosále čo si posmešne prvých 20minút stále čosi žundrali a chrúmali popcorn potom zmĺkli a bez dychu sledovali film som potom ani nevedel že sú tam,... no dostalo ma to ako už dlho nič v tomto žánri a to hlavne keď si uvedomíme že tématický podobných filmov tu máme už nespočet a toto je maximálne bez zaváhania fungujúca vec, výborná kamera, neskutočná ale neskutočná atmosféra umocnená v doprovode z účelovým zvukom a hudbou, herecky bez zaváhania, delikatesa sú masky a figurína Annabell, ... až na ten záverečný happy end ale ten prepáčim. Fajnšmekrový horror ktorý si ostatné horrory dáva na raňajky. /videl v kine: 100%/ __moja recenzia ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem uvažoval i o 5*. Jediná potíž, že se intenzivní zážitek z filmu velmi rychle vytratí. Každopádně vydařený počin - velmi zvolna a pečlivě budované napětí (ačkoliv mnoho scén je spíše samostatným výřezem ze "života" rodiny Perronových), spousta ruchů a podivných zvuků pracuje s divákovou představivostí. Velmi kvalitní práce se svícením a kamerovými nájezdy à la 70s. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

3:15 zemřeš v Amityville, 3:07 zemřeš tady - to aby si člověk v podobně nesnášenlivých domech natočil na tři budíka a šel si lehnout za psem do boudy.. Je pravdou, že Wan nepřišel s ničím novým, ale to, co důvěrně známe, dovedl k dokonalosti. Haunted House hororů s rezidencí, co vrže, skřípe, bouchá dveřmi a z nájemníků děla vynervované trosky jsem viděl tucty, stejně tak vymítacích filmů s posedlou snahou zabít své nejbližší, kroucením hlavy ve stylu puštíka a nadáváním Ježíškovi, jenže ten hrůzu přinášející Malajec umí pomocí zvuků, timingu scén, kamery i oldschoolové patiny navodit atmosféru, při které vám běhá mráz po zádech olympijské časy a to je jak známo efekt, při kterém divák sám sebe neobelže.. Apropo, absolutně jsem nečekal, že u mě The Conjuring vyvolá Pavlovův reflex - od nynějška totiž dvojí tlesknutí podněcuje reakci v podobě nutné výměny zablácených spodků! To znamená už žádné latinsko-americké tance s tleskáním nad hlavou, šatní moly zabíjet na první dobrou a hlavně, vyhnout se návštěvě divadla, neboť závěrečný aplaus by mohl vyvolat něco vskutku nechutného.. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (62)

  • Než se skutečná rodina Perronových nastěhovala do domu na Rhode Islandu, žilo a zemřelo v něm osm generací různých rodin. Všechny provázela řada nepřirozených úmrtí. Došlo ke dvěma sebevraždám, smrti otravou, znásilnění a zavraždění 11leté holčičky, dvěma utopením a čtyřem umrznutím. Nejvíce úmrtí se dotklo rodiny Arnoldovy, z níž pocházela hlavní záporná postava filmu Batsheba Sherman (Joseph Bishara). (casyy)
  • Všechny hodiny ve filmu se vždy zastaví na 3:07, což je o 8 minut méně než v o 8 let mladším 3:15 zemřeš (2005). (Moena)
  • Film se odehrává v roce 1971. (ČSFD)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama